Localitatea Vărșag se află la 830 – 1.200 m deasupra nivelului mării. Spre deosebire de satele ardelene clasice, Vărșagul este alcătuit din 4 cătune și ocupă o suprafață de 77 km pătrați, 60% din acest teritoriu fiind acoperit cu păduri unde trăiește o varietate mare de animale sălbatice. În pădurile de brazi viețuiesc urși bruni, lupi, râși, vulpi, cerbi, mistreți, căprioare, etc. Fructele de pădure sunt la ele acasă, localnicii fiind specializați în folosirea acestora pentru fabricarea diverselor sortimente de palincă, sirop, dulceață, săpun natural aromat.

IMG_20180723_183334 copy
Pensiunea Trei Ursuleți, Vărșag

Vărșagul este una din puținele localități unde se mai fabrică manual șindrila, această localitate fiind cunoscută și sub denumirea de “Țara șindrilelor”. Meșteșugari pricepuți care au păstrat tradiția, se îndeletnicesc și azi cu prelucrarea molidului pentru a fabrica șindrilă manual.

Pensiunea Trei Ursuleți (”Három Bocs”) a fost proiectată în astfel încât să asigure odihna și relaxarea confortabilă atât familiilor, cât și grupurilor de turiști. Pensiunea dispune de un apartament cu bucătărie, sufragerie, baie proprie și un dormitor cu 5 locuri, 6 camere cu pat matrimonial, 4 camere cu câte două paturi, salon cu 40 locuri, separeu cu 10 locuri, un salon de relaxare în care se pot organiza meciuri de tenis de masă, petreceri, conferințe, spectacole, sau se poate folosi pur și simplu pentru odihnă. Fiecare cameră este prevăzută cu baie proprie.

Parcarea se face în curtea pensiunii. În dotarea pensiunii se găsește o saună, un bazin de înot, grădină, teren de joacă, teren de sport. Este de menționat faptul că există internet wireless pe toată suprafața pensiunii, atât în camere cât și în restaurant.

IMG_20180723_183307 copy
Terasa Pensiunii Trei Ursuleți, Vărșag

Restaurantul pensiunii asigură specialități secuiești, maghiare și românești, ingredientele folosite fiind autohtone, majoritatea lor provenind din ferma proprie. Pensiunea Három Bocs (Trei Ursuleți) are și păstrăvărie proprie. În curtea pensiunii se găsește un cuptor cu lemne unde se coace pâinea tradițională servită la masă. Micul dejun este de tip suedez, oaspeții având la dispoziție o varietate foarte mare de specialități secuiești și românești.

IMG_20180723_183122 copy
Pâine tradițională servită la Pensiunea Trei Ursuleți, Vărșag

De asemenea, pensiunea are și un centru de echitație, pentru cei care doresc să călărească sau să facă o plimbare cu atelajul sau cu sania. Se pot organiza ture în pădurile din zonă pentru observarea și fotografierea sau filmarea animalelor sălbatice. Aceste ture se fac cu ghidaj autorizat sub supravegherea strictă a pădurarilor, orice fel de riscuri fiind astfel aproape înlăturate.

IMG_20180723_182839 copy
Pensiunea Trei Ursuleți, Vărșag

Pentru familiile cu copii, gazda a conceput unele camere cu paturi franțuzești (supraetajate) asigurând astfel confortul întregii familii. Cei mici nu au fost neglijați nici la proiectarea sălii de mese, astfel că aici se găsesc scaune de masă pentru copii, masă pentru schimbat scutece, iar încălzirea este făcută prin pardoseală.

Cele mai apropiate obiective turistice sunt:

  • Cascada Vărșag,
  • Lacul Zetea
  • Rezervația de animale sălbatice de la Izvoare