Poate doar prin cărțile de povești să mai vezi peisaje cu pășuni alpine, păduri amestecate de conifere și rășinoase, oameni frumoși și mândri. Un asemenea peisaj de poveste mi-a fost dat să-l văd la poalele Pietrei Craiului, la 7 kilometri de Zărnești, în localitatea Poiana Mărului. O minune de peisaj care îți rămâne pentru mult timp în suflet și în minte.

_MG_1136 copy
Poiana Mărului, județul Brașov

Țin minte că, având în vedere că era început de toamnă, temperaturile coborau destul de mult pe înserate, așa că aveai ocazia să vezi, ca în poeziile lui Coșbuc, un firicel de fum la coșul caselor și vacile care veneau agale spre casă, iar un câine mai zvăpăiat făcea să răsune văile.

_MG_1134 copy
Poiana Mărului, județul Brașov

Un peisaj de poveste, un peisaj rupt din basme unde oamenii s-au integrat perfect și au completat acest tablou cu bine cunoscuta ospitalitate brașoveană.

_MG_0927 copy
Pensiunea Maria, Poiana Mărului, județul Brașov

Un asemenea loc am găsit chiar în Poiana Mărului, la Pensiunea Maria. Deși toamnă, curtea era plină de trandafiri încă îmbobociți, iarba era verde, iar doamna Maria, un zâmbet. M-a condus mândră prin toată pensiunea ca să-mi arate cum se stă la dânsa la pensiune.

_MG_0929 copy
Pensiunea Maria, Poiana Mărului, județul Brașov

Am rămas foarte plăcut impresionat de curățenia și ordinea atât din curte cât și din interior. Pensiunea Maria este structurată foarte frumos și util, astfel că fiecare cameră are acces la o terasă care dă în curtea interioară plină de flori ornamentale și trandafiri.

_MG_0922 copy
Cameră la Pensiunea Maria, Poiana Mărului, județul Brașov

Camerele Pensiunii Maria, în număr de 5, pot acomoda 17 persoane. Cazarea se face în camere cu două paturi, trei paturi și un apartament, toate având baie proprie. Accesul la internet este posibil cu ajutorul unei conexiuni wireless pe toată suprafața pensiunii.

_MG_0917 copy
Cameră la Pensiunea Maria, Poiana Mărului, județul Brașov

La parterul Pensiunii Maria se găsește o terasă acoperită, cu grătar utilat cu toate cele necesare. La doar câțiva metri, bucătăria, cu toate cele de trebuință, este pusă la dispoziția turiștilor, tot aici existând și o sală pentru servirea mesei. Disponibilă mai este o sală pentru servirea mesei, într-o incintă separată de bucătărie.

_MG_0916 copy
Sala de masă a la Pensiunii Maria, Poiana Mărului, județul Brașov

În spatele curții se află locul pentru relaxare cu terasă, leagăne, șezlonguri și spațiu verde. Având în vedere că locul de relaxare este mai sus decât Pensiunea Maria, peisajul de aici este absolut mirific, Munții Piatra Craiului fiind protagoniștii principali ai acestei povești originare din Poiana Mărului.

_MG_0909 copy
Spațiu de relaxare la Pensiunea Maria, Poiana Mărului, județul Brașov

Pensiunea Maria este locul ideal pentru petrecerea câtorva zile în mijlocul naturii în compania unor oameni mai mult decât ospitalieri.

_MG_0905 copy
Pensiunea Maria, Poiana Mărului, județul Brașov

Ideală pentru grupuri care nu depășesc 15 persoane, Pensiunea Maria vine în întâmpinarea oaspeților cu toate cele necesare pentru petrecerea vacanței sau weekend-ului în cele mai bune condiții.

_MG_0904 copy
Pensiunea Maria, Poiana Mărului, județul Brașov

Pentru cei care doresc să viziteze și împrejurimile este bine de știut că localitatea Zărnești se află la doar 7 kilometri, ceva mai departe, în vecinătate se regăsește Rezervația de urși de la Zărnești, pentru pasionații de treking, Munții Piatra Craiului pun la dispoziție o multitudine de trasee turistice, iar pentru cei care vor să se relaxeze pe lângă pensiune, doamna Maria are printre utilități și masă pentru tenis de masă.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru