Fie că vii de la Borsec sau Gheorgheni și te îndepți către Defileul Mureșului, este musai să treci prin Toplița, pe lângă Mănăstirea Sfântul Ilie sau Castelul Urmanczy, pe lângă cascada termală sau Biserica Doamnei. Istoria a lăsat urme la tot pasul în Toplița. Mai mult de atât, natura se manifestă spumos și se întrece pe sine sub forma cascadei termale. Pentru a le putea vedea pe toate și pentru a te bucura de ele îți recomandăm cazarea la Pensiunea La Gagea, o locație deosebită cu oameni primitori, așezată pe malul stâng al Mureșului aproape de ieșirea din Toplița. Chiar înainte de ieșirea din oraș, imediat după Mănăstirea Sfântul Ilie, se face o stradă la stânga. Cum ai trecut peste pod, dacă faci imediat la dreapta dai de o clădire impunătoare, Pensiunea La Gagea!

download
Pensiunea La Gagea

La Pensiunea La Gagea poți alege una dintre camerele cu două sau trei paturi sau unul dintre apartamente. Capacitatea maximă a pensiunii este de 23 de persoane. Toate camerele au băi proprii, unele au balcoane unde poți savura cafeaua de dimineață. Wi-fi gratuit și televizoare au toate camerele. Mi-a plăcut în mod deosebit efectul dat de culorile pale de gri și maro ale mobilierului și accesoriilor. Acestea se află într-un echilibru și completează starea generală de liniște și confort. Lăudăm gazdele pentru curățenia din camere și din toată pensiunea.

 

Curtea Pensiunii La Gagea îți oferă posibilitatea relaxării și posibilitatea de a face un grătar și de a petrece cu prietenii, în grădina pensiunii. Serviciile oferite de pensiune sunt extinse astfel, dacă este nevoie, proprietarii pensiunii pot organiza transferul de la/ la unul dintre aeroporturile din apropiere. La cerere se pot organiza mese festive tradiționale, cursuri de călărie, ghidaj în munții Călimani și evenimente în aer liber. Pe perioada iernii când zăpada este vedeta, Pensiunea La Gagea oferă turiștilor cazați posibilitatea depozitării schiurilor iar pentru schiorii începători posibilitatea instruirii în tainele sportului iernii, aici existând două pârtii pentru schi, una pentru începători și una pentru avansați.

IMG_20180726_113608 copy
Pensiunea La Gagea

Ceea ce este de remarcat este grija deosebită a proprietarilor, familia Gagea, de a păstra standarde ridicate pentru clienții pensiunii, căldura cu care sunt primiți turiștii și continua atenție pentru confortul lor. Felicitări pentru truda voastră!

 

Recomandăm din suflet această pensiune unde ești omenit așa cum, doar în Harghita se poate întâmpla. Și, nu uita: multe alte obiective te așteaptă să le vizitezi, atunci când ești cazat la Pensiunea La Gagea:

 • Muzeul etnografic inaugurat la 20 iulie 1998
 • Mănăstirea de călugări Topliţa (1924), ctitoria lui Miron Cristea
 • Biserica din lemn cu hramul „Sfântul Ilie” (1842)
 • Muzeul mănăstirii Topliţa cu colecţii de carte veche bisericească, icoane vechi, veşminte şi obiecte de cult
 • Mănăstirea de călugări Pârâul Doamnei, situată în localitatea Moglăneşti
 • Biserica din lemn cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” (1658) din satul Moglăneşti
 • Biserica ortodoxă din lemn (1867)
 • Biserica ortodoxă din cărămidă (1991-1994)
 • Monumentul Lupa Capitolina
 • Staţiunea balneoclimaterică sezonieră
 • Troița din vârful Tarniței

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografie Adrian Satmaru și Pensiunea La Gagea