Slătioara, o localitate din județul Vâlcea aflată pe un tărâm între mit și creștinătate, între peștera zeului Zamolxes de la Polovragi și Mănăstirea Bistrița, nu a fost niciodată lovită de dezastre naturale. Localitatea Slătioara reprezintă o curiozitate care merită explorată, reprezintă un important punct de plecare către obiectivele turistice din zonă fiind amplasată strategic, oarecum la mijlocul distanței dintre cele mai importante obiective turistice din zonă. Astfel, pe o rază de aproximativ 10 kilometri se poate ajunge la Pădurea Colorată și Căsuța Răsturnată, la Mănăstirea Polovragi și peștera Polovragi sau la celebrele Piramide de la Slătioara, rezervație geologică întinsă pe 10,5 hectare în Măgura Slătioarei.

Peisaj în Slătioara

Dacă mărim raza la 15 kilometri, putem ajunge la Culele de la Măldărești, orașul Horezu pentru a intra în tainele olăritului sau la Muzeul Trovanților de la Costești. Dacă mărim raza la 30 de kilometri avem cale de acces către Mănăstirea Arnota, platoul și Vârful Romani și, bineînțeles, Rezervația Buila Vânturarița. De asemenea, Slătioara poate constitui un ideal punct de plecare către Transalpina.

Pensiunea Ronicson, Slătioara, județul Vâlcea

Aici, pe acest tărâm, am găsit un loc unde aș reveni de fiecare dată cu plăcere, un loc unde ospitalitatea este la rang de cinste, iar liniștea și compania Subcarpaților Getici fac din timpul petrecut aici un ideal al celor care doresc să fugă de zgomotul și tumultul orașului, Pensiunea Ronicson.

Pensiunea Ronicson, Slătioara, județul Vâlcea

Pensiunea Ronicson este nou construită și oferă celor ce aleg să petreacă un sejur aici toate facilitățile necesare pentru o minivacanță de neuitat.

Recepția Pensiunii Ronicson, Slătioara, județul Vâlcea

Indiferent că vii pentru relaxare sau cauți un loc mai retras unde să te simți mai bine ca acasă sau vrei să ieși cu copii undeva unde să nu te deranjeze nimeni, Pensiunea Ronicson este soluția pentru toate dorințele tale de evadare.

Pensiunea Ronicson, Slătioara, județul Vâlcea

Amplasarea sa este departe de drumul național și acest lucru face ca Pensiunea Ronicson să aibă parte de aerul curat de munte și liniștea de care ai nevoie.

Sala de mese de la Pensiunea Ronicson, Slătioara, județul Vâlcea

Locul de joacă pentru copii, amenajat în curtea Pensiunii Ronicson, este dotat cu toate cele necesare și spațiul mare de care dispune face ca locația să fie perfectă pentru o vacanță cu cei mici.

Pensiunea Ronicson, Slătioara, județul Vâlcea

Terasa Pensiunii Ronicson și restaurantul sunt spațiile care asigură servirea mesei și confortul de care ai nevoie.

Mic dejun la Pensiunea Ronicson, Slătioara, județul Vâlcea

Specificul bucătăriei este, în principal continental, dar se pot servi și mâncăruri tradiționale, mulțumită doamnei Welther, gazda voastră, care va face tot posibilul ca sejurul petrecut la Pensiunea Ronicson să fie unul relaxat.

Friptură de porc cu legume la Pensiunea Ronicson, Slătioara, județul Vâlcea

Camerele Pensiunii Ronicson sunt spațioase, curate și aerisite. Mobilierul este confortabil iar culorile accesoriilor asigură un confort cromatic ce îmbie la relaxare.

Cameră la Pensiunea Ronicson, Slătioara, județul Vâlcea

Camerele Pensiunii Ronicson sunt bine compartimentate în așa fel încât să maximizeze confortul și starea de bine și completează perfect nevoie de relaxare și odihnă.

Cameră la Pensiunea Ronicson, Slătioara, județul Vâlcea

Pensiunea Ronicson dispune de 16 camere duble, toate au baie proprie și acces la balcon cu vedere către munte.

Cameră la Pensiunea Ronicson, Slătioara, județul Vâlcea

Aparatele de fitness disponibile fac posibilă gimnastica de dimineață, iar aerul puternic ozonat te fac să te trezești ca și cum ai fi renăscut. Printre facilitățile oferite de Pensiunea Ronicson nu lipsește accesul la internet care se face cu ajutorul unei conexiuni wireless.

Restaurantul Pensiunii Ronicson, Slătioara, județul Vâlcea

Restaurantul are o capacitate de 100 de locuri ceea ce face ca Pensiunea Ronicson să fie potrivită și pentru evenimente de mici și medii dimensiuni.

Barul și restaurantul Pensiunii Ronicson, Slătioara, județul Vâlcea

Așadar, dacă vrei să organizezi un eveniment, de firmă sau privat, Pensiunea Ronicson poate fi partenerul vostru ideal, departe de aglomerație, într-un mediu plăcut și ospitalier.

Acest spațiu unde ești primit cu drag în orice anotimp este alegerea perfectă pentru o vacanță cu familia și ai la dispoziție în zonă o paletă completă de obiective turistice pe care să le vizitezi.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Pensiunea Ronicson