Eşti invitat să petreci un concediu cum rar îţi este dat, aici, în România. Dacă te hotărăşti ca împreună cu familia sau prietenii să te cazezi în Mălaia, trebuie să ştii că ai norocul de a trăi, chiar dacă pentru scurtă durată, într-o zonă unică în România. În localitatea Mălaia există cea mai înaltă cascadă din România, iar peisajul este un fenomen unic. Cascadele, peşterile, munţii şi lacurile din zona Mălaia creează un peisaj unic de o frumuseţe care îşi păstrează intensitatea, schimbându-şi doar culorile în funcţie de anotimp.
În zona Mălaia se spune că cetele de lotri (hoţi) şi-au găsit adăpostul la umbra cetinei de brad, pădurea, peşterile şi grotele fiind locuri ideale pentru ascunderea prăzii. Astăzi, doar numele văii mai aduce aminte de acele vremuri, în care haiducii făceau legea.
IMG_20180813_161010 copy
Pensiunea Socolescu, Mălaia, judeţul Vâlcea
Astăzi, oamenii locului onorează natura darnică din Mălaia. Pensiunile din zonă sunt dovada orientării localnicilor către turism. Şi, într-adevăr, zona are ce arăta lumii: frumuseţe pură, natură salbatică. Una dintre pensiunile care ne-au atras atenţia este Pensiunea Socolescu. Este situată pe DN7A Mălaia, în drum spre Transalpina, spre pârtia de schi Vidra.
IMG_20180813_172349 copy
Indicator stradal către Pensiunea Socolescu
Pensiunea Socolescu poate caza în cele 5 camere cu paturi matrimoniale, 10 persoane. Una dintre camere are baie proprie, în pensiune fiind funcţionale 3 băi. Mobilierul camerelor este modern, camerele fiind spaţioase, aerisite. Fiecare cameră are televizor. Apa caldă şi cea rece sunt nelipsite în băile din pensiune.
IMG_20180813_162128 copy
Cameră la Pensiunea Socolescu
După o drumeţie în zonă şi o masă copioasă te poţi relaxa pe balconul din cameră. Dacă vremea nu este prea frumoasă, poţi juca un rummy sau table cu prietenii, în livingul spaţios al Pensiunii Socolescu.
Pensiunea are sistem propriu de încălzire, astfel încât, chiar şi într+o noapte de vară friguroasă, poţi dormi în căldură.
IMG_20180813_161140 copy
Cameră la Pensiunea Socolescu
Bucătăria Pensiunii Socolescu este complet utilată şi poţi încinge oricând un grătar în curtea pensiunii. Poţi lua masa în bucătăria generoasă sau în foişorul din curtea pensiunii.
IMG_20180813_161230 copy
Bucătăria Pensiunii Socolescu
Automobilul sau motocicleta cu care te-ai deplasat până aici au şi ele locul lor asigurat în parcarea pensiunii.
Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. În zonă sunt multe pensiuni, dar ceea ce le deosebeşte este ospitalitatea gazdelor. Familia Socolescu a creat aici un colţ, în care turistul este bine primit. Oameni calzi şi primitori, harnici şi dăruiţi.
Atenţia gazdelor către binele turistului se observă de cum intri în curtea pensiunii. Toate sunt orânduite pentru ca turistul odată ajuns aici să se simtă bine, să revină şi să revină cu mai mulţi prieteni.
Nu uita, obiectivele turistice e care le poţi vizita, atunci când eşti cazat la Pensiunea Socolescu:
– pârtia de schi Vidra;
– Faimoasa Şosea Transalpina;
– Lacurile Mălaia, Brădişor, Vidra;
– Mănăstirile Cozia, Turnu,
Rezervaţia Pădurea Latoriţa,
Cascada Scoruş şi multe, multe altele.

Zona Mălaia te aşteaptă cu frumuseţile ei iar Pensiunea Socolescu este pregătită oricând să te cazeze oferindu-ţi căldura ospitalităţii familiei Socolescu.