Cafenea cu suflet sau pretext pentru o poveste aromată

Se spune că primele cafenele au apărut în jurul anului 1550. Pe vremuri, acestea erau locuri de întâlnire, unde, la o cafea, oamenii aveau discuții pe temele ce îi interesau sau, pur și simplu, locul unde evadau din cotidian. În prezent, proprietarii cafenelelor servesc pe lângă cafea, băuturi alcoolice, ceaiuri, băuturi răcoritoare, prăjituri și gustări rapide, încercând să atragă clienții organizând evenimente cu teme diferite și interesante pentru localnici și nu numai. Totuși, ce face o cafenea să fie altfel decât alte locații similare? Ce anume te atrage la o cafenea? Să fie calitatea cafelei sau diferite artificii de marketing?

Credem că am descoperit răspunsurile la aceste întrebări, în Râmnicu Vâlcea, la cafeneaua Bean Belt Coffee.

_MG_3891 copy
Terasa și intrarea în cafeneaua Bean Belt Coffee, Râmnicu Vâlcea

Bean Belt Coffee din Râmnicu Vâlcea am descoperit-o în căutarea noastră prin oraș a unui local care să ne bucure sufletul și, totodată să ne încânte simțurile. Cafeneaua, din exterior, are aspectul îngrijit și cochet, de cafenea de oraș. Terasa cafenelei, cu câteva mese, te invită să te așezi, curios să ceri meniul, după care să te lași suprins. Mobilierul impecabil și curățenia sunt motive convigătoare pentru a dori să cunoști mai bine Bean Belt CoffeeAm intrat în cafenea și constatăm că interiorul dichisit te invită parcă la relaxare. Câteva intrânduri ale cafenelei asigură intimitate.

_MG_3886 copy
Bean Belt Coffee, Râmnicu Vâlcea

Mobilierul modern, atmosfera creată de muzica în surdină, iluminarea asigurată de un sistem interesant asemănător unor picături de lumină, toate acestea și ceva mai mult te conving că Bean Belt Coffee este locul unde vrei să te relaxezi savurând o cafea aburindă, meniul zilei sau recomandarea cafenelei. Barul este interesant amenajat astfel încât lasă să se vadă aparatura modernă pentru prepararea cafelei.

Deliciul unei cafele, aici, la Bean Belt Coffee, provine de la atitudinea barista față de cafea. Cafeaua este tratată special, în funcție de țara de proveniență. Cafeaua este lăsată să își spună povestea. Aceasta, sub atenta și calda privire a barista, își dezvăluie secretele lăsându-și aromele să te cucerească. Aici, la Bean Belt Coffee, cafeaua nu mai este doar o băutură care să te țină treaz pentru câteva ore. Este o experiență în sine. Este o încercare a limitei tuturor simțurilor. Este un motiv pentru a împărtăși experiența împreună cu cineva drag. Cafeaua, aici la Bean Belt Coffee, reprezintă un pretext pentru a petrece momente unice alături de un prieten, este un liant, un ingredient magic al pasiunii, un pretext pentru o poveste aromată.

2
Bean Belt Coffee, Râmnicu Vâlcea

În Râmnicu Vâlcea, la Bean Belt Coffee, cafeaua, personajul principal al poveștii noastre aromate, este aici acasă. Categoric, aici este pregătită cea mai bună cafea din oraş. Proprietarii Bean Belt Coffee au decis ca meniul să fie îmbogățit cu alte delicii. Astfel, poți alege să savurezi o pizza. Noi, am făcut-o. Suuuper-delicioasă și cu blatul ei pufos, pizza ne-a convins (dacă mai era nevoie) că aici, la Bean Belt Coffee se face totul cu suflet. Acesta este ingredientul secret al celor de la  Bean Belt Coffee. Și, dacă nu am adus suficiente motive pentru a vă convinge că aici se face totul cu suflet, vă mai spun că proprietarii cafenelei sunt cei care prepară cafeaua, fresh-urile sau blatul pizzei. Sunt cei care, zâmbitori și calzi, te întâmpină, te servesc și împărtășesc cu tine povești.

1

Aici, la Bean Belt Coffee te simți ca acasă, într-un ambient relaxant, găsești oameni de calitate,  cu care ai un lucru în comun: dragostea pentru o cafea bună. Bean Belt Coffee nu este doar locul ideal pentru o evadare din cotidian. Este locul unde îți dai frâu imaginației, departe de rutina zilnică.  Este un spațiu cald și îmbietor, născut din pasiune pentru cafea, bunătăți și pentru zâmbete calde.

Fericiți locuitorii orașului Râmnicu Vâlcea pentru că există Bean Belt Coffee.

Articol scris de Adriana Roman & Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Bean Belt Coffee

Galerie fotografii Bean Belt Coffee

Galerie fotografii meniu Bean Belt Coffee