Poveste de iubire șoptită de-un pian

Bucureștiul vechi, aristocratic are un loc special pe strada Visarion unde acordurile unui pian șoptesc o poveste de dragoste. Pianul nu este un obiect de decor; este vocea care spune povestea Mariei o dată și încă o dată, la nesfârșit. Pe strada Visarion, stradă cu o identitate elegantă, marcată de distinsa Biserică Visarion, Bistro Matrioska îmbogățește spiritualitatea Bucureștiului cu povestea de dragoste din romanul Matrioșka, scris de Tudor Dan si Cristina Miclea, transpus într-o elegantă locație în care acordurile pianului spun și respun povestea.

_MG_4512 copy
Bistro Matrioska

Spațiul Bistroului Matrioska, confortabil și cald, spune, parcă, trăirile și întâmplările personajelor, transformându-le pentru cei care îi calcă pragul în experiențe ce aștern calea către noi provocări.

Bucureștiul mereu grăbit are un spațiu în care frânturile din roman ascunse printre rafturile bibliotecii, pianul care povestește tumultul sufletului Mariei, aroma cafelei proaspăt râșnite și mâncarea și băuturile fine creează o atmosferă urbană, contemporană, provocatoare, cosmopolită și liniștită.

_MG_4488 copy
Bistro Matrioska

Casa în care Bistro Matrioska desăvârșește povestea Mariei are două camere la parter și două la etaj, amenajate de, și pentru intelectuali. Biblioteca, pianul cu coadă scurtă Schimmel, mobilierul simplu, clasic, detaliile și tușele de culoare dau o notă de acasă, de relaxare. Etajul te îndeamnă să te pierzi printre paginile cărților bibliotecii. Capacitatea totală a Bistroului Matrioska este de până la 100 de persoane, cu open-space, lounge și o terasă de 30 de locuri.

_MG_4484 copy
Bistro Matrioska

Pianul Bistroului Matrioska prinde viață în serile în care mâini măiestre îi mângâie clapele. Astfel, în serile Piano Stories, clapele pianului Schimmel au spus improvizațiile lui Adrian Onea sau cele ale Danielei Nicolae, au susținut sub atingerile lui Alexandru Olteanu vocea Sorinei Rotaru, au povestit cu Albert Tajti sau au ascultat cuminți vocea și chitara Iuliei Heleanu, acordurile muzicuței lui Mihnea Ionașcu sau vibrațiile sobre ale basului lui Nice Guy Mike.

_MG_4481 copy
Bistro Matrioska

Sunt seri în care spațiul Bistroului Matrioska este inundat de versuri spuse sau cântate, seri în care filosofia se cuibărește temporar și îndeamnă la reflecție, seri în care filele unei nou apărute cărți prind viață. Iubitorii de jazz, de dragoste de frumos și-au găsit locul din București care le satisface foamea inimii.

_MG_4476 copy
Bistro Matrioska

Regalul inimii este asezonat cu mâncare și licori pe măsură. Astfel, meniul Bistroului Matrioska este exact ceea ce trebuie. Este un meniu urban, creativ, contemporan. Chef Stefan Burlacu propune preparate rafinate, în variante clasice sau preparatele casei. Astfel, în meniul casei te poți delecta cu Burgerul Matrioska fiind un mix de pulpă și ceafă de vită, însoțit de ceapă caramelizată, castraveți, roșii, cașcaval afumat și opțional ou prăjit. În meniul urban, Bistro Matrioska vine cu propuneri îndrăznețe: Pulled Pork Burger (burger cu carne de porc gătită lent, ceapă roșie, rucola, muștar dulce și mousse de telemea de capră) servit cu sos și garnitură de cartofi wedges și Pulled Duck Burger (burger cu pupă de rață confiată cu pere caramelizate, rucola și mousse de telemea de capră) servit, de asemenea, cu sos și garnitură de cartofi wedges.

IMG_5387
Burgerul Matrioska

Îți recomand, cititorule, să îți încerci simțurile la Bistro Matrioska cu pieptul de rață cu sos de portocale care, fiind topit la tigaie alături de un piure de broccoli așezat într-un pat de coajă de ecler, îți va delecta papilele gustative cu o expunere îndrăzneață și să îl acompaniezi cu un roze Livia de la Crama Gârboiu. O altă recomandare delicioasă este antricotul de vită cu cartofi pai, salată mixtă și salsa verde de pătrunjel. La capitolul desert recomandăm a încerca budinca de tapioca cu cremă de portocale, adică acel desert original cu perle de tapioca fierte în lapte de cocos, și tarta de mere și cremă chantilly în care merele caramelizate, cu nuca prajită și frișca făcută în casă devin un regal dulce.

Processed with VSCO with c3 preset
Lava Cake

Meniul de băuturi cuprinde răcoritoare, sortimente de cafea și cocktailuri de fructe, dar și o selecție de vinuri albe, roșii sau rose de la Cramele Recaș, Domeniile Bogdan, Crama Aurelia Vișinescu, Crama Oprișor, Crama Lacerta și nu numai.

_MG_4509 copy
Bistro Matrioska

Categoric, Bistro Matrioska este un loc diferit și special, creat și dăruit Bucureștiului educat de domnul Tudor Dan, un loc unde tihna sufletului este acompaniată de o poveste de dragoste șoptită la nesfârșit, un loc ce se reinventează continuu, un loc pe care îl recomandăm tuturor, prietenilor.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografie de Adrian Satmaru și Bistro Matrioska

Galerie fotografii Bistro Matrioska

 

Galerie fotografii meniu Bistro Matrioska