Drumul șerpuiește prin Gheorgheni, prin sensuri giratorii, trece pe lângă celebrul Liceu Salamon Erno, trece lăsând pe partea dreaptă Spitalul Municipal și continuă pe Bulevardul Lacul Roșu către stațiunea cu același nume. Trecem pe lângă Biserica Armeană Catolică, pe partea dreaptă și urcăm pe serpentine către ieșirea din oraș. La 3 km de la ieșirea din Gheorgheni și 5 km din centrul orașului, pe partea dreaptă apare mândră Pensiunea Anda, loc de relaxare perfect integrat în mijlocul naturii.

hdr
Pensiunea Anda, Gheorgheni

Pensiunea Anda are 16 camere dispuse în două corpuri de clădire care își așteaptă musafirii. Camerele sunt elegante și aerisite, confortul turistului fiind termenul de bază.

Pensiunea Anda, Gheorgheni

Un restaurant de 60 de persoane și o terasă cu 50 de locuri asigură spațiul necesar atât pentru deservirea celor cazați aici cât și a celor care doresc să organizeze un eveniment. Imediat în stânga intrării o alee pietruită trece peste un pod și intră într-o pădurice unde, băncuțe retrase în hățișul frunzelor asigură intimitatea celor care vor să se relaxeze ascultând susurul apei și freamătul pădurii.

5
Pensiunea Anda, Gheorgheni

Puțin mai departe se întrezărește o păstrăvărie ale cărei ape intră sub terasa acoperită cu podea de sticlă.

Pensiunea Anda, Gheorgheni

Mișcarea păstrăvilor constituie o atracție pentru copii, dar și pentru cei care doresc să savureze din preparatele tradiționale secuiești pregătite la Pensiunea Anda.

14
Cortul evenimente de la Pensiunea Anda, Gheorgheni

În stânga pensiunii se înalță un elegant cort de evenimente care permite organizarea unor petreceri de anvergură, având o capacitate de 190 de locuri. Fie că vrei să te relaxezi sau să organizezi un eveniment ori o partidă de pescuit la păstrăv, Pensiunea Anda este locul ideal.

Pensiunea Anda, Gheorgheni

Localizarea geografică permite vizitarea unor obiective turistice situate în imediata apropiere: Lacul Roșu, Cheile Bicazului, spre Piatra Neamț; Biserica Armeană Catolică din Gheorgheni; Peștera Șugău, la 18 km spre Miercurea Ciuc; Cascada Vărșag la 40 de km spre Odorheiu Secuiesc; Mănăstirea Izvoru Mureșului, la 12 km și multe altele.

Pensiunea Anda, Gheorgheni

Ospitalitatea gazdelor este recunoscută.

Pensiunea Anda, Gheorgheni

Zâmbetul, politețea și amabilitatea sunt la ordinea zilei, Pensiunea Anda fiind locul unde poți spune că te simți mai bine ca acasă.

Pensiunea Anda, Gheorgheni

Tot aici se pot organiza, la cerere, excursii montane, partide de pescuit, plimbări cu sania pe timpul iernii, plimbări cu trăsura pe timpul verii, excursii pe biciclete sau motociclete.

Pensiunea Anda, Gheorgheni

Pentru cei ce doresc să meargă pe “ Drumul sării”, salina Praid se află la doar 43 de km, iar lacul Ursu de la Sovata la 55 de km. De asemenea, se pot vizita izvoarele sărate de la Corund, Mina de aragonit de la Corund și Izvorul Elisabeta de pe Dealul Melcului.

Pensiunea Anda, Gheorgheni

Multitudinea de obiective turistice din zonă, ospitalitatea și facilitățile oferite fac ca Pensiunea Anda să fie locul perfect pentru petrecerea unei vacanțe de neuitat în inima Harghitei.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru