În această vară am explorat unul din cele mai frumoase locuri din țară: Parcul natural Buila-Vânturariţa, cel mai mic parc național din România. Are aproximativ 4.200 de hectare și, din pasiune și dragoste pentru natură și pentru munte, a fost creat în anul 2004, de o mână de oameni inimoși, cei de la Asociatia Kogayon.  Este o zonă de o frumuseţe rară și totodată o provocare pentru cei mai experimentaţi alpinişti, aici aflându-se unul din cele mai dificile trasee de alpinism din România. Parcul are 250 de kilometri de trasee montane, patru sectoare de chei şi peste 100 de peşteri.

Mai mult de atât, o valoare suplimentară și o atracţie sunt numeroasele obiective cultural-istorice aflate în perimetrul parcului sau în imediata apropiere a sa: Mănăstirile Arnota, Bistriţa, Horezu, Frăsinei, schiturile Pătrunsa, Pahomie, Iezer, Bradu, Jgheaburi, bisericile fostelor schituri 44 Izvoare, Păpuşa, Peri, bisericile rupestre din Peştera Liliecilor, precum şi tradiţiile, obiceiurile şi arhitectura tradiţională din satele de la poalele muntelui.

_MG_6686 copy
Pensiunea Ralu și Ello, Costești, județul Vâlcea

Pentru tine, cititorule, avem o recomandare de cazare situată chiar la poalele masivului Buila-Vânturariţa. Pensiunea Ralu și Ello, pentru că aceasta este recomandarea noastră, se află în parcul național și are o capacitate de cazare de 12 locuri în 6 camere, fiecare cu un design interior deosebit dar și cu dotări superioare.

_MG_6702 copy
Imagine de la balconul Pensiunii Ralu și Ello, Costești

Camerele pensiunii sunt generoase cu spațiul, modern mobilate, foarte curate și, ceea ce mi-a plăcut în mod deosebit, sunt decorate diferit. Astfel, proprietarii Pensiunii Ralu și Ello te lasă să alegi camera pe care ți-o dorești, cu condiția să fie liberă, bineînțeles. Pensiunea are o cameră albastră, una bej, o cameră roz și o cameră verde. Alte două camere sunt disponibile la mansardă.

_MG_6709 copy
Camera bej a Pensiunii Ralu și Ello, Costești

Pensiunea Ralu și Ello are, într-adevăr, toate condițiile asigurate pentru o vacanță fără cusur sau, pur și simplu, pentru petrecerea alături de prieteni sau de familie a unor zile de neuitat.

_MG_6715 copy
Camera roz a Pensiunii Ralu și Ello, Costești

Pensiunea Ralu și Ello are în toate camerele paturi king-size, jacuzzi sau cabine de duș, apa caldă asigurată non-stop, prosoape, televiziune prin cablu, acces internet pe toată suprafața pensiunii și a curții, balcoane, atunci când este nevoie (în sezonul rece) încălzire și, nu trebuie ignorată panorama deosebită oferită cu generozitate de natură.

_MG_6688 copy
Bucătăria, sala de mese și livingul Pensiunii Ralu și Ello, Costești

La parterul Pensiunii Ralu și Ello se află bucătăria, sala de mese și livingul. Bucătăria este complet utilată și mobilată, ideală pentru a găti preparatele pe care dorești să le savurezi cu familia sau prietenii. Tot aici, la parter, se află și locul unde poți servi masa dar și locul în care poți să te relaxezi cu prietenii, livingul fiind generos ca spațiu.

_MG_6722 copy
Spațiu amenajat pentru petrecerea timpului în aer liber: foișor, leagăn

Dacă este preferată varianta în aer liber, atunci turiștii pot folosi foișorul din curtea Pensiunii Ralu și Ello. Cei mici nu au fost uitați de către proprietarii pensiunii, în curte fiind amenajat un spațiu de joacă.

Aceasta este una din recomandările noastre de cazare pentru zona aceasta minunată, aflată la poalele Parcului natural Buila-Vânturariţa.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografie de Adrian Satmaru