Muzica prezentului în slujba trecutului

Ideea de a promova obiectivele turistice din România adunând poporul iubitor de artă, cultură și istorie, la Curtea Domnească din Târgoviște, la Cetatea Poenari, la Cetatea Enisala, la Cetatea Țărănească Râșnov, la Cetatea de Scaun a Sucevei, la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, la Cetatea Sighișoara și la Muzeul Golești a adunat, din 2011 încoace, peste 140.000 de spectatori, 360 de artiști soliști vocali, instrumentiști, dansatori, meșteșugari, prezentatori.

Promovarea obiectivelor turistice din România prin spectacole și concerte de înaltă clasă susținute în împrejurimile unei cetăți sau muzeu este proiectul Asociației Star Education, sub sloganul “muzica prezentului în slujba trecutului”.

ProIstoria-fest
Pro Istoria Fest – 28-29 august 2015 – Cetatea Enisala

Nume de răsunet ale scenei românești au atras publicul iar, în prim plan, a fost obiectivul turistic ce a deservit ca și decor, fiind de fapt vedeta spectacolelor.

Astfel, în august 2012, vedeta a fost Cetatea Râșnov care a fost pusă în lumina de B.U.G. Mafia, Alternosfera, Grimus, Blackstar, Changing Skins.

A urmat Cetatea Poenari care a atras meșteri populari, soliști de muzică populară și dansatori, pe inegalabilul Mihai Mărgineanu și Cristina Turcu și mulți alți artiști care au adus strălucire Cetății Poenari.

În septembrie la Zilele Cetății Târgoviște a răsunat din nou muzica celor de la B.U.G. Mafia, Mihai Mărgineanu, Mandinga, Amna și Trooper aducând și mai mult în prim plan Cetatea Târgoviște.

pro istoria fest

Nu este de mirare că Asociatia Star Education primește pentru acest turneu itinerant Premiul II la categoria Artă și Cultură în cadrul Galei Societății Civile.

În acest an, ediția Pro Istoria Fest va avea loc în zilele de 28 și 29 august, iar vedeta este Cetatea Enisala. Vor fi activități în aer liber: ateliere de modelaj, sculptură, pictură și împletituri, tenis de masă, tir cu arcul, se vor înălța zmee și pinata va fi la bătaie și multe alte jocuri. Organizatorii vor pregăti și un foc de tabără.

Vocile care vor bucura inimile celor care vor veni la Cetatea Enisala pentru această ediție Pro Istoria Fest sunt: