Vara aceasta ne-a oferit experiența descoperirii unor orașe impresionante. Odorheiu Secuiesc, oraș situat la marginea sud-estică a Transilvaniei, de-a lungul celor două maluri ale cursului superior al râului Târnava Mare este unul dintre orașele pe care le-am cunoscut îndeaproape. Odorheiu Secuiesc a fost denumit de-a lungul timpului în mai multe feluri: Atena Secuiască, Areopolis, oraşul-mamă al secuilor. Având o istorie absolut fascinantă, despre care vom spilcui în articolele ce vor urma, Odorheiu Secuiesc este considerat unul dintre centrele spirituale ale maghiarilor din România sprijinindu-se pe valori tradiţionale, culturale şi educaţionale.

3
Curtea interioară a Pensiunii Romantika, Odorheiu Secuiesc

Trecutul orașului se concentrează în centrul oraşului. Clădirile cu caracter de opere de arhitectură, monumentele Odorheiului Secuiesc se aglomerează în Piața Centrală. Construită în stil eclectic, după proiectele arhitectului constructor Ottó Stehlo, clădirea Primăriei se prezintă ca unul dintre reperele arhitecturale ale orașului. Statuia din bronz a lui Balázs Orbán, ilustrul revoluţionar, istoric, etnograf şi politician, denumit „cel mai mare secui”, se află, de asemenea, în Piaţa Centrală. Șederea noastră în Odorheiu Secuiesc, timp în care am descoperit istoria locului, s-a datorat și ospitalității Pensiunii Romantika, aflată la aproximativ 2 kilometri de centrul orașului, pe drumul spre Miercurea Ciuc.

Pensiunea Romatika oferă turiștilor tot confortul necesar pentru a explora orașul și împrejurimile sale. Pensiunea are 23 camere și poate caza până la 60 persoane, are restaurant, bar, grădină de vară, sală de conferinţă, baie în fiecare cameră, cablu TV, internet wireless, parcare păzită.

 

 

Camerele pensiunii inspiră căldura de care ai nevoie atunci când acasă este departe de casa ta. Culorile dominante ale mobilierului și accesoriilor din camere sunt crem și ocru. Inspiră liniște și relaxare. Astfel, oboseala călătoriei rămâne la ușa Pensiunii Romantika. Camerele sunt spațioase, luminoase, aerisite și curate. În camera noastră, o canapea și o măsuță de cafea ne-a dat posibilitatea de a ne organiza un mic birou ambulant.

7
Restaurantul Pensiunii Romantika, Odorheiu Secuiesc

În restaurantul pensiunii atmosfera plăcută este asigurată de decorul rustic. Aici se servesc specialități internaționale, maghiare și transilvănene. Restaurantul Romantika este o locație cu o tradiție de mai mult de 10 ani. Bucătarii restaurantului au dovedit că pot servi orice fel de preparate, din bucătăria internațională sau tradițională, fiind pe gustul și cerințele clienților. Chelnerii sunt profesioniști și amabili. Astfel, în timp, clienții au devenit fideli restaurantului pensiunii Romantika.

6
Restaurantul Pensiunii Romantika, Odorheiu Secuiesc

Restaurantul are și o sală de conferințe de 50 de persoane dotată cu aer condiționat și echipamente necesare unei expuneri: xerox, fax, microfon, flip-chart, pânză de proiectie, videoproiector și  internet. Sala este iluminată natural. Se pot servi mese tip bar suedez, iar în pauze se pot servi gustări reci, prăjituri, sărățele, cafele și băuturi răcoritoare. Pentru un număr mai mic de participanți, până la 16 persoane, restaurantul pune la dispoziție sala de protocol. Toate acestea sunt la dispoziția oamenilor de afaceri pentru organizarea unor întâlniri, prezentări de servicii sau produse sau întruniri organizate.

9
Grădina de vară a Pensiunii Romantika, Odorheiu Secuiesc

Grădina de vară a Pensiunii Romantika este locul ideal pentru întâlniri liniștite sau garden-party-uri. Este oaza verde a pensiunii unde se pot servi specialități de cafea, înghețată, prăjituri, băuturi răcoritoare, cocktail-uri, dar și friptură la grătar. Este locul ideal din Odorheiu Secuiesc unde o seară călduroasă de august poate deveni o seară de neuitat.

Ne-am odihnit și relaxat la Pensiunea Romantika și recomandăm tuturor această pensiune. Ospitalitatea, profesionalismul și căldura cu care am fost tratați îi recomandă.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografie Adrian Satmaru și Pensiunea Romantika

Galerie foto Pensiunea Romantika