La 22 de kilometri de Odorheiu Secuiesc, la poalele Munților Harghita, la o altitudine de 795 de metri, o fostă colonie agricolă poartă acum numele de Izvoare. Pe malul pârâului Ivo, satul Izvoare este un exemplu de tradiție păstrată dea lungul timpului. Deși la poalele munților și la o altitudine destul de generoasă, iarba de un verde crud te înconjoară aproape cât vezi cu ochii. Companie peisajului țin nelipsiții brazi și, pe ici pe colo, câte o tufă rătăcită. Ai putea spune că peisajul de aici este transpunerea în realitate a baladei “Miorița”, “Pe un picior de plai/Pe-o gură de rai”…. Pe scurt, atmosfera și mediul perfect pentru relaxare. În ton cu acest peisaj mirific vine cu o pată de culoare, Pensiunea Relax. Pensiunea se întinde pe o suprafață de 7.000 de metri pătrați și se compune dintr-un corp central și 4 case. Toate sunt astfel dispuse încât să ofere fiecărui musafir spațiul necesar pentru relaxare.

img_20180709_184303 copy
Pensiunea Relax, Izvoare, județul Harghita

Corpul central este compus dintr-un salon cu o capacitate de 36 de persoane, două băi și o bucătărie, la parter. La etaj se găsesc două camere cu baie proprie și balcon.

Cele patru case la cheie se compun din două apartamente de 70 de metri pătrați fiecare, cu intrare separată. La parter se găsește salonul, bucătăria cu toate utilitățile și o canapea comodă, rabatabilă. Dotările bucătăriei Pensiunii Relax satisfac chiar și cele mai exigente cerințe: blat ceramic de gătit, cuptor cu microunde, frigider, chiuvetă, aparat de prăjit pâine, aparat pentru cafea, tacâmuri, vase, pahare, alte echipamente necesare. La etaj se găsește un mic hol cu dulap, o cameră cu două paturi duble, televizor și o baie spațioasă. Fiecare casă are în fața ei un grătar din piatră, un pavilon și un leagăn.

Am stat la Pensiunea Relax în corpul central, într-una din camerele de la etaj. Am fost foarte plăcut surprins de curățenia și mirosul de proaspăt din clădire, cu toate că bucătăria se află la parter. Priveliștea care se vede de pe balcon este absolut superbă. Imaginea vitelor care se întorc seara singure acasă este de-a dreptul idilică, numele pensiunii fiind ales în perfectă concordanță cu mediul înconjurător.

img_20180709_184705 copy
Sala de mese a Pensiunii Relax, Izvoare, județul Harghita

Am avut ocazia să iau cina în compania domnului Szopos Zsolt, proprietarul pensiunii. Toată mâncarea preparată aici are la bază ingrediente care provin din ferma proprie, totul este natural și atent selecționat. Acesta este alt motiv pentru care Pensiunea Relax constituie alegerea perfectă dacă doriți să vă petreceți câteva zile în natură departe de zgomotul și freamătul orașului, mâncând sănătos.

img_20180709_183715 copy
Interior Pensiunea Relax, Izvoare, județul Harghita

Pensiunea Relax este animal friendly, astfel că animalele de companie sunt acceptate din tot sufletul. Datorită așezării geografice, la poalele munților Harghita, activitățile pe care le puteți desfășura aici sunt foarte diversificate. Fie că este vorba de plimbări cu sania sau căruța, de treking sau hiking, de plimbare sau escaladă, de speologie sau bird watching, proprietarul pensiunii vă stă la dispoziție pentru a petrece un sejur de neuitat în inima Harghitei.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografie de Adrian Satmaru

Galerie fotografii Pensiunea Relax