Din depresiunea Ciucului, de la Miercurea Ciuc, dacă apuci drumul băilor spre Odorheiu Secuiesc ai parte de priveliștea de poveste a Munților Harghita, de apele termale atât de benefice sănătății și de ospitalitatea tradițională a meleagurilor secuiești. Se succed pe rând Băile Harghita, Băile Chirui cu minele de la Lueta, Vlăhița și apoi Băile Homorod.

IMG_20180708_130542 copy
Complexul Perla Vlăhiței, Vlăhița

La jumătatea traseului, între Băile Chirui și Băile Homorod facem un popas la Vlăhița, localitatea cu renumitul ștrand termal. Am ales ca loc de popas complexul Perla Vlăhiței. Numele complexului a fost dat de localnici datorită amplasamentului geografic. Pentru cei ce poposesc aici, activitățile sunt atât de variate încât este aproape imposibil să te plictisești.

hdr
Complexul Perla Vlăhiței, Vlăhița

Complexul Perla Vlăhiței pune la dispoziția turiștilor căsuțe familiale cu 4 locuri, 18 căsuțe din lemn cu două sau trei paturi, dormitoare comune cu o capacitate de cazare de 60 de persoane, ștrand termal în aer liber, piscină acoperită cu apă termală, loc pentru camping, locuri special amenajate pentru prepararea mâncării (grătar, ceaun, etc), loc special pentru rulote și parcare păzită în incinta complexului.

Complexul Perla Vlăhiței ține cont și de musafirii mai mici, astfel că, pentru copii se organizează concursuri de înot, excursii în împrejurimi și alte activități ce captează atenția și interesul, cei mari având timp de relaxare și odihnă doar pentru ei.

Accesul la internet se face prin conexiunea wireless, acest serviciu fiind disponibil pe toată suprafața Complexului Perla Vlăhiței. Pentru cei care doresc să se relaxeze în liniște, Complexul Perla Vlăhiței pune la dispoziția musafirilor o saună aflată lângâ piscine. Sfărșitul de săptămână se petrece, de regulă, în compania muzicii live, atmosfera fiind una de petrecere.

IMG_20180708_130437 copy
Ștrandul Complexului Perla Vlăhiței

Ştrandul are două piscine cu adâncimi diferite alimentate cu apă termală, cu temperatura de 25°C, cu suprafaţa totală de 300 metrii pătraţi, care funcţionează în tot cursul anului şi care sunt prielnice şi pentru baie balneară. Bazinele Complexului Perla Vlăhiței au adâncimi cuprinse între 140 și 240 cm, trecerea între aceste adâncimi fiind foarte lină și plăcută. După închiderea sezonului de vară, piscinele sunt acoperite şi stau la dispoziţia musafirilor.

kep_42
Complexul Perla Vlăhiței, Vlăhița

Baia termală a Vlăhiței conține apă oligominerală, hipo- mezotermală, hipotonă. Datorita caracteristicilor sale apa poate fi folosită în cure balneare. Este indicată in tratamentul balnear al următoarelor efecţiuni:

Boli ale aparatului locomotor:

  • boli reumatismale inflamatorii și degenerative
  • stări posttraumatice
  • Boli ale nervilor periferici
  • Boala varicoasă incipientă
  • Călirea organismului

Apa poate fi folosită şi în cure interne

  • ca diuretic
  • are efect favorabil in dureri gastrice, hiperaciditate
  • are efect coleretic uşor
hdr
Complexul Perla Vlăhiței, Vlăhița

Fie că vrei să te relaxezi, să faci drumeții sau să vii la tratament, Complexul Perla Vlăhiței, prin serviciile pe care le pune la dispoziție, constituie locația ideală pentru o vacanță completă.

Articol și fotografii de Adrian Satmaru – jurnalist

Galerie fotografii Complex Perla Vlăhiței