Situată la doar 580 de metri altitudine, stațiunea Covasna este cea mai renumită stațiune balneoclimaterică pentru tratarea afecțiunilor cardio-vasculare. Denumirea orașului și a stațiunii vine din slavonul “kvasny”, care înseamnă fermentat, dospit, cu referire la trecutul vulcanic al regiunii și la izvoarele minerale cu proprietăți terapeutice deosebite. Mărturie a acestor vremuri stau Balta dracului, situată chiar în Parcul Central din Covasna și renumitele mofete, bogate în bioxid de carbon.

_MG_8622 copy
Pensiunea Granada, Covasna, județul Covasna

În acest articol avem descrierea unei locații pentru cazare în stațiunea Covasna, pe care o recomandăm din toată inima. Este un loc de vis, frumos aranjat și întreținut, un loc cu o energie deosebită, unde oaspeții se pot bucura de adevărata ospitalitate a zonei. Este vorba despre Pensiunea Granada.

_MG_8620 copy
Curtea Pensiunii Granada, Covasna, județul Covasna

Pensiunea Granada este localizată la aproximativ 800 de metri de centru orașului, într-o zonă liniștită, foarte aproape de pârtia de schi din Covasna.

_MG_8615 copy
Curtea (foișorul și grătarul) Pensiunii Granada, Covasna, județul Covasna

Pensiunea Granada are parcare supravegheată video, în curtea pensiunii, loc de joacă pentru copii, o terasă acoperită, spațioasă dotată cu grătar și cuptor, ambele utilate cu toate instrumentele necesare preparării mâncărurilor.

IMG_8628 copy
Livingul Pensiunii Granada, Covasna, județul Covasna

Interiorul Pensiunii Granada te întâmpină cu un living și o sală pentru servire a mesei spațioase și foarte frumos organizate și amenajate. De cum intri în living, în partea stângă se află mesele, iar în partea dreaptă o masă pentru cafea și un televizor imens.

IMG_8611 copy
Livingul Pensiunii Granada, Covasna, județul Covasna

Mobilierul și accesoriile creează o atmosferă de eleganță, dar totodată și de relaxare și confort. Canapelele somptuoase pot deveni locuri ale relaxării în care să te afunzi după drumeții sau explorarea stațiunii.

_MG_8626 copy
Bucătăria Pensiunii Granada, Covasna, județul Covasna

Bucătăria Pensiunii Granada este la dispoziția turiștilor cazați aici și este utilată cu toate cele necesare în așa fel încât să facă față și celor mai exigente cereri. Curățenia și ospitalitatea gazdelor sunt punctele forte ale acestei pensiuni.

IMG_8605 copy
Cameră a Pensiunii Granada, Covasna, județul Covasna

Cele 8 camere spațioase ale Pensiunii Granada te așteaptă, ospitaliere, curate și îngrijite având băi proprii, dotate cu prosoape și uscător de păr.

IMG_8609 copy
Cameră a Pensiunii Granada, Covasna, județul Covasna

Camerele Pensiunii Granada sunt spațioase. Liniștea parcă sălășluiește aici fiind indusă de amenajarea camerelor, jocul de culori maro-mahon al mobilei și albul desăvârșit al așternuturilor și peisajul care se ițește de la fiecare fereastră. 

IMG_8610 copy
Cameră a Pensiunii Granada, Covasna, județul Covasna

Pe lângă ospitalitatea gazdelor și curățenie, stațiunea Covasna oferă nenumărate motive pentru a petrece un sejur de neuitat sau măcar câteva zile pe aceste meleaguri. Foarte aproape de Pensiunea Granada, Valea Zânelor cu renumita Cetate Dacică, rămășițele Planului Înclinat, o bijuterie a tehnicii și ingineriei, unicat în Europa, Cascada de sub Șiclău, Mestecănișul de la Reci și conacele din jurul orașului sunt doar o parte din motivele pentru care merită să vii și să revii pe aceste meleaguri.

IMG_8629 copy
Livingul Pensiunii Granada, Covasna, județul Covasna

Pensiunea Granada constituie locația perfectă dacă vrei să îmbini tradiționalul cu modernul, ospitalitatea cu istoria și tradiția sau tratamentul balnear cu liniștea și confortul. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care recomandăm Pensiunea Granada din Covasna.

Pentru amatorii de tradiție locală, Muzeul Breslelor din Târgu Secuiesc sau Atelierul de turtă dulce, tot din Târgu Secuiesc, reprezintă puncte de interes de o foarte mare importanță turistică. Pentru amatorii de drumeții sau plimbări ușoare, Cetatea Dacică din Valea Zânelor, Planul Înclinat sau Cascada de sub Șiclău sunt locuri care nu trebuie ratate.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru