Pensiunea Porumbelul Alb

Chiar dacă vremea ne-a jucat feste, în acest sfârșit de iunie, ploaia nebună cu tunete și fulgere, am reușit să vizităm orașul Miercurea Ciuc și împrejurimile sale darnice. Am reținut cele mai importante obiective de văzut în oraș: Cetatea Miko, unde se află Muzeului Secuiesc al Ciucului și Biserica Franciscană din Şumuleu Ciuc, încărcată de o istorie impresionantă. Aceste zile au fost, însă, mult mai bogate deoarece am stat la Pensiunea White Dove din satul Ciaracio, Ciceu, aflat la doar 8 km de Miercurea Ciuc. O experiență realmente unică am trăit la White Dove, dar să lasăm cuvintele să curgă și să ne lămurească.

IMG_20180622_143219 copy
Pensiunea White Dove, Ciceu, sat Ciaracău, judeţul Harghita

Pensiunea White Dove este pe malul unui pârău de munte, înconjurată de pomi fructiferi iar locația este, de asemenea,, de excepție: un sat liniștit secuiesc. Clădirea pensiunii are din specificul arhitecturii secuiești dar nu poți să nu observi, bucurându-te, panourile solare și multe alte elemente ale tehnologiei moderne. Peisajul susține și completează armonios starea de relaxare și de bine care te întâmpină de la poarta pensiunii. Este excepțională combinația dintre natural și tradițional, pe de o parte, și modern și accesibil, pe de altă parte. Iată de ce spun asta:

Curtea pensiunii fascinează. Pensiunea are o grădină care oferă o panoramă desprinsă din romanele de dragoste. Nuferii plutesc iar culorile lor se reflectă în apa lacului oferind o imagine de vis. Păsările se întrec în a completa acest tablou boem cu versurile lor cântate. Lacul este populat din belşug cu diverse specii de peşte. Bibanii, crapii și caraşii sunt la ei acasă, în acest lac. Dacă dorești, aici poți închiria echipament sportiv pentru pescuit iar, mai târziu, peştele prins poți să îl pregătești în curte. După masă, poți descoperi pe biciclete sau pe jos locurile pitoreşti din zonă.

 

Unic, la această pensiune, interacțiunea cu animalele este directă. Miniferma pensiunii are ca și chiriași: câini, pisici, oi, capre, raţe, găini, iepuri, porumbei, porci și multe păsări. La această pensiune aveți posibilitatea de a vedea animalele de aproape, să le mângâiați, să le hrăniți, ele fiind libere. În gospodăria pensiunii spaţiile sunt deschise, astfel încât, dacă sunteți cu copiii, aceștia trebuie supravegheați la locurile de joacă, la pârâu, la lac.

 

Spațiile interioare ale Pensiunii White Dove sunt moderne; bunul gust fiind completat armonios de detalii estetice tradiționale secuiești. Bucătăria este spațioasă, sala de mese complet dotată. Turiștii trebuie să știe că, la cerere, se poate pregăti meniul din produse tradiționale locale.

 

Pensiunea White Dove are o capacitate de 5 camere duble, spaţioase, având vederea spre munte, spre lac sau spre grădină. În oricare dintre ele te-ai odihni, de la fereastră, natura va fi generoasă oferind tablouri unice. Mobilierul din fiecare cameră este modern, având dotări necesare satisfacerii pretențiilor oricărui client: televizor LCD, televiziune prin satelit, mini-bar, acces internet, uscător de păr si terasă.

IMG_20180622_151310 copy
Interior cameră la Pensiunea White Dove

Dacă vremea nu este propice ieșirilor în natură, te poți răsfăţa în faţa şemineului, poţi degusta vinuri şi preparate tradiţionale sau, dacă vremea e generoasă, poți să te relaxezi în curte, la grătar, pescuind sau jucându-te cu animalele din gospodărie, poţi petrece în jurul unui foc de tabără. Poți alege să faci drumeţii sau excursii motorizate în împrejurimi, asistați de personalul pensiunii. La Pensiunea White Dove poți închiria biciclete sau ATV-uri.
Mai mult de atât, personalul Pensiunii White Dove poate organiza, la cerere, diverse excursii tematice în Ținutul Secuiesc.

Pentru cei mici a fost creat un loc de joacă unic. Experienţa personalului Pensiunii White Dove în lucrul cu copiii a creat un loc de joacă perfect: leagăn, loc de căţărat, groapă cu nisip şi, bineînţeles, un foişor pentru părinţii care îi supraveghează.

Spațiul acesta pe care îl numim frumos, Pensiunea White Dove, Porumbelul Alb, așteaptă oaspeți care apreciază valorile traiului în natură. Sunt binevenite familiile, dar și grupurile de biclişti sau de motociclişti.

Alege natura! Alege să trăiești din plin, alege să trăiești înconjurat de verde, de frumos, alege Pensiunea White Dove!