Se spune că aici, în Izvoru Mureșului, 250 de zile dintr-un an sunt pline de soare. Într-adevăr, am ajuns în Izvoru Mureșului într-o zi superbă de vară, când soarele generos ne încălzea blând, dându-ne voie să ne plimbăm prin stațiune și prin împrejurimi, să descoperim frumusețea și oamenii locului. Stațiunea Izvoru Muntelui se află la altitudinea de 880 de metri și (am aflat de la localnici) doar partea cea mai înaltă se numește Stațiunea, celelalte părți componente fiind două cătune: Cătunul Tincani și Cătunul Boteni.

Pentru cei care nu știu, Izvoru Mureșului este un sat în comuna Voșlăbeni din județul Harghita, la poalele sudice ale munților Giurgeului, la o distanță de la 35 de kilometri de Miercurea Ciuc și doar la 18 kilometri de Gheorghieni. În limba maghiară Izvoru Mureșului este Marosfő. Sunt multe de spus despre stațiune, despre ceea ce este de văzut și de făcut, însă, acum, în acest articol, vom spune despre experiența noastră trăită la Casa Aura din Izvoru Muntelui.

3
Casa Aura, Izvoru Mureșului

Casa Aura o descoperi repede, deoarece se află cam la 800 metri de la drumul național 12, adică, în zona centrală a stațiunii Izvorul Mureșului. Gazda noastră, doamna Aura Suciu, ne-a întâmpinat la sosire cu o farfurie de cornulețe proaspăt făcute, un suc făcut de dânsa și cu niște mere așezate frumos pe un platou. Asta este ospitalitatea venită din căldură sufletului. Asemenea gesturi nu se învață la cursuri, nu sunt predate în școli. Vine din bucuria de a întâmpina omul care îți trece pragul cu ceea ce ai mai bun, mai frumos. De aici, vine și verbul a omeni. Am fost omeniți la Casa Aura. Am fost bineveniți. Casa lor pentru o perioadă scurtă a devenit casa noastră. Ne-a fost prezentată Casa Aura și așa am aflat că ceea ce este astăzi a fost construit în perioade diferite, în anul 1997 și, respectiv, în anul 2007.

1
Casa Aura, Izvoru Mureșului

Primul corp, construit în 1997, numit și Aripa veche, are o capacitate de 8 locuri de cazare având 4 camere duble, un living pentru 12 persoane, cu canapea extensibilă și șemineu, o bucătărie și două băi.

 

Cel de-al doilea corp, construit în 2007, numit și Aripa nouă, are o capacitate de 4 locuri de cazare dispuse în două camere duble cu băi proprii. Camerele Casei Aura inspiră modernitate și relaxare în același timp. Inspiră confort și acel sentiment de … acasă. Au balcoane de unde poți avea o priveliște ca în povești. În camere se află minifrigidere. Băile sunt modern echipate, dotate cu cabine cu hidromasaj, uscător de păr. Intrarea în aripa nouă este separată. Există însă un hol de legătură între cele două corpuri care este deschis doar dacă în ambele corpuri este cazat un grup compact.

8
Foișorul Casei Aura, Izvoru Muntelui

Relaxarea continuă și afară, în curtea pensiunii, foarte generoasă de altfel, unde la umbra copacilor poți lua masa într-un foișor frumos amenajat sau să stai să visezi cu ochii deschiși, întins pe un șezlong confortabil.

7
Curtea Casei Aura, Izvoru Muntelui

Ceea ce mai trebuie spus și este cel de-al doilea motiv pentru care recomandăm din suflet Casa Aura este că fiecare cameră, fiecare colț al bucătăriei, fiecare ungher al grădinii pline de flori și verdeață, foișorul și curtea pensiunii sunt curate, fiecare lucru găsindu-și locul lui firesc, nimic nu este în plus sau ostentativ, totul este armonios și acesta este un motiv de relaxare și confort pentru tine, turistule!

Toate acestea sunt la dispoziția ta, turistule, așa că bucură-te de ele, cu respect pentru munca și truda proprietarilor care sunt un exemplu de ospitalitate, aici, în frumoasa Harghita.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografie de Adrian Satmaru

Galerie fotografii Casa Aura, Izvoru Mureșului