Din DN13A, de la Miercurea Ciuc, către Odorheiul Secuiesc, spre dreapta, drumul urcă în munte și, după 7-8 kilometri ajungi în stațiunea Băile Harghita. De jur împrejurul stațiunii, Munții Harghita, cei mai înalți munți ai Ținutului Secuiesc, își etalează podoaba bogată de păduri de conifere și peisajele de o frumusețe unică. Aici, ai toate șansele să te întâlnești, pe șosea sau prin pădure cu cerbi sau căprioare.

IMG_20180622_180009 copy
Cabana Piatra Bufniței, Harghita Băi

Harghita Băi este paradisul schiorilor, dar și o stațiune cunoscută pentru apele minerale şi mofetele sale. Este considerat locul ideal pentru petrecerea vacanţelor aflându-se la 46 de kilometri de Odorheiul Secuiesc, în masivul Munţii Harghita. Stațiunea Băile Harghita este o locație potrivită pentru petrecerea vacanțelor sau a timpului liber atât vara cât și iarna. Pentru iubitorii de trekking, Munții Harghita oferă o varietate de trasee, iar pentru schiori, pârtii de ski cu diverse grade de dificultate, în funcție de pregătirea fiecăruia. Pentru cei dornici de aventură sau sporturi extreme, parcul de aventură pune la dispoziția turiștilor trasee marcate cu diferite culori, astfel încât fiecare turist să poată identifica ușor traseul potrivit. Traseele au 190 elemente de joc şi 190 platforme montate pe copaci. Astfel, copiii pot alege segmentele galbene si cele portocalii. Distracția adulților este asigurată de patru trasee, fiecare având grade de dificultate diferită.

IMG_20180622_185046 copy
Cabana Piatra Bufniței, Harghita Băi

Astăzi ne îndreptăm atenția către locația perfectă atât pentru cei ce vin în vizită sau să-și petreacă vacanța cât și pentru cei care vor să organizeze un eveniment sau pentru grupuri mai mari de turiști, Cabana Piatra Bufniței.

IMG_20180622_185347 copy
Cabana Piatra Bufniței, Harghita Băi

Cabana Piatra Bufniței este în imediata apropiere a pârtiei de schi. Aceasta are 12 camere duble cu baie proprie, TV prin cablu și acces la internet prin conexiune wireless și 1 apartament cu două camere.

 

Restaurantul cabanei asigură locuri pentru 48 de persoane care pot servi preparate tradiționale sau din bucătăria internațională. Pentru cei care vor să se relaxeze în compania unei băuturi fine sau a unei cafele bune, barul vine în întâmpinare cu 34 de locuri, iar terasa cu 30 de locuri. Indiferent de perioada anului aleasă pentru ședere, la Cabana Piatra Bufniței se poate opta pentru cazare cu mic dejun, demipensiune (mic dejun și cină) sau pensiune completă.

IMG_20180622_180838 copy
Cabana Piatra Bufniței, Harghita Băi

Printre serviciile oferite, Cabana Piatra Bufniței pune la dispoziția musafirilor parcare proprie, mofetă, pârtie de schi, patinoar, izvor de apă minerală, servicii de masaj, posibilitatea practicării echitației.

IMG_20180622_175937 copy
Cabana Piatra Bufniței, Harghita Băi

Ospitalitatea personalului și ambianța de la Cabana Piatra Bufniței se împletește perfect cu măreția peisajului oferit de Munții Harghita. La cerere, se pot organiza evenimente cu preparate tradiționale secuiești.

Indiferent că este vorba despre evenimente private sau petreceri, Cabana Piatra Bufniței are în dotare o sală multifuncțională care se poate transforma atât în sală pentru conferințe cât și în sală pentru petreceri.

Articol scris de Adrian Satmaru – jurnalist

Fotografie de Adrian Satmaru

Galerie fotografii Cabana Piatra Bufniței