Știam din poveștile de vacanță ale unor prieteni despre zona Nehoiu. Apoi, ne-am informat iar realitatea ne-a oferit surprize felurite: natură generoasă, oameni primitori și locuri minunate unde să îți petreci vacanța sau cel puțin câteva zile cu familia sau prietenii.

Nehoiu este un oraș cuibărit în Valea Buzăului, fiind considerată aşezarea cea mai pitorească din mica depresiune formată la confluenţa râurilor Buzău şi Bâsca Rozilei. Apele limpezi ale celor două râuri, culmile muntoase şi frumos împădurite, care  străjuiesc mica depresiune, poienile ce îmbracă aceste culmi sunt doar câteva elemente ale naturii generoase care a creat aici, la Nehoiu, o oază de frumusețe.

IMG-20190703-WA0002
Nehoiu și o picătură de liniște matinală

La nord, orașul este străjuit de Podul Calului, care face legătura și are hotar cu Penteleu, la nord-vest de Munţii Siriului, la vest de Munţii Monteoru şi Cătiaşul, la sud de Muntele Muscelul iar spre est Nehoiu este străjuit de Muntele Stănila. Din loc în loc piscuri privesc semeţe către Nehoiu: vârfurile Stănila are 992 de metri, Nehoiu are 938 de metri, Răstoaca cu 1.115 metri iar Cătiaşul cu 1.014 metri.

Nehoiu este traversat de şoseaua naţională DN10, care leagă Buzăul de Braşov. Am descoperit această zonă extraordinară acum, în vara lui 2019. Locul despre care vom vorbi în acest articol este un restaurant care prin serviciile oferite și atmosfera creată ar putea face concurență cu brio unui restaurant din centrul Bucureștiului. Este vorba despre Restaurantul Green Garden din Păltineni, Nehoiu.

green_garden_local_nehoiu_valea_buzaului_iefin_popas_cel_mai_popular_MG_4199_compressed
Restaurantul Green Garden, Nehoiu, județul Buzău

Iată motivele pentru care îl recomandăm din toată inima:

Clădirea în care funcționează Restaurantul Green Garden s-a mulat pe o colină creând interioare cu care arhitectul s-a jucat frumos. Spațiile interioare sunt mobilate simplu, eficient și de efect.

_MG_8100 copy
Restaurantul Green Garden, Nehoiu, județul Buzău

Atmosfera de verde, de bună dispoziție este asigurată atât de natura care înconjoară restaurantul cât și de elementele interioare de decor. Jocul dintre culoarea lemnului natural al mobilierului, verdele unor pereți acoperiți de vegetație și mici accesorii verzi, în ghivece sau atârnate se constituie într-un tot, într-un complet.

_MG_8099 copy
Restaurantul Green Garden, Nehoiu, județul Buzău

Nimic nu e în plus, nimic nu lipsește. Atmosfera creată este de relaxare așa cum poți să o resimți doar în natură. Serile sunt condimentate de iluminatul discret, atmosfera transformându-se într-una misterioasă.

IMG-20190703-WA0034
Restaurantul Green Garden, Nehoiu, județul Buzău

Terasa Restaurantului Green Garden este, cu același bun-gust și sens al echilibrului culorilor și materialelor, un spațiu menit pentru relaxare și răsfăț culinar. Asta, pentru că restaurantul este renumit pentru excelența preparatelor.

IMG-20190703-WA0003
Terasa Restaurantului Green Garden, Păltineni, Nehoiu

Dacă până acum am încercat să descriu locația, atmosfera restaurantului, decorurile partea și mai interesantă abia acum începe. Meniul a la carte al Restaurantului Green Garden este menit să facă mesenii fericiți. Aici, poți savura preparate din bucătăria internațională.

IMG-20190703-WA0052
Din meniul Restaurantului Green Garden, Păltineni, Nehoiu

Recunoști preparatele din bucătăria românească începând cu ciorbele (de văcuță sau de burtă) și până la ficățeii de pui cu smântână și mămăliguță, ceafă sau cotlet de porc cu cartofi prăjiți, cârnați de Pleșcoi cu cartofi prăjiți și terminând cu tocănița haiducească sau carnea la garniță.

IMG-20190703-WA0033
Din meniul Restaurantului Green Garden, Păltineni, Nehoiu

Primele influențe ale bucătăriei internaționale le-am regăsit în meniul Restaurantului Green Garden la capitolul salate: salata grecească bogată în brânză feta, ceapă, capere, ardei gras și măsline, salata bulgărească acel mix delicios de telemea, șuncă presată, roșii, castraveți, ceapă și un fir de pătrunjel sau salata Caesar și, nu în ultimul rând, salata Green Garden, pe care, te rog, să o savurezi la fața locului.

IMG-20190703-WA0031
Din meniul Restaurantului Green Garden, Păltineni, Nehoiu

Capitolul paste este bine și super-gustos reprezentat pe lista meniului Restaurantului Green GardenSpaghetti Olio Peperoncino, Paste Napoli, Cheffs Pasta, Spaghetti all Arrabbiata. Trebuie să ai curiozitatea să încerci și Swiss Rosti, Tripa sau Insanity Burger, adică un burger nebun cu carne vită, salată, castraveți murați, bacon, ceapă, brânză emmentaler, DEMENȚIAL de gustos!!!

IMG-20190703-WA0051
Din meniul Restaurantului Green Garden, Păltineni, Nehoiu

Păstrează-ți forțele până la desert, pentru că și la acest capitol, cei de la Restaurantul Green Garden se întrec pe ei înșiși: crema de zahăr ars, papanașii și clătitele cu ciocolată sau cu dulceață sunt în topul listei. Am doar un cuvânt pentru crema de zahăr ars: DELICIOASĂ!!!

IMG-20190703-WA0055
Din meniul Restaurantului Green Garden, Păltineni, Nehoiu

Orice ai servi de pe lista meniului Restaurantului Green Garden poți comanda băuturi non-alcoolice (cafea, ceai, ciocolată caldă sau freshuri) sau alcoolice (bere, vin, whiskey, gin, rom, șampanie, cocktailuri). Lista băuturilor este foarte bogată și poți la recomandarea ospătarilor să alegi vinul care se potrivește preparatului pe care îl servești.

IMG-20190703-WA0016
Colecția de vinuri ale Restaurantului Green Garden, Păltineni, Nehoiu

Acestea sunt doar crâmpeie din ceea ce poți experimenta cu toate simțurile la Restaurantul Green Garden. Fotografiile ajută dar experiența proprie nu se compară cu nimic altceva. De aceea, recomandăm cu tărie să vizitezi locul și locurile.

green_garden_local_nehoiu_valea_buzaului_iefin_popas_cel_mai_popular_MG_4439_compressed (1)
Ești totdeauna binevenit la Restaurantul Green Garden!

Nu în ultimul rând trebuie să amintesc despre servirea ireproșabilă a personalului Restaurantului Green Garden. Discreți, punctuali, gata să te îndrume cu recomandări și tot timpul cu zâmbetul pe buze.

Dacă ești în vacanță sau treci, ca și noi, Turist prin Romania, prin Nehoiu, nu uita să te oprești la acest restaurant unde ești răsfățat de ambiența locului și pleci cu amintiri culinare memorabile. Noi, cu siguranță, vom reveni cu drag, dar și curiozitate.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru și Restaurantul Green Garden