De multe ori, în locurile pe care alegem să le vizităm doar pentru un weekend sau, mai mult, pentru o vacanță, se numără cele care pot asigura liniștea, aerul curat și condițiile de cazare. Acolo unde Munții Căpățânii aproape că se bat cap în cap cu Munții Parâng, în localitatea Polovragi, am descoperit acest colțișor de rai, departe de tumultul aglomerației și de stressul zilnic, Pensiunea Maria.

Pensiunea Maria, Polovragi, județul Gorj

Doamna Maria Popescu, proprietarul Pensiunii Maria, un om extraordinar, ospitalier și calm, pune la dispoziția celor ce-i calcă pragul o vilă cu patru camere duble, fiecare prevăzută cu baie proprie, un loc la interior pentru servit masa, o bucătărie complet utilată și un spațiu exterior care permite relaxarea și desfătarea privirilor cu peisajul oferit de cele două masive muntoase.

Cameră la Pensiunea Maria, Polovragi, județul Gorj

De regulă, Pensiunea Maria se închiriază în întregime, iar servirea meselor se face cu autogospodărire. Pensiunea este ideală pentru un grup de două sau trei familii sau pentru o familie mai numeroasă.

Cameră la Pensiunea Maria, Polovragi, județul Gorj

Camerele sunt organizate în așa fel încât să optimizeze spațiul cât se poate de bine, iar așternuturile albe, imaculate, și paleta cromatică a culorilor folosite te îmbie la odihnă și relaxare.

Sala pentru servit masa la Pensiunea Maria, Polovragi, județul Gorj

Sala de mese și bucătăria sunt spațioase și se află în stare de perfectă curățenie și funcționalitate. Bucătăria Pensiunii Maria este dotată cu tot ceea ce este necesar pregătirii meselor.

Bucătăria Pensiunii Maria, Polovragi, județul Gorj

Curtea Pensiunii Maria este locul unde te poți relaxa iar copiii se pot juca în liniște. Verdele curții este legătura cu natura atât de generoasă a Polovragiului.

Curtea Pensiunii Maria, Polovragi, județul Gorj

Curtea pensiunii dispune de un spațiu foarte generos care include și parcare, un foișor cu grătar și cuptor cu lemne dotat cu toate cele necesare pentru pregătirea mesei, un spațiu de joacă pentru copii, poziționat în așa fel încât indiferent de locul unde se află adulții, cei mici să fie permanent sub supraveghere.

Terasa Pensiunii Maria, Polovragi, județul Gorj

Pensiunea Maria mai pune la dispoziția musafirilor și o terasă acoperită cu vedere către Cheile Oltețului, terasă situată chiar în fața pensiunii, foarte aproape atât de bucătărie cât și de foișorul cu grătar.

Terasa Pensiunii Maria, Polovragi, județul Gorj

Pentru cei care vor să servească masa acolo unde o prepară, foișorul este prevăzut cu o masă și două lavițe din lemn masiv. Bineînțeles că dintre facilități nu lipsește accesul la internet care se face prin conexiune wireless.

Foișorul Pensiunii Maria, Polovragi, județul Gorj

Odată ce ai ajuns la Pensiunea Maria, este imposibil să nu remarci frumusețile locului, Polovragiul fiind una dintre cele mai bogate zone în obiective turistice din Oltenia de sub Munte. Astfel, cu porțile deschise vă așteaptă Mănăstirea Polovragi, Peștera Polovragi sau Tabăra de sculptură din Poiana Mănăstirii, toate cele trei obiective fiind situate în același loc. Pentru iubitorii de natură și drumeții montane, Crucea lui Ursache, Peștera Ascunsă, Peștera cu Salitru, Peștera lui Săbăreanu sau Șura Haiducilor reprezintă locuri pe care nu trebuie să le ratezi.

Curtea Pensiunii Maria, Polovragi, județul Gorj

Localitatea Polovragi constituie și una dintre puținele locuri unde tradiția a fost păstrată cu sfințenie. Aici se poate admira colecția impresionantă de costume populare a muzeului sau puteți descoperi din istoria breslelor meșteșugărești, fierăria și dulgheria fiind principalele meșteșuguri rămase vii și duse mai departe de generații.

Așadar, dacă vreți să aveți parte de ospitalitatea Olteniei de sub Munte, să vă bucurați de aerul curat și locația absolut extraordinară, dacă vreți să savurați istoria și cultura locului ori să vă desfătați privirile cu minunile naturale, Pensiunea Maria din Polovragi este alegerea potrivită.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru

Contact Pensiunea Maria din Polovragi, județul Gorj

Telefon 0785 256 045