La câteva sute de metri de locul unde s-a scris istoria lui Zamolxe și la și mai mică distanță de locul de reculegere sufleatească, Mănăstirea Polovragi, între cele două tărâmuri,  mit și realitate, la Polovragi, am găsit Casa de vacanță Edy, o locație unde oricine și-ar dori să petreacă cel puțin un weekend.

Casa de vacanță Edy, Polovragi, județul Gorj

Liniștea de aici, curățenia, distanța față de drumul național și de tumultul străzii, curățenia și ospitalitatea gazdelor m-au convins de faptul că această locație constituie un loc ideal pentru cei care doresc o vacanță liniștită alături de niște oameni primitori și ospitalieri.

Terasa acoperită de la Casa de vacanță Edy, Polovragi, județul Gorj

Tot aici, la Casa de vacanță Edy, aveți ocazia să degustați produse tradiționale locale precum palinca de Polovragi, mierea de albine sau diferite sortimente de dulcețuri. Conform asigurărilor gazdelor, în viitorul apropiat vă veți putea bucura și de vizitarea fermei de păuni, proprietatea acestora, dar acest lucru va fi anunțat la momentul deschiderii.

Cameră de la Casa de vacanță Edy, Polovragi, județul Gorj

Casa de vacanță Edy pune la dispoziția oaspeților 5 camere care pot acomoda, fiecare doi adulți și un copil. Camerele dispun de baie proprie și vedere către Munții Căpățânii și stâncăriile aferente acestora.

Cameră de la Casa de vacanță Edy, Polovragi, județul Gorj

Curățenia și ospitalitatea sunt definitorii pentru această locație, iar facilitățile puse la dispoziție fac din sejurul dumneavoastră un vis devenit realitate.

Bucătăria Casei de vacanță Edy, Polovragi, județul Gorj

Bucătăria Casa de vacanță Edy este foarte spațioasă, complet utilată cu toate cele necesare preparării mesei și se regăsește tot la parterul clădirii, în imediata vecinătate a salonului pentru servit masa.

Sala de mese a Casei de vacanță Edy, Polovragi, județul Gorj

Pentru doritori, Casa de vacanță Edy dispune și de o terasă acoperită aflată în curtea interioară a clădirii. Tot aici veți găsi un loc special pentru grătar dotat și utilat care poate fi utilizat pentru prepararea grătarului și un spațiu verde pentru joacă sau relaxare.

Terasa acoperită de la Casa de vacanță Edy, Polovragi, județul Gorj

În viitorul apropiat se preconizează o extindere a capacității de cazare cu încă 5 camere, dar acest lucru va fi anunțat la momentul deschiderii.

Dacă tot sunteți la Polovragi nu uitați să vizitați Cheile Oltețului, Crucea lui Ursache, ruinele vechii cetăți dacice, Oborul Jidovilor, Peștera ascunsă, Peștera lui Săbăreanu sau Șura Dacilor, acestea fiind obiective turistice aflate în imediata vcecinătate a Polovragiului. Pentru doritorii de excursii mai lungi, Horezu cu celebra-i ceramică se află la doar 30 de kilometri, apoi Mănăstirea Arnota și Cheile Bistriței, Platoul Romani și Rezervațșia Naturală Buila-Vânturarița și, bineînțeles, Muzeul Trovanților de la Costești.

Varietatea obiectivelor turistice și multitudinea acestora în combinație cu ospitalitatea și facilitățile de la Casa de vacanță Edy, duc la un sejur de neuitat în Oltenia de sub Munte.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru