Am ajuns în orașul viorii, Reghin, orașul care are o adevărată industrie a instrumentelor cu corzi ale cărei rădăcini coboară până aproape de anul 1800. Istoria lutierilor a început undeva în apropiere de Reghin, în Munții Gurghiului, un loc numit de localnici Valea Italianului. De acolo, de la lutierii italieni care au făcut să cânte molidul din Munții Gurghiului, a început povestea viorii românești care a ajuns vedetă pe întreg mapamondul.

Reghinul ni s-a dezvăluit, în scurta noastră vizită, cu câteva locuri deosebite pe care am reușit să le vedem: Biserica Evanghelică, Muzeul Etnografic, Pădurea Mociar.

În acest articol voi vorbi despre o locație din Reghin unde șederea este o bucurie a sufletului pe care nu îți permiți să o eviți, devreme ce vrei să cunoști orașul și împrejurimile sale. Este vorba despre Pensiunea Hunter Vip.

IMG_20180801_155441 copy
Pensiunea Hunter Vip, Reghin

Am ajuns la Pensiunea Hunter Vipîntr-o după-masă toridă de vară. Veneam din oraș, pe DJ153C, pe drumul spre Gurghiu și în apropiere de intrarea în Pădurea Mociar, am făcut scurt dreapta. Într-o deschidere luminoasă a pădurii, departe de agitația șoselei, ne-a întâmpinat o clădire frumoasă. După ce motorul mașinii s-a oprit, senzația a fost că am ajuns acasă. Din parcare, aleea către pensiune este flancată de jardiniere din bușteni, din care zâmbesc vesele mușcate roșii.

În fața Pensiunii Hunter Vip, pe partea opusă a parcării, se vede amenajat un loc de visare sau de vis, nu știu cum e mai bine să îl descriu. Printre copacii bătrâni, hamace, scaune din buturugi așteaptă în liniște visătorii. Lampioanele și lumânările sunt partenerele mobilierului inedit al acestui spațiu de relaxare.

IMG_20180801_155603 copy
Loc de vizare și relaxare – Pensiunea Hunter Vip

În fața Pensiunii Hunter Vip ești întâmpinat de o terasă frumos decorată și mobilată cu bun gust. Fiecare detaliu al decorului impresionează, lăsând impresia unui spațiu în care nimic nu este la voia întâmplării. Florile, luminile, mesele, scaunele, fotoliile și canapeaua, toate inspiră privitorul. Ești transpus, parcă, într-un univers ce are ca unică menire crearea unei atmosfere sensibile, de bun gust. La intrare te întâmpină recepția cochet amenajată, în ton cu exteriorul. Urcăm scările către camere și, din nou, micile detalii decorative îmi atrag atenția: aici un scaun art deco, colo o servantă cu sertare.

IMG_20180801_163254 copy
Interior hol și scară – Pensiunea Hunter Vip

Camerele Pensiunii Hunter Vip sunt generoase ca spațiu, aerisite și mobilierul le îmbracă cu strictul necesar călătorului patul sau paturile acoperite cu lenjeria imaculată, noptiere ce străjuiesc paturile, un birou cu o oglindă deasupra și un taburet comod, mini-frigider, televizor, o măsuță rotundă cu două fotolii la fel de comode, un șifonier încăpător cu papuci pentru cameră. Senzația de calm este dată de lumina caldă a camerelor. Priveliștea de pe balcoanele imense ale camerelor Pensiunii Hunter Vip este un motiv în plus pentru relaxare, mai ales balcoanele camerelor care dau spre pădure. Mocheta atât de moale la atingere asortată cu perdelele din voal sunt accesorii care îmbracă elegant camerele. Pensiunea Hunter Vip are o capacitate de 29 locuri in 12 camere

150768069
Interior cameră Pensiunea Hunter Vip

Restaurantul Pensiunii Hunter Vip are două saloane. Din nou, bunul gust își spune cuvântul. Mobilierul de calitate ocupă spațiile celor două saloane lăsând suficient loc pentru a crea senzația de confort. Obiectele care decorează aceste spații sunt menite să introducă privitorul într-o atmosferă modernă cu câteva tușe rustice. Acordurile muzicii discrete completează atmosfera. Pe terasa Pensiunii Hunter Vip umbrelele generoase sunt acolo pentru a crea umbra necesară în zilele toride.

IMG_20180801_161622 copy
Restaurantul Pensiunii Hunter Vip

Bucătăria Pensiunii Hunter Vip te răsfață cu meniul bogat, influențat de bucătăria tradițională. Recomand platoul tradițional cu slăninuță, telemea, brânză de burduf, roșii, castraveți, zacuscă, jumări, cârnăciori de casă, ceapă. Restaurantul pensiunii are o capacitate de 100 de locuri, la cerere, organizându-se evenimente speciale, cu meniu prestabilit împreună cu clienții. Pentru evenimentele este amenajată o sală cu 120 locuri și o terasă de 40 locuri. Meniul pentru evenimente este foarte bogat și îmbină mai multe culturi culinare.

IMG_20180801_163220 copy
Livingroom Pensiunea Hunter Vip

Dacă te hotărăști să petreci mai mult timp fiind cazat la Pensiunea Hunter Vip, ai posibilitatea de a face lungi plimbări cu bicicleta prin pădure, să joci tenis de masă, fotbal de masă sau darț, iar copiii au posibilitatea de a sări pe trambulina instalată în curtea generoasă a pensiunii.
Cam astea oferă Pensiunea Hunter Vip și chiar mai mult de atât, adică, barul restaurantului ostoiește orice sete a călătorului, wifi-ul gratuit este peste tot în jurul clădirii pensiunii, parcarea privată este generoasă și gratuită. Peste toate astea pune primirea caldă și ospitalitatea celor care fac din șederea ta o vacanță plăcută, liniștită.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografie de Adrian Satmaru și Pensiunea Hunter Vip

Galerie foto Pensiunea Hunter Vip