Tihna Muntelui

Dacă nu ai făcut încă planuri de vacanță, află că locul pe care l-am descoperit îți poate satisface ție și familiei tale toate dorințele legate de relaxare, mișcare și sport, iar natura se arată darnică, fie că este vară, fie că este iarnă.

Aflându-ne în căutările noastre pentru a descoperi locuri noi și oameni dedicați ospitalității, am descoperit Pensiunea Mountain Rest. Am trecut de Miercurea Ciuc, pe DN 13A și, după 15 kilometri, în dreptul indicatorul către Piricske, am virat la dreapta. După aproximativ un kilometru şi jumătate se intră în domeniul Pensiunii Mountain Rest.

IMG_20180616_181438 copy
Pensiunea Mountain Rest

Poți alege cazarea la Pensiunea Mountain Rest, în funcție de numărul de persoane cu care vrei să îți petreci timpul, din cele 10 camere duble și 2 apartamente, check in-ul făcându-se la ora 14.00, iar check out-ul la ora 11.00. Te asigur că, oricare ar fi alegerea ta, șederea și somnul vor fi în deplină liniște, confort. Peisajele de la fereastra Pensiunii Mountain Rest îți vor umple sufletul de frumusețea naturii care se expune fără opreliști iar mintea se descarcă de poverile zilnice, amuțind în tihna muntelui. Acesta este  motivul pentru care proprietarul și administratorul pensiunii, domnul Zoltan Raduly, a ales numele pensiunii: Tihna Muntelui.

Răsfățul la Pensiunea Mountain Rest începe când ieși din cameră. Iată ce variante îți stau la dispoziție și cum te poți răsfăța și relaxa:

  • baia japoneză
  • saună
  • baia în ciubăr (butoi) – apa sărată este adusă de la Sovata sau de la Praid.

Alege una dintre variante în fiecare zi și apoi, vei putea spune cu siguranță, care dintre cele trei îți servește poftele cel mai bine.

Aici, la Pensiunea Mountain Rest, poți face sport și iată ce ai la dispoziție:

  • teren pentru tenis de câmp – acesta se poate ilumina seara, dacă ai chef de o partidă de tenis nocturnă,
  • teren de fotbal – și acesta se poate ilumina seara,
  • drumeţii montane organizate – se discută cu administratorul pensiunii despre traseu și ce se poate vedea în zonă,
  • excursii cu bicicleta – pensiunea are o pistă de 2 kilometri, îți oferă biciclete pentru închiriere și dacă dorești poți face ture prin pădure,
  • pârtia de schi Piricske – aflată în proprietatea și administrarea pensiunii, are lungimea de 300 m, are dificultate uşoară, are tunuri de zăpadă,
  • iarna administratorul pensiunii organizează plimbări cu sania trasă de cai și poate pune la dispoziția doritorilor ATV-uri,
  • vânătoare.
ski
Pârtie de schi – Pensiunea Mountain Rest

Pensiunea Mountain Rest te provoacă și pe plan culinar. Bucătăria secuiască este la ea acasă. Cele două restaurante ale pensiunii, unul cu capacitatea de 80 de persoane iar celălalt de 30 de persoane, servesc bunătăți secuiești:  supe-cremă de praz, supă de cartofi cu tarhon, gulaș din ingrediente secuiești, condimentat, cum altfel decât în stil secuiesc, cu paprika și pastă de ardei, mușchiuleț de porc (afumat și uscat) și cârnați secuiești picanți, papricaș. Restaurantele sunt aprovizionate din belșug cu produse locale: cărnuri afumate, mezeluri, brânzeturi, dulcețuri, gemuri, siropuri și alte băuturi. De ținut minte: nu rata un păhărel de pálinká, care să stingă focul adus de masa bogată oferită de bucătăria secuiască din restaurantele Pensiunii Mountain Rest. Masa o poți servi, la alegere, pe terasa pensiunii, care are o capacitate de 50 de locuri.

Dacă vrei să organizezi un team-building reușit sau ai nevoie de un spațiu generos pentru organizarea unei conferințe, Pensiunea Mountain Rest oferă condiţii ideale punând la dispoziţia grupurilor o sală de conferinţe cu capacitatea de 70 de locuri, cu acces la internet și dotările necesare.

Pensiunea Mountain Rest are pe domeniul său o parcare generoasă pentru autoturisme și chiar și pentru un autocar.

Cred că ți-am oferit suficiente detalii cu privire la posibilitățile pe care le ai pentru a petrece timpul vacanței tale la Pensiunea Mountain Rest și detalii cu privire la dotările pensiunii, toate, suficiente pentru a te convinge că nu ai cum să regreți alegerea făcută.

Nu uita, de asemenea, ce atracții turistice sunt în zonă: orașul Miercurea-Ciuc, orașul Gheorgheni, Şumuleu Ciuc, Lacu Roşu, Cheile Bicazului și lista poate continua.

Vacanță plăcută la Pensiunea Mountain Rest!