La distanță egală de Gheorgheni și Odorheiu Secuiesc, în inima Harghitei, într-un loc smuls parcă din rai, se conturează localitatea Șicasău, componentă a comunei Zetea. Cum vii dinspre Odorheiu Secuiesc trebuie să ai atenția sporită deoarece stâlpul indicator este destul de greu vizibil. Specific drumurilor județene, șoseaua este destul de îngustă, dar bine întreținută. De asemenea, este de luat în calcul și faptul că sunt foarte multe animale mai mult sau mai puțin sălbatice care traversează calea de rulare. Pentru binele tuturor ar fi bine să vă mențineți pedala de accelerație în poziția optimă în așa fel încât să vă bucurați și de frumusețile de pe drum, dar și de concediul pe care îl doriți.

1
Pensiunea Sikaszo, Șicasău

Între brazi și foioase, între ape și cer, undeva ascunsă ochilor de pe drumul județean, Pensiunea Sikaszo, așteaptă liniștită următoarea serie de oaspeți. Locația este ideală pentru cei ce vor să viziteze zona atât de pitorească. Pentru pescarii amatori și nu numai, lacul Zetea se află la doar 8 km, un pic mai departe, la 22 de km se află cascada Vărșag, un loc sălbatic, abia atins de mâna omului, plin de culori verzui roșiatice date de roca vulcanică peste care curge apa cristalină cu stropi de argint.

Puțin mai sus de cascadă, pentru cei ce se încumetă să facă drumeții, se află izvorul Târnavei Mari, pentru pasionații de offroad este de precizat faptul că se poate ajunge cu mașina până aproape de izvorul propriu zis. La 36 de kilometri se află o altă minune a naturii, Peștera Șugău, peșteră amenajată pentru vizitare, dar care necesită ghidaj de specialitate. Pentru informații despre programul de vizitare ar fi bine să vă adresați proprietarului Pensiunii Sikaszo. La 41 de km se află, de această dată, o minune închinată lui Dumnezeu, Mănăstirea Izvoru Mureșului, un loc de liniște și pace unde vă puteți reculege și cugeta.

Pensiunea Sikaszo dispune de 4 camere cu 16 locuri de cazare, 2 băi, una la parter și una la etaj, un living spațios, bucătărie, cămară și tot ceea ce este necesar pentru a te simți exact ca acasă. În curtea mare și spațioasă, foarte bine întreținută, se găsește un foișor cu grătar, plită și cuptor, astfel că, cei care doresc, pot face mâncare și afară bucurându-se astfel de peisajul din zonă. Configurația curții asigură spațiu de joacă pentru copii, pensiunea fiind ideală pentru a fi închiriată de familii cu copii. Parcarea mașinilor se face în curtea pensiunii.

Gazda, organizează la cerere, mese festive, agape, reuniuni, onomastice sau zile de naștere, pensiunea Sikaszo fiind alegerea potrivită, departe de tumultul orașului și aproape de natură, pădurea de pini din zonă și izvoarele de apă cristalină creând un cadru de poveste și intimitate. La construcția pensiunii s-a acordat o deosebită atenție materialelor care au fost folosite, astfel că mobilierul este integral construit din lemn masiv, acest lucru făcând ca pensiunea să se integreze perfect în peisajul natural.

Tot la cerere, iarna, se pot organiza plimbări cu sania trasă de cai, iar vara plimbări cu căruța. Ca recomandare din partea Turist prin România, rugați gazda să vă prepare un bogracz tradițional secuiesc, nu veți regreta!