La câțiva kilometri de Ploiești și la 60 de kilometri de București, am găsit o locație deosebită, ceva diferit, un pic altfel, un pic original, un pic altceva. Am găsit Pik Elegance.

Hotel Pik Elegance, Bucov, județul Prahova

Aici, la Pik Elegance, am descoperit o locație retrasă de la tumultul aglomerației orașului, o locație unde surprizele s-au ținut lanț, de la prima impresie până la plecare.

Hotel Pik Elegance, Bucov, județul Prahova

Am ajuns undeva în jurul orei 10, soarele strălucea frumos pe cer și vremea era perfectă pentru fotografii. Parcarea, frumos amenajată, curată și încăpătoare și, imediat după parcare, o piscină exterioară, care era pregătită pentru turiști, te întampină de la intrare.

Restaurantul Hotelului Pik Elegance, Bucov, județul Prahova

Urmează restaurantul, o sală imensă cu o capacitate de 150 de persoane unde, weekend de weekend, sunt evenimente live. M-am așezat la o masă și, în scurt timp, am fost întâmpinat într-o manieră mai mult decât profesionistă. Am fost servit cu o cafea și apoi am început explorarea locului.

Restaurantul Hotelului Pik Elegance, Bucov, județul Prahova

Am studiat și cunoscut varietatea și finețea preparatelor din meniul restaurantului iar toate acestea vor fi subiectul unui articol ulterior. Acum, am să spun doar că bucătăria restaurantului este specializată în egală măsură pe pregătirea preparatelor tradiționale dar și internaționale.

Intim, elegant și bun gust estetic – Restaurantul Hotelului Pik Elegance, Bucov, județul Prahova

Datorită numărului mare de locuri și a existenței unui ballroom cu etaj și o capacitate de 350 de locuri, Hotelul Pik Elegance este alegerea perfectă pentru organizarea evenimentelor, indiferent că este vorba despre evenimente personale sau corporate.

Recepția Hotelului Pik Elegance, Bucov, județul Prahova

Impresionat de eleganța și stilul clasic restaurantului, am continuat cu explorarea hotelului. Am intrat în recepție și … lemnul masiv lustruit fără cusur, mocheta în care nu îți auzeai pașii, culorile calde, intime, plăcute ale decorului în combinație cu eleganța simplă și de efect m-au introdus într-o atmosferă prietenoasă și familiară, creată și susținută și de zâmbetul discret al recepționerei.

Cameră la Hotelul Pik Elegance, Bucov, județul Prahova

Hotelul Pik Elegance are 20 de camere duble, dotate la cele mai înalte standarde, toate având posibilitatea de a adăuga, la cerere, un pat. Unicitatea acestui hotel constă în faptul că fiecare cameră este diferit mobilată și decorată, fiecare cameră având o tematică specifică, elementul comun fiind îmbinarea armonioasă și de bun gust estetic a culorilor și atmosfera intimă creată.

Cameră la Hotelul Pik Elegance, Bucov, județul Prahova

Toate camerele au spațiul mai mult decât generos, iar din dotările acestora nu lipsesc aerul condiționat, seiful și toate celelalte accesorii și facilități specifice unui hotel de patru stele.

Cameră la Hotelul Pik Elegance, Bucov, județul Prahova

Camerele care mi-au plăcut cel mai mult au fost o cameră king deluxe, unde lemnul masiv al baldachinului în combinație cu voalul fin și elegant completa perfect designul camerei, și o cameră cu pat rotund, de mijloc, unde, la lumina lumânărilor, te poți bucura de intimitatea și relaxarea oferită de o cadă cu hidromasaj așezată în vecinătatea patului. Am să las fotografiile să vorbească de la sine pentru că orice fel de cuvinte sunt mult prea puține pentru a descrie eleganța și rafinamentul locului.

Interior al Hotelului Pik Elegance, Bucov, județul Prahova

Atmosfera din Hotelul Pik Elegance este de liniște și relaxare, de rafinament și eleganță. Decorurile interioare atent și cu bun gust estetic alese creează stilul elegant al interioarelor hotelului.

Interior al Hotelului Pik Elegance, Bucov, județul Prahova

Candelabre generoase, scaune sau fotolii comode, mici aranjamente florale, cu flori naturale, tablouri sau aplice. Detaliile decorului interior sunt cele care punctează cu efect eleganța locației.

Piscina interioară a Hotelului Pik Elegance, Bucov, județul Prahova

SPA-ul Hotelulului Pik Elegance dispune de o piscină acoperită cu apă sărată încălzită, saună umedă, saună uscată și saună japoneză, iar maseurii de aici stau la dispoziția clienților pentru a completa senzația de relaxare.

O parte a curții Hotelului Pik Elegance, Bucov, județul Prahova

Locul de joacă sau de relaxare se întinde pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați și include o foarte variată gamă de jocuri în aer liber, dar unicitatea acestui loc de joacă și relaxare constă în existența unui bazin cu păstrăvi care, prin intermediul unor canale special concepute, lasă peștii să circule prin aceste canale pe toată suprafața parcului, aceștia fiind o atracție majoră pentru cei mici. Pentru doritori, păstrăvii pot fi pescuiți și pregătiți în bucătăria restaurantului. Este un spațiu destinat atât copiilor cât și adulților.

Loc de joacă în curtea Hotelului Pik Elegance, Bucov, județul Prahova

Pentru cei mici, curtea Hotelulului Pik Elegance este un mic Disneyland, aici, copiii având la alegere o multitudine de jocuri în aer liber, din care nu lipsesc balansoarele, leagănele, toboganele, căsuțele din plastic, toate fiind pe placul oricărui copil.

Terasa Hotelului Pik Elegance, Bucov, județul Prahova

Pentru adulți, lângă locul de joacă, pentru a-și putea supraveghea copii, există foișoare acoperite sau mese în aer liber. Bineînțeles, pe perioada verii aici funcționează un bar și un grill de unde doritorii își potolesc setea și foamea. Tot aici, la început și sfârșit de sezon, într-un cort cu o capacitate de 2.000 de persoane, se organizează petreceri, astfel, începutul toamnei este marcat prin organizarea unui festival al berii.

Unul din foișoarele din curtea Hotelului Pik Elegance, Bucov, județul Prahova

Am căutat ceva diferit în apropierea Bucureștiului și am găsit: un PIK mai multă eleganță, un PIK mai mult profesionalism, un PIK mai multe facilități, o piscină un PIK mai mare, un PIK mai multă ospitalitate, eleganță și bun gust și, bineînțeles, un restaurant un PIK altfel.

Vă recomand și vouă, cu toată căldura, să descoperiți un PIK mai mult decât vă așteptați la PIK Elegance din Bucov.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și PIK Elegance