Maramureșul Istoric, unul dintre locurile pe care trebuie să le vizitezi și să le înțelegi, te întâmpină, invariabil cu istorie, tradiție, oameni frumoși, zâmbitori și ospitalieri. Una dintre localitățile care merită o atențe sporită este Moiseiul, un loc unde istoria s-a divedit a fi foarte cruntă și a încercat dur populația din zonă, mărturie stând Monumentul Masacrului de la Moisei și Casa Muzeu de vis-a-vis de monument.

Un aspect foarte interesant legat de Maramureșul Istoric este că localități foarte apropiate au diferențe foarte mari legate de portul tradițional dar și mari diferențe gastronomice. Astfel, deși aflate una lângă cealaltă, localitățile Moisei și Borșa au tradiții și port popular diferite. Spre exemplu, doar la Moisei poți savura celebrele pancove maramureșene sau tradiționala chigala, doar în ajunul sărbătorilor pascale.

Tot aici, la Moisei, te poți bucura de măreția și peisajele oferite de Pietrosul Rodnei, de cascada Măgura accesibilă tot timpul anului sau de o plimbare prin Rezervația Naturală Pietrosul Rodnei, intrarea în rezervație făcându-se din strada Izvorul Dragoș. Și dacă tot am vorbit despre Izvorul Dragoș, o recomandare de petrecere a unui sejur este Casa Coman, situată pe strada Izvorul Dragoș, la poalele Pietrosului Rodnei.

Casa Coman este o casă de vacanță care pune la dispoziția musafirilor toate facilitățile necesare petrecerii unui concediu de vis într-o locație minunată unde fiecare zi este cu totul și cu totul altfel. Paleta de culori a fiecărui anotimp este condimentată de ospitalitatea gazdelor și de multitudinea obiectivelor turistice car se pot vizita pe perioada șederii aici.

Casa Coman dispune de 4 camere cu baie proprie. Camerele sunt compartimentate în așa fel încât confortul să fie maxim, cu un colorit unde predomină culorile alb/bej, culori calde care crează senzația de intimitate și familiar.

La parterul Casei Coman se află o sală pentru servit masa, iar adiacent o bucătărie complet utilată pusă la dispoziția oaspeților.

În curte există și un magazin alimentar de unde vă puteți procura atât alimente cât și produse preambalate utile în cazul în care doriți să plecați în drumeție sau vă hotărâți să mergeți să vizitați cascada Cailor, Cimitirul Vesel de la Săpânța sau Mănăstirea Bârsana.

Confortul este accentuat de ospitalitatea gazdelor, de accesul la internet care se face prin conexiune wireless și este diponibil pe toată suprafața proprietății și de parcarea autoturismelor care se face în curtea proprietății Casa Coman.

Nici copii nu au fost uitați, astfel că, în spatele casei de vacanță, la poalele Pietrosului există un loc de joacă amenajat care include trambulină, leagăn tobogan și o căsuță din lemn.

Și aici, la Casa Coman , vă puteți bucura de tradiționala palincă sau afunată, la fel cum puteți savura bucate tradiționale zonei, cu mențiunea că acestea se pot găti doar la cerere. De asemenea, tot la dispoziția oaspeților sunt puse spații speciale pentru grătar, ceaun și o terasă unde vă puteți savura cafeaua de dimineață sau puteți servi masa.

Ca o concluzie, Casa Coman reprezintă o locație unde vă puteți bucura în același timp de tradiționala ospitalitate maramureșeană, aerul curat, peisajul magnific și de un concediu de neuitat pe meleaguri maramureșene.
Articol scris de Adrian Satmaru
Fotografii de Adrian Satmaru