Acest oraș a dat României oameni celebri, cum ar fi inginerul Gheorghe I. Lahovary, actorii Dem Rădulescu și Alexandru Papadopol, sculptorii Kurtfritz Handel, Emil Gaghel, dar și Nicolae Manolescu, academician, critic literar, editorialist, eseist, istoric literar, politician, Gabriel Liiceanu, filozof și scriitor și mitropolitul Bartolomeu Anania. În acest oraș, marele voievod Mircea cel Bătrân a semnat documentul de atestare a județului Vâlcea la 8 ianuarie 1392, fiind primul județ atestat documentar. Râmnicu Vâlcea era oraș domnesc așa cum spune un document al domnitorului primei uniri a provinciilor românești, Mihai Viteazul, care numea orașul astfel:„orașul domniei mele la Râmnic”. Istoria acestui oraș este strâns legată de prezența unor mari figuri ale României, așa cum arată numeroase documente: Doamna Chiajna, Constantin Brâncoveanu, Pătrașcu cel Bun, Radu cel Frumos.

Acest oraș a fost sursă de cercetare și descoperire, pentru noi, Turist prin Romania, timp de o săptămână, când am devoalat frumusețea dar și importanța orașului Râmnicu Vâlcea în istoria românilor. Gazda noastră a fost Casa Vlahilor, locul unde a fi dedicat clienților înseamnă pasiune pentru calitate și excelență. Situat într-o zonă liniştită a orașului Râmnicu Vâlcea, Casa Vlahilor oferă cazare şi masă în restaurantul propriu, în condiții excelente.

Casa Vlahilor are 16 camere cu băi proprii, aparate de aer condiționat și minibar. Camerele, duble sau triple, au mobilier modern, minim necesar pentru confortul turistului, sunt aerisite și impecabil de curate. Camerele sunt spațioase și confortabile, accesoriile asigurând o atmosferă relaxantă: perdelele fine de voal, tonurile de maro ale mobilei în contrast cu albul imaculat al lenjeriei. Internet wifi gratuit este la dispoziție peste tot în clădire. Casa Vlahilor are parcare unde mașina ta este în siguranță.

Condiţiile excelente de cazare și curățenia sunt doar jumătatea vizibilă a ofertei Casei Vlahilor, cealaltă jumătate fiind, de asemenea, la fel de importantă: ospitalitatea. Personalul Casei Vlahilor este instruit să fie acolo pentru tine și, discret, să te servească pentru ca, tu, clientul lor să ai parte de tot confortul.

În restaurantul Casei Vlahilor se organizează aniversări şi petreceri private și în aceeași măsură se pot servi micul dejun, prânzul sau cina ca și turist cazat în pensiune. Meniul pentru turiști este bazat pe preparate din bucătăria tradiţională românească dar și pe cea internaţională.

Meniul pentru evenimente este bogat în preparate pregătite în restaurantul Casei Vlahilor şi este personalizat în funcţie de dorințele clienților. Atmosfera de petrecere este asigurată de o formaţie care încinge spiritele cu muzică de calitate.

În meniu tradițional românesc, bogat și variat, sunt pe listă următoarele: platou cu scăriță de porc, bulz tradițional, varză călită cu cârnați, carne la garniță. Preparatele din carne ale restaurantului Casei Vlahilor sunt însoțite de gamă largă de vinuri de origine controlată.

Restaurantul Casei Vlahilor așteaptă în fiecare zi clienții cu preparate din bucătăria internațională: diverse sortimente de pizza, coaptă în cuptorul cu lemne, pentru o savoare autentică. Servirea mesei se poate încheia cu un desert autentic.

Ca și client al Casa Vlahilor poți alege să servești masa cu familia sau prietenii pe terasa restaurantului, amenajată în stil rustic.
Orice ai alege, ca și turist sau client al Casei Vlahilor, poți fi sigur de calitatea ridicată a serviciilor personalului.
Articol scris de Adriana Roman
Fotografii de Adrian Satmaru
Galerie fotografii Casa Vlahilor