La poalele Pietrei Craiului, într-un loc liniștit și ospitalier, cu oameni frumoși și calzi, unde natura surprinde prin culoare și diversitate la fiecare pas, am găsit Cabana Vânătorilor.

_MG_0743 copy
Cabana Vânătorilor, Poiana Mărului, județul Brașov

Cabana Vânătorilor din Poiana Mărului face parte din acea categorie de locație de cazare unde timpul parcă stă în loc, liniștea este ingredientul principal, iar ospitalitatea oamenilor proverbială.

_MG_0745 copy
Cabana Vânătorilor, Poiana Mărului, județul Brașov

La Cabana Vânătorilor ai ocazia să treci prin istoria locului și prin tradiția culinară specifică Poienii Mărului. Chiar la intrarea în cabană, mândru, autentic, funcțional, îți deschide calea un război de țesut, care mai este folosit, din când în când, pentru țeserea covoarelor pe care pășești.

_MG_0698 copy
Războiul de țesut de la Cabana Vânătorilor, Poiana Mărului

Totul sclipește de curățenie, iar decorațiunile amintesc de istoria și tradiția locului. Cabana Vânătorilor pune la dispoziția oaspeților 10 camere cu o capacitate de cazare de 20 de persoane. Specific pentru această locație sunt țuica de casă, produsă din fructe din livada proprie și produsele tradiționale, caș afumat, cârnați, etc).

_MG_0729 copy
Livingul de la Cabana Vânătorilor, Poiana Mărului

Practic, la Cabana Vânătorilor ai ocazia să deguști, la propriu, prin amabilitatea gazdelor, tot ceea ce înseamnă tradiție gastronomică locală. Toate preparatele sunt făcute din fermă proprie, acestea fiind puse la dispoziție pe post de degustare din partea casei.

_MG_0723 copy
Sala de mese de la Cabana Vânătorilor, Poiana Mărului

Parcarea se face în curtea cabanei, iar camerele sunt dispuse în așa fel încât peisajul oferit de masivul Piatra Craiului să fie în prim plan.

Dacă mergi către munte, pe lângă corpul principal, la doar 20 de metri, dai de o grădină interioară, complet izolată de drumul de acces unde un foișor cu o capacitate de 20 de persoane te primește cald, cu un grătar prevăzut cu cuptor și decorațiuni tradiționale.

_MG_0724 copy
Sala de mese de la Cabana Vânătorilor, Poiana Mărului

Conform spuselor doamnei Mihaela, proprietarul Cabanei Vânătorilor, majoritatea turiștilor aleg să-și petreacă timpul în acest foișor, atât de mult le place atmosfera. Bineînțeles, atmosfera este întreținută de țuica de casă, un grătar bine făcut și poveștilor soțului doamnei Mihaela.

_MG_0727 copy
Foișorul de la Cabana Vânătorilor, Poiana Mărului

Mai sus puțin de foișor, o cabana separată de corpul central al clădirii te așteaptă cu un living încălzit de un șemineu, o bucătărie complet utilată și o cameră la etaj ale cărei ferestre dau către Piatra Craiului și către o pajiște unde, aproape dimineață de dimineață, se pot admira căprioarele la păscut în primele raze ale soarelui.

_MG_0735 copy
Peisaj de la fereastra Cabanei Vânătorilor, Poiana Mărului

Practic, la Cabana Vânătorilor ai ocazia să fii aproape de oameni, de natură, de tradiție și de preparatele culinare absolut extraordinare în care doamna Mihaela are grijă să pună, după gust, un strop de suflet și măiestrie.

_MG_0713 copy
Cabana Vânătorilor, Poiana Mărului, județul Brașov

Camerele cabanei sunt confortabile, curate și dornice de oaspeți. Relaxante, cu ferestrele orientate către natură, camerele de la cabană sunt remediul sigur pentru stresul orășenilor, pentru agitația cotidiană.

_MG_0725 copy
Cameră la Cabana Vânătorilor, Poiana Mărului

De asemenea, Cabana Vânătorilor pune la dispoziția musafirilor o bucătărie complet utilată, acces la internet prin conexiune wireless, loc de joacă pentru copii și un spațiu imens pentru relaxare.

_MG_0716 copy
Cameră la Cabana Vânătorilor, Poiana Mărului

Pentru amatorii de drumeții sau treking, Piatra Craiului are o varietate de trasee turistice, de la grad de dificultate ușor până la mediu și experimentat.

_MG_0710 copy
Peisaj de la fereastra Cabanei Vânătorilor, Poiana Mărului

Dacă tot stai la Cabana Vânătorilor, nu uita să vizitezi Prăpăstiile Zărneștilor, Rezervația de Urși de la Zărnești, Templul Ursitelor de la Șinca Veche și biserica din localitate construită de Constantin Brâncoveanu.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru