Într-o perioadă când era ceva mai liber, am decis să fac un tur al băilor din Harghita. Am ales o perioadă ceva mai liniștită pentru că am vrut să mă bucur de peisaj, de liniștea locurilor și, pe cât posibil, să pot sta de vorbă cu oamenii. Turul l-am început cu Malnaș Băi, apoi Băile Tușnad. Venind dinspre Brașov, m-am oprit în Sântimbru Băi. Am descoperit, pe partea dreaptă a drumului, o mândrețe de clădire pe care scria frumos Fazi Panzio.

_MG_0245 copy
Fazi Panzio, Sântimbru, județul Harghita

Plecat din București, petrecusem ceva timp pe drum așa că am decis să intru măcar pentru o cafea. Doamna, proprietarul Fazi Panzio, era plină de treabă până peste cap pentru că în acea zi avea un eveniment și trebuia să primească musafiri, dar și-a găsit loc pentru o vorbă cu mine și o cafea.

_MG_0246 copy
Fazi Panzio, Sântimbru, județul Harghita

Cafeaua foarte bună și gazda, deși vădit în criză de timp, a avut minute disponibile pentru a-mi da mai multe detalii despre locație și pentru a vizita pensiunea.

_MG_0243 copy
Recepția și holul Fazi Panzio, Sântimbru, județul Harghita

Fazi Panzio este o pensiune așezată la jumătatea distanței dintre Tușnad și Miercurea Ciuc, în apropiere de Băile Sântimbru.

_MG_0228 copy
Cameră la Fazi Panzio, Sântimbru, județul Harghita

Fazi Panzio are 10 camere, toate cu baie proprie, având camere cu pat matrimonial, două paturi, trei paturi, patru paturi și cinci paturi, capacitatea totală fiind de 24 de persoane.

_MG_0224 copy
Cameră la Fazi Panzio, Sântimbru, județul Harghita

Camerele de la Fazi Panzio sunt impecabil de curate, toate cu așternuturi albe mirosind a proaspăt. Mobilierul este comod și perfect funcțional, asigurând confortul turistului obosit. Peste tot în pensiune, curățenia face mare cinste proprietarilor.

_MG_0220 copy
Cameră la Fazi Panzio, Sântimbru, județul Harghita

Ca facilități la interior, pensiunea dispune de o sală multifuncțională cu 80 de locuri, perfectă pentru organizarea unor evenimente de dimensiuni medii sau mici.

_MG_0241 copy
Sală pentru evenimente la Fazi Panzio, Sântimbru, județul Harghita

Restaurantul Fazi Panzio funcționează în regim închis, deci se poate servi masa numai dacă sunteți cazați aici sau dacă organizați vreun eveniment.

_MG_0238 copy
Sală pentru evenimente la Fazi Panzio, Sântimbru, județul Harghita

Specific pentru zonă, curățenia și ospitalitatea gazdelor sunt două atuuri care trebuie luate în calcul atunci când luați decizia de a vă caza aici, la Fazi Panzio.

_MG_0235 copy
Sală pentru evenimente la Fazi Panzio, Sântimbru, județul Harghita

La exterior, Fazi Panzio dispune de un foișor acoperit prevăzut cu grătar și utilat cu toate cele necesare pentru cei care doresc să-și prepare singuri mâncarea. Curtea este foarte vastă, iar cei mici au loc suficient de zbenguială și de joacă.

_MG_0232 copy
Bucătăria Fazi Panzio, Sântimbru, județul Harghita

Ca facilități pot menționa faptul că parcarea se face în curte, iar pe perioada de vară, în fața Fazi Panzio funcționează o terasă cu regim de funcționare deschis, a la carte.

Accesul la internet este posibil printr-o conexiune wireless.

Pentru cei cazați aici recomandăm vizite la Băile Tușnat, Sântimbru Băi, Malnaș Băi, Harghita Băi, Băile Homorod și, poate piesa de rezistență, orașul Miercurea Ciuc cu vestitu-i Șumuleu.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru