Tărâm al basmelor, miturilor și legendelor, localitatea Ponarele, situată la granița dintre județele Mehedinți și Gorj, surprinde atât prin specificul mitic al locurilor cât și prin măreția impresionantă a peisajului și densitatea neobișnuit de mare a obiectivelor turistice, într-un areal relativ mic. Cu siguranță, toată lumea a auzit de Podul lui Dumnezeu și de Peștera Ponoarele, dar, pe lângă aceste obiective demne de toată lauda, de menționat și cu o importanță deosebită pentru potențialul tuistic al zonei sunt Câmpul de lapiezuri, Lacul Zăton sau Pădurea de Liliac. De altfel, datorită Pădurii de Liliac s-a născut și festivalul cu același nume, festival deja cunoscut foarte bine la nivel național și nu numai. De asemenea, mai puțin cunoscute, dar deloc de neglijat sunt Cheile Băluței, Peștera Bulba sau catacombele de sub Ponoarele și Bisericuța de sub Stei.

Pensiunea Maria Elena, Ponoarele, județul Mehedinți

În acest loc plin de frumuseți naturale, am cunoscut o familie demnă de tot respectul, o familie pentru care ospitalitatea este cuvântul de ordine, iar zâmbetul face parte din „garderoba” zilnică, familia Ploscaru Ionel și Nicoleta. O familie cu totul și cu totul specială care mi-a demonstrat cu prisosință că la Pensiunea Maria Elena, proprietatea acestora, vei fi întotdeauna bine-venit și bine primit.

Pensiunea Maria Elena, Ponoarele, județul Mehedinți

La doar câțiva kilometri de obiectivele mai sus menționate, o pensiune mândră se ridică sub razele ucăușe ale soarelui. Este Pensiunea Maria Elena. După aspect, multitudinea florilor și grija cu care este amenajată curtea îți poți da seama că proprietarii sunt oameni gospodari. Abia după ce intri în curte realizezi, de fapt, multitudinea facilităților pe care Pensiunea Maria Elena le are de oferit.

Pensiunea Maria Elena, Ponoarele, județul Mehedinți

Parcarea se face în curtea pensiunii, chiar lângă corpul de clădire unde se face cazarea. De cum intri în pensiune te întâmpină voioase o sumedenie de flori bine îngrijite.

Interior Pensiunea Maria Elena, Ponoarele, județul Mehedinți

Din recepție se ajunge într-un hol unde, pe partea dreaptă sunt scările care urcă la camerele de la etaj, ceva mai în față holul spațios face loc privirii către livingul pensiunii

Livingul Pensiunii Maria Elena, Ponoarele, județul Mehedinți

locul ideal unde poți socializa sau juca jocuri de societate, apoi urmează sala pentru servit masa și o sală de relaxare unde, amatorii de biliard își pot demonstra priceperea sau începătorii pot intra în tainele acestui joc.

Biliard la Pensiunea Maria Elena, Ponoarele, județul Mehedinți

Camerele Pensiunea Maria Elena se bucură de cel mai important atribut căutat de toată lumea, curățenia.

Cameră la Pensiunea Maria Elena, Ponoarele, județul Mehedinți

Pe lângă acest lucru, spațiul, organizarea și paleta de culori a mobilierului și accesoriilor camerelor maximizează senzația de confort și intimitate. Ferestrele mari, aerul permanent proaspăt și liniștea zonei fac din Pensiunea Maria Elena o poveste care se încadrează perfect cu armonia și peisagistica localității Ponoarele.

Cameră la Pensiunea Maria Elena, Ponoarele, județul Mehedinți

În continuare, pe o alee ce urcă după corpul de cazare te întâmpină, pe partea stângă, primul foișor dotat cu toate cele necesare pentru prepararea oricăror feluri de mâncare.

Foișor la Pensiunea Maria Elena, Ponoarele, județul Mehedinți

Al doilea foișor urmează tot pe partea stângă, dar cu o capacitate mai mare a locurilor la masă.

Foișor la Pensiunea Maria Elena, Ponoarele, județul Mehedinți

Ambele foișoare sunt din lemn, acoperite și dotate cu grătar, cuptor, plită, chiuvetă și veselă, frigider, loc pentru pregătit masa și loc pentru servit masa. Ambele foișoare sunt flancate de grădini cu flori și beneficiază de atuul de a fi oarecum la distanță față de spațiul de cazare.

Cele două foișoare de la Pensiunea Maria Elena, Ponoarele, județul Mehedinți

Astfel, o petrecere la foișor nu va deranja cu siguranță ceilalți musafiri din pensiune.

Foișor la Pensiunea Maria Elena, Ponoarele, județul Mehedinți

Imediat după foișoare, un loc de joacă pentru copii utilat cu toate cele necesare și pardosit cu material absorbant pentru o mai bună siguranță a copiilor reprezintă locul perfect pentru cei mici. Ceva mai sus, o terasă descoperită te lasă să admiri în voie peisajul plin de legede și povești al localității Ponoarele.

Loc de joacă la Pensiunea Maria Elena, Ponoarele, județul Mehedinți

Pentru cei pasionați de sport, Pensiunea Maria Elena pune la dispoziție o sală de fitness dotată cu aparatura necesară celor ce doresc să se mențină în formă chiar și dacă sunt plecați de acasă.

Sală de fitness la Pensiunea Maria Elena, Ponoarele, județul Mehedinți

Pentru mine, Pensiunea Maria Elena din Ponoarele va fi întotdeauna un loc unde voi reveni de fiecare dată cu plăcere și cu sufletul deschis, nu numai pentru frumusețea peisajului și a facilităților oferite, dar mai ales pentru frumusețea sufletească și ospitalitatea familiei Ploscaru. Acesta este și motivul pentru care te invit să îi cunoști.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru