Trecuse bine de vară și temperaturile de afară aduceau mai mult a toamnă timpurie. Eram într-un periplu al castelelor din județul Covasna. Vizitasem Cetatea Sfântu Gheorghe, Rezervația Naturală de la Reci, Muzeul Național Secuiesc și mă pregăteam să plec spre Băile Șugaș, celebră pentru mofetele sale, când am constatat că timpul nu se oprise în loc și era deja spre înserat.

lara
Pensiunea Lara, Sfântu Gheorghe, județul Covasna

Am căutat o locație de cazare ceva mai retrasă unde să pot sta liniștit și să-mi adun gândurile pentru zilele ce vor urma. Așa am găsit o pensiune cu 4 camere, cochetă, retrasă, undeva pe un teren ceva mai înalt decât restul orașului. Pensiunea Lara.

IMG_9056 copy
Cameră la Pensiunea Lara, Sfântu Gheorghe

Din exterior nu părea mare lucru, dar interiorul Pensiunii Lara m-a convins pe deplin. Dacă luăm în calcul și ospitalitatea cu care am fost primit atunci ajungem la locul perfect pentru petrecerea câtorva zile pe meleaguri secuiești.

_MG_9064 copy
Cameră la Pensiunea Lara, Sfântu Gheorghe

Pensiunea Lara se află la intersecția a două străzi și pune la dispoziția turiștilor o curte exterioară foarte generoasă cu foarte multe flori, loc de joacă pentru copii, grătar și loc de odihnă în aer liber.

_MG_9065 copy
Livingul Pensiunii Lara, Sfântu Gheorghe

La intrare, un living imens te primește cu brațele deschise și te invită să te scufunzi în canapelele și fotoliile mai mult decât cuprinzătoare și confortabile. Tot la parter mai există și o bucătărie complet utilată.

IMG_9052 copy
Livingul și bucătăria Pensiunii Lara, Sfântu Gheorghe

La etaj se află camerele, toate mari, luminoase, cu o suprafață de cel puțin 20 de metri pătrați. Toate camerele sunt foarte curate și bine întreținute. Am remarcat curățenia și ordinea din locație.

IMG_9053 copy
Cameră la Pensiunea Lara, Sfântu Gheorghe

Undeva în spatele livingului există o sală unde cei care vor să fie în formă se pot delecta cu aparate de fitness și forță.

IMG_9050 copy
Aparate de fitness și forță la Pensiunea Lara, Sfântu Gheorghe

 

Tot aici se regăsește o masă de biliard perfectă pentru petrecerea timpului liber în compania unui partener de joc.

IMG_9051 copy
Masă de biliard la Pensiunea Lara, Sfântu Gheorghe

Gazdele sunt foarte ospitaliere și orientate către turist. Practic, dacă ai nevoie de ceva este absolut imposibil să nu te ajute să-ți satisfaci dorințele.

_MG_9058 copy
Relaxare la Pensiunea Lara, Sfântu Gheorghe

Dacă tot stai la Sfântu Gheorghe nu uita să vizitezi atelierele meșteșugărești din zonă, pentru că, aici s-au păstrat cele mai multe ateliere meșteșugărești de tâmplărie, fierărie, tricotat și chiar turtă dulce. De asemenea, nu uita să vizitezi și conacele din zonă pentru că, în definitiv, Covasna este ținutul conacelor.

Aparent un oraș mic în care ai senzația că nu se întâmplă mare lucru, dar, dacă stai să aprofundezi puțin ajungi la concluzia că aici, la Sfântu Gheorghe, permanent se întâmplă câte ceva. Tot timpul apare ceva nou, se poate vizita ceva sau se poate participa la câte un eveniment.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru