Este obligatorie trecerea spre sudul Carpaților Meridionali prin Tălmaciu. Localitate aflată la 20 de kilometri de Sibiu, la confluența râurilor Sadu și Cibin, Tălmaciu, dintr-o așezare de agricultori a devenit un mic centru industrial și a fost martorul a numeroase evenimente războinice. În prezent, Tălmaciu este un oraș în plină dezvoltare economică.

3
Motel Popas Tălmaciu

Eram în drum către Sibiu, era târziu și eram înfometați. Am avut toate motivele, obosiți și înfometați fiind, să testăm un motel aflat la marginea drumului, respectiv E81. Așa că am decis să înnoptăm la Motel Popas Tălmaciu. Am fost impresionați de calitatea amenajării motelului, a serviciilor oferite și, mai ales, de calitatea bucatelor restaurantului motelului. Așa că, permiteți-mi a aduce argumente care să susțină laudele noastre.

1
Motel Popas Tălmaciu

Motel Popas Tălmaciu are 12 camere. Acestea sunt spațioase, oferind tot confortul necesar odihnei. Camerele au baie proprie, balcon și sunt dotate cu tot ceea ce ai nevoie pentru a fi la curent cu știrile momentului: televizor cu cablu, internet și, pentru asigurarea confortului, vara mai ales, camerele sunt dotate cu aparate de aer condiționat. Camerele Motelului Popas Tălmaciu sunt mobilate modern, nota de confort fiind dată de nuanțele de crem și maro, cu tonuri de albastru pentru înnobilare a atmosferei. În motel sunt două apartamente, cinci camere duble twin, patru camere cu pat matrimonial și o cameră cu trei paturi. O notă chic dă scara interioară a Motelului Popas Tălmaciu a cărei balustrade este chiar interesant lucrată în fier forjat.

 

 

Restaurantul motelului are un spațiu generos alocat la parterul motelului. Aici, poți servi orice masă a zilei. Spațiul este modern mobilat iar nuanțele accesoriilor sunt, ca și cele din camere, tonuri de crem și maro, cu touche-uri de albastru. Restaurantul Motelului Popas Tălmaciu este curat și atmosfera este relaxată. Am fost plăcut surprinsă să văd că toate mesele restaurantului erau frumos aranjate și pregătite pentru sosirea clienților. Servirea este promptă și profesionistă.

12
Restaurantul Motelului Popas Tălmaciu

Meniul restaurantului Motelului Popas Tălmaciu este bogat în preparate cu inspirație din bucătăria tradițională locală, dar și din bucătăria internațională. Ingredientele folosite de bucătarii restaurantului sunt de proveniență locală, astfel fiind încurajată producția locală. Gustul absolut delicios al preparatelor îmi confirmă faptul că bucătarii restaurantului Motelului Popas Tălmaciu sunt profesioniști și caută atingerea perfecțiunii în fiecare farfurie creată. Truda lor este răsplătită. Clienții restaurantului sunt foarte mulțumiți de calitatea preparatelor. Și noi, Turist prin Romania, am fost mulțumiți cu ceea ce am servit  la restaurantul Motelului Popas Tălmaciu și vă spunem cu mâna pe inimă, ne-a rămas la suflet ciorba de văcuță. Cât de gustoasă a fost!! Și acesta este motivul pentru care recomandăm Motelul Popas Tălmaciu: restaurantul!

14
Delicioasa ciorbă de văcuță de la Restaurantul Motelului Popas Tălmaciu

Cu gândul la delicioasa ciorbiță (!!) și nu numai, vă invităm să vizitați Tălmaciu, Biserica Luterană, Biserica ortodoxă Sfântul Nicolae, Cetatea Tălmaciu și să vă bucurați de calitatea servirii de la Motelul Popas Tălmaciu.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru și Motel Popas Tălmaciu

Galerie fotografii Motel Popas Tălmaciu

 

 

Galerie fotografii restaurant Motel Popas Tălmaciu