Eleganță și rafinament în mijlocul naturii

Soarele se joacă printre nori și vara, în toată puterea ei, ne copleșește cu temperaturile ei ridicate. Facem o escală pentru câteva zile în zona Sebeșului pentru a ne bucura sufletul și ochii cu câteva dintre frumusețile oferite cu generozitate de natura plină de suprize și pentru a cunoaște urmele lăsate de istorie. Am vizitat Lancrăm, Sebeș, Alba Iulia, Aiud și împrejurimile acestor locuri încărcate de istorie.

9
Conacul Dante, Pianu de Jos

Aerul aristocratic al Conacului Dante se simte de la intrare. Porțile generoase din fier forjat cu model discret sunt larg deschise. Aleea pietruită lasă în stânga și în dreapta un gazon perfect îngrijit, ici colo ițindu-se o tufă de tuia, un brad argintiu sau soiuri pitice de plop. Felinarele stau de strajă și așteaptă seara pentru a lumina și crea umbre și colțuri de taină în parcul Conacului Dante. Spațiile generoase ale parcului și aerul care plutește între conac și parc te poartă, deja, într-o lume aristocrată.

11
Vedere grădina Conacului Dante

Alegerea unei camere, atunci când sunt multe libere, devine o sarcină dificilă. Oferta Conacului Dante în materie de cazare este completă. În totalitate sunt șapte camere duble, cu baie individuală. Fiecare cameră, însă, te introduce în altă poveste. Mobilierul clasic cu tente baroce își schimbă nuanțele, decorul îl completează, schimbându-se, astfel, și atmosfera. Precum spuneam, ai de ales între camera King superioară, cu pat dublu și vedere către terasă,, camera twin cu balcon, cu două paturi, camera Queen cu vedere spre grădină și pat matrimonial, camera King cu cadă cu hidromasaj și pat matrimonial. O caracteristică a camerelor Conacului Dante este dimensiunea lor. Cea mai mică are 25 mp iar cea mai mare are 40 mp. Camerele spațioase și aerisite măresc nota de eleganță. Băile sunt generoase și ele, spațioase și elegante.

3
Cameră din Conacul Dante, Pianu de Jos

La parter, un cochet restaurant este la dispoziția clienților pentru servit micul dejun, cina. Pentru cei mici este un loc de joacă generos. Seara se poate savura un pahar de vin de calitate la un pahar de povești, în crama Conacului Dante. Rafinamentul și bun gustul sunt cuvintele cheie pentru această încăpere dedicată iubitorilor de vin și de povești.

6
Crama Conacului Dante

Pomeneam la începutul articolului despre curtea Conacului Dante. Ei bine, un foișor cochet ascunde un grătar și o bucătărie utilată. Dimensiunea curții conacului este, și aceasta, impresionantă. 10.000 mp sunt la dispoziția ta. Din acest motiv, consider că nu este o curte obișnuită ci un parc de toată frumusețea. Plimbările, în acest parc, sunt o invitație la meditație în aer liber, o invitație pentru cuplurile care își doresc momente departe de cotidian.

8
Foișorul Conacului Dante

Ești invitat ca și oaspete al Conacului Dante la drumeții înafara proprietății pe jos sau cu bicicletele puse la dispoziție de gazde și, deoarece cel mai mare teren de golf din România se află la 3 km, Paul Tomiță – Golf Club, te poți iniția în tainele acestui nobil sport sau poți să te perfecționezi.

Conacul Dante se află în Pianu de Jos, suficient de aproape de orașe precum Sebeș sau Alba Iulia și iată, aici, o  listă cu câteva obiective pe care să le vizitezi, fiind cazat la Conacul Dante:

  • Cetatea Alba Carolina
  • Cetatea Aiudului
  • Valea Frumoasei din Sebeș
  • Râpa Roşie
  • Gheţarul de la Scărişoara
  • Cetatea Câlnic
  • Peştera Vânătările Ponorului
12
Vedere grădina Conacului Dante

La Conacul Dante, excelența este la ea acasă și respiră prin fiecare fir de iarbă, fiecare frunză, fiecare detaliu, dar inima ei sunt gazdele. Primitori și calzi, atenți și binevoitori, proprietarii Conacului Dante își întâmpină oaspeții oferindu-le calitate, stil și eleganță.

Cel mai important lucru în viață este să creezi celor dragi amintiri cât mai frumoase. O vacanță sau o mini-vacanță fiind cazat la Conacul Dante îți poate asigura calitatea și excelența necesare creării unor amintiri de neuitat, dându-le culoare, stil și eleganță.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografie de Adrian Satmaru