Ce poate fi mai frumos decât o excursie sau petrecerea unui sejur într-o localitate cu un istoric ce se întinde pe două milenii? Băile Herculane, localitate așezată pe Valea Cernei, în Parcul Național Domogled – Valea Cernei, are deopotrivă un cuvânt greu de spus în ceea ce privește istoria, dar și în ceea ce privește peisajul natural.

Din punct de vedere istoric, aici putem rememora perioada romană prin prezența a numeroase vestigii care atestă localitatea ca stațiune balneo-climaterică, statuia lui Hercules, Baia Diana, vechile hoteluri Decebal și Traian, etc. Din punct de vedere peisagistic, Valea Cernei a fost mai mult decât darnică, astfel că, pentru pasionații de hiking sau treking, Grota cu Aburi, Cascada Vânturătoarea, Cascada Roșețu, Lacul Prisaca, Crucea Albă, Cheile Șoimului, Vârful Domogled, etc, reprezintă punct de atracție de mare interes. Din punct de vedere medical, stațiunea Băile Herculane este foarte cunoscută pentru apele termale cu proprietăți în tratarea reumatismului, a bolilor nervoase și nutriționale. La câțiva kilometri de stațiune se află un ștrand olimpic, 7 izvoare, unde apa termală curge din munte.

145703153
Casa Răzvan, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Ca punct de plecare pentru vizitarea acestor minunății am ales Casa Răzvan, o pensiune situată pe strada Pecinișca, fostă localitate, care acum se află sub tutela și în componența Stațiunii Băile Herculane.

145694781
Casa Răzvan, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Zona în care se află pensiunea este retrasă față de tumultul stațiunii. Aici ai impresia că muntele pică pe tine, iar nopțile beneficiază de răcoarea reconfortantă a munților.

IMG_7805 copy
Cameră la Casa Răzvan, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Poate printre puținele pensiuni care oferă acest confort, la Casa Răzvan pereții camerelor sunt complet antifonați, astfel că orice zgomot din exterior este complet anihilat.

IMG_7801 copy
Casa Răzvan, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Curtea mare cu terasă, piscina frumos amenajată, accesul la bucătărie, salonul pentru servire a mesei bine organizat și frumos decorat, mărimea camerelor și, nu în ultimul rând, ospitalitatea gazdelor sunt doar câteva dintre motivele care te fac să vii și să revii la Casa Răzvan din Băile Herculane.

67780058_461289161135965_3398660616926265344_n
Terasă cu foișor la Casa Răzvan, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Toate camerele sunt utilate cu frigider, au aer condiționat, acces la internet prin conexiune wireless, cuptor cu microunde, birou și filtru de cafea.

67775905_461289207802627_4255919313065607168_n
Terasa Casei Răzvan, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Pentru cei care doresc să-și pregătească singuri masa, accesul la bucătărie este permis, iar bucătăria este utilată cu toate cele necesare. De asemenea, pentru iubitorii pregătirii cărnii sau a legumelor la grătar, Casa Răzvan pune la dispoziția turiștilor un foișor cu grătar, de asemenea utilat cu toate cele necesare.

IMG_7795 copy
Bucătăria Casei Răzvan, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Ce este foarte important este faptul că gazdele sunt întotdeauna foarte aproape de turiști și fac tot posibilul încât aceștia să se simtă mai bine ca acasă.

IMG_7797 copy
Sala de mese a Casei Răzvan, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Casa Răzvan este o locație care excelează prin ospitalitate și confort, motiv pentru care noi, Turist prin Romania, o recomandăm cu toată căldura.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Casa Răzvan