Râmnicu Vâlcea, un oraș al României, care cântă Deșteaptă-te Române pentru prima dată la  29 iulie 1848, ne dă o lecție de istorie importantă. Revoluția de la 1848 a găsit în acest oraș o scenă importantă. Tabăra militară organizată de generalul Magheru la Troianu, poarta sudică a Râmnicului, a reprezentat o garanție pentru victoria revoluției. Grădina publică Zăvoi se află pe locul unde la 29 iulie 1848 a fost sărbătorită victoria revoluției și locul în care s-a cântat pentru prima dată, imnul național al României.

În perioada șederii noastre în Râmnicu Vâlcea, gazdă ne-a fost Pensiunea Beatrice. Aceasta se află în oraș, la 2 kilometri și jumătate de centru, pe drumul care duce către Băile Olănești. Șederea noastră a fost una relaxantă și iată motivele pentru care considerăm Pensiunea Beatrice o locație unde te poți revigora, având un confort ridicat, în condiții de liniște și discreție.

_mg_3857 copy
Pensiunea Beatrice Râmnicu Vâlcea

În vila somptuoasă care adăpostește Pensiunea Beatrice sunt 16 locuri de cazare, fiecare cameră are baie proprie, aparat de aer condiționat, televizor, internet și balcon. Camerele sunt, pe alese, după cum urmează: trei camere matrimoniale, două camere twin, două camere triple. Acestea sunt aerisite iar mobilierul din lemn masiv și accesoriile asigură o atmosferă relaxantă, care îmbie la calm, liniște și … de ce nu, somn.

 

Pensiunea Beatrice pune la dispoziția doritorilor o bucătărie complet utilată unde se poate prepara și servi masa. Personalul pensiunii asigură curățenia atât în camere cât și în bucătărie. Restaurantul pensiunii este doar pentru micul dejun și pentru evenimente. Acesta are o capacitate de 40 de locuri.

De asemenea, pentru evenimente, Pensiunea Beatrice are pregătită o sală de conferințe cu capacitatea de 12 locuri. Aceasta este ideală pentru companiile care doresc un spațiu dedicat unor conferințe sau întâlniri de afaceri cu colaboratorii sau angajații săi.

 

Am fost deosebit de entuziasmați de sala de fitness pe care o are Pensiunea Beatrice. Sala are aparate multifuncționale, bandă de alergare, bicicletă. Dar, … asta nu este tot. După ce faci ceva efort fizic în sala de fitness, te așteaptă (ca să scoată untul din tine) sauna finlandeză. Aceasta are o capacitate de 6 locuri.

_mg_3840 copy
Piscina interioară a Pensiunii Beatrice, Râmnicu Vâlcea

„Bijuteria” și mândria Pensiunii Beatrice este, însă, piscina. Aceasta este încălzită și este iluminată subacvatic, creându-se un efect vizual deosebit, accentuat de albastrul mediteraneean al piscinei. Aceasta este destul de lungă (șapte metri și jumătate) și destul de lată (trei metri) astfel, poți lejer, cu câțiva prieteni să petreci după-amiezele, bălăcindu-te. Este evident faptul că proprietarii Pensiunii Beatrice pun accent pe igiena piscinei dată fiind frecvența cu care este curățată și materialele folosite pentru asigurarea calității apei din piscină.

_mg_3839 copy
Pensiunea Beatrice Râmnicu Vâlcea

Un aspect foarte important este că Pensiunea Beatrice se află pe o proprietate cu suprafața de peste 1.000 metri pătrați. Astfel, afară sunt amenajate un loc de joacă pentru copii și … pentru părinți … un grătar. Așadar, vara, poți încinge carnea pe grătar, în timp ce îți supraveghezi copiii jucându-se frumos în aer liber. Terasa pensiunii având o capacitate de 12 locuri în fața pensiunii și 12 locuri în spatele pensiunii permite servirea mesei în aer liber.

Un ultim argument este asigurarea a 10 locuri de parcare, aflate lângă pensiune.

Pensiunea Beatrice este deschisă tot timpul anului.

Articol de Adriana Roman

Fotografie de Adrian Satmaru