Vara aceasta ne-a adus surpriza și bucuria de a cunoaște și de a descoperi un oraș al României pe care doar în copilărie îl mai văzusem. S-a scris și s-au spus multe … și de bine și de rău despre Craiova, dar curiozitatea descoperirii ne-a făcut să nu plecăm urechea la niciuna dintre păreri. Doream o experiență proprie, bazată pe explorarea personală o orașului. Singurul gând care ne-a însoțit de la bun început că orașul acesta a dat României și omenirii nume ca: Nicolae C. Coculescu – astronomDimitrie Gerota medicGeorge (Gogu) Constantinescu – inventator și om de științăCorneliu Baba – pictor, Francisc Șirato – desenator și grafician, Ludovic Mrazek – geolog, om de știință, Marcel Anghelescu – actorJean Negulesco – regizor de film, scenarist și producător de filmTitu Maiorescuprim-ministru al României.

Descoperirea unui oraș, un oraș mândru cu o istorie de invidiat, cu un prezent fervent s-a datorat unor oameni extraordinari care ne-au introdus în atmosfera orașului. Mulțumiri pentru șederea noastră în Craiova datorăm și doamnei Roșu care ne-a facilitat cazarea la Hotelul Andre’s din Craiova.

IMG_20170823_083930 copy
Hotel Andre’s, Craiova

Situat pe bulevardul 1 Mai, în imediata apropiere a centrului Craiovei, Hotelul Andre’s, poate caza turiști cu orice fel de gusturi deoarece hotelul are camere clasice, dar și romantice, unele având dotări de ultimă generație. Hotelul are 18 camere și un apartament VIP.

Un atu al Hotelului Andre’s este apropierea de câteva obiective de interes ale orașului Craiova: Aeroportul Craiova (situat la 8 km distanță de hotel), Catedrala Olteniei (situată la 1,5 km distanță de hotel), Parcul Național Nicolae Romanescu (situat la doar 400 m distanță de hotel), Sala Polivalentă (aflată la 200 m de hotel), Muzeul de Istorie (aflat la 1,1 km distanță de hotel), Biserica Madona Dudu (aflată la 1 km distanță de hotel), Parcul Tineretului (aflat la 1,6 km față de hotel), Casa Băniei (aflată la 800 m față de hotel). Chiar dacă se află atât de aproape de centrul Craiovei cazarea la Hotelul Andre’s îți oferă liniște astfel, după o noapte albă petrecută în Centrul Vechi al Craiovei, vei dormi fără griji că te vor trezi zgomotele străzii.

Mic dejun la Hotel Andre's, Craiova
Mic dejun la Hotel Andre’s, Craiova

Restaurantul Hotelului Andre’s este încăpător, oferind meniuri tradiționale dar și internaționale. Restaurantul este locul perfect dacă ești din Craiova și ai în plan o nuntă sau un botez deoarece meniurile se adaptează cu ajutorul echipei Hotelului Andre’s.

O categorie aparte a clienților Hotelului Andre’s sunt oamenii de afaceri. O sală de conferințe modernă și utilată, cu o capacitate de până la 100 participanți. Așadar, dacă aveți în plan un training, o prezentare de produse, un congres, seminarii sau lansări de produse, aici, la Hotelul Andre’s  găsești spațiul adecvat pentru evenimentul plănuit și dotările necesare: video proiector, pânză proiecție, laptop, flipchart, instalație sonorizare cu microfon, xerox, fax, consumabile.

Dar, cum noi am fost doar turiști cazați la Hotelul Andre’s, ne-am bucurat de primirea profesionistă a recepționerului, de somnul odihnitor din camera primitoare, de micul dejun echilibrat și … de frumusețea unui oraș ce s-a lăsat descoperit simplu și onest sub ochii curioși.

Vor urma câteva articole care vă vor spune mai multe despre Craiova, acest oraș de care, mai nou, m-am îndrăgostit.