Loc isoric dar și de pelerinaj, localitatea Moisei constituie unul din principalele puncte de atracție din Maramureș.

Aici, în Moisei, istoria a fost scrisă cu sânge, dovadă a sacrificiului fiind Mausoleul de la Moisei de pe platoul Izvorul Dragoș dar și casa muzeu de peste drum de monument. Mănăstirea Moisei, lăcaș sfânt prea bine cunoscut la nivel național și internațional, a făcut ca localitatea Moisei să fie un loc unde turiști din toate colțurile țării să se întâlnească aici. De menționat ca obiective turistice importante sunt Cascada Cailor unde se poate ajunge foarte ușor, Pietrosul Rodnei fiind paznicul de milenii al acestor meleaguri sau pasul Ștetref, granița dintre Maramureș și Bistrița Năsăud.

Parcul Național Munții Rodnei

Parcul Național Munții Rodnei, ce se întinde în județele Maramureș și Bistrița Năsăud este un alt punct de atracție turistică din zonă, lacurile Lala sau Iezer fiind mai mult decât cunoscute și apreciate pentru peisajele de poveste. Pentru pasionații de drumeții, din același masiv, Circul glaciar al Iezerului, Valea Secii sau Izvorul Albastru al Izei sunt puncte de atracție cu o deosebită valoare turistică și de relaxare.

Pensiunea Lido, Moisei, județul Maramureș

O locație care, putem spune fără greș, că face istorie în domeniul turistic, este Pensiunea Lido Din anul 2002, când și-a deschis larg porțile turiștilor, Pensiunea Lido este locul ideal pentru petrecerea unui sejur de calitate.

Prăjiturile delicioase de la Pensiunea Lido, Moisei, județul Maramureș

Pensiunea Lido este locul unde se poate dormi foarte bine și confortabil. Camerele mari și aerisite, mobilierul comod și practic, accesoriile de bun-gust în culori blânde și relaxante sunt garanția unei odihne bine-meritate.

Cameră la Pensiunea Lido, Moisei, județul Maramureș

Serviciile de cazare aici, la Pensiunea Lido, sunt asigurate în 13 camere structurate astfel: 10 camere cu pat matrimonial și 3 camere cu două paturi.

Cameră la Pensiunea Lido, Moisei, județul Maramureș

La Pensiunea Lido se poate lua masa la restaurant sau pe terasă, bucătăria restaurantului având specific preponderent tradițional, dar și internațional. Indiferent că vii ca turist sau ești în tranzit, brutăria și patiseria Pensiunii Lido pune la dispoziție preparate tradiționale din zonă făcute cu grijă și multă dăruire, gustul acestora fiind demn de Ținutul Maramureșului. Pentru siguranța prospețimii produselor, la patiseria Lido se lucrează numai la comandă.

Restaurantul Pensiunii Lido, Moisei, județul Maramureș

La restaurantul Pensiunii Lido vă recomandăm din meniul tradițional mămăligă cu brânză în pături și plăcintele cu brânză dulce și mărar. Pentru grupuri, meniul restaurantului se stabilește de comun acord cu musafirii.

Bunătăți din bucătăria Pensiunii Lido, Moisei, județul Maramureș

În viitorul apropiat se preconizează o extindere a unității, așa cum a  afirmat doamna Ileana Ștețco, proprietarul Pensiunii Lido, dar vom reveni cu amănunte în acest sens după finalizarea lucrărilor.

Printre facilitățile oferite de pensiune nu lipsește accesul la internet, parcarea în curtea interioară a pensiunii și o terasă acoperită unde se pot organiza evenimente de mici sau medii dimensiuni.

Informații, detalii sau rezervări se pot obține direct de la proprietar prin intermediul telefonului 0744 495 620.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru