Așezat la granița Subcarpaților Prahovei cu Munții Baiului, pe faimosul DN1, la doar 50 de kilometri de Ploiești, orașul Comarnic a fost locul unde și-au găsit sălașul pentru o perioadă de timp Nicolae Grigorescu, Ion Luca Caragiale și Martha Bibescu, aceasta din urmă fiind atât de îndrăgostită de aceste meleaguri încât a construit aici un castel care-i poartă numele. Castelul se află la Posada, localitate componentă a orașului Comarnic, la ora actuală fiind construcția care găzduiește Muzeul Cinegetic Posada.

Țin minte că era început de vară când am ales să vizitez Comarnicul, abia plouase și atmosfera era foarte liniștită și curată, ca după ploaie. Am ales ca loc de petrecere a nopții Pensiunea Comarnic, undeva mai sus decât DN1, tocmai pentru a evita forfota și aglomerația cu care ne-am obișnuit cu toții.
Clădirea pensiunii se vede chiar de la intrarea pe stradă. O clădire mare, impunătoare cu balcoane pe fiecare etaj.

Am parcat mașina în parcarea Pensiunii Comarnic și am urcat câteva trepte până să intru în locația propriu zisă. Pe partea stângă un foișor spațios cu grătarul alături, iar pe partea dreaptă un loc de joacă pentru copii. În interior, chiar în fața intrării, recepția cochetă și frumos aranjată își întâmpină oaspeții.

Imediat după recepție, un restaurant cu circuit închis, spațios, cu ferestre mari care te lasă să vezi frumusețea împrejurimilor, poate găzdui cu lejeritate 50 de persoane. La cerere, fiind restaurant cu circuit închis, doar pentru cei cazați la pensiune, se pot servi toate cele trei mese ale zilei sau se pot organiza evenimente private. Specificul restaurantului Pensiunii Comarnic este tradițional românesc. Un mic separeu dotat cu măsuțe joase se regăsește imediat în dreapta restaurantului.

Camerele pensiunii sunt spațioase și pot caza până la 28 de persoane. Cele 10 camere sunt structurate în camere duble și garsoniere. Garsonierele, la cerere, contra cost, permit adăugarea unui pat suplimentar. Spațiul generos, 25 de metri pătrați pentru camerele duble și 50 de metri pătrați pentru garsoniere, este completat într-o manieră foarte elegantă de balcoane care permit admirarea peisajului oferit de munții Baiului.

Atât camerele duble cât și garsonierele sunt dotate cu tot ceea ce este necesar pentru a petrece câteva zile având confortul asigurat. Astfel, nu lipsește uscătorul de păr și accesoriile necesare pentru toaletă. Camerele sunt foarte curate și aerisite, așternuturile albe, cu un miros plăcut de proaspăt.

La ultimul etaj se găsește o sală de conferințe multifuncțională care pe parcursul timpului a găzduit foarte multe campionate de șah, prezentări sau workshop-uri. Capacitatea sălii de conferințe a Pensiunii Comarnic este de 40 de locuri, aceasta putând fi transformată în funcție de necesități. Accesul la internet se face prin conexiune wireless care are acoperire pe toată suprafața pensiunii.

În concluzie, Pensiunea Comarnic reprezintă locația potrivită pentru organizarea unor evenimente private sau de firmă de talie medie, organizarea unor tabere sau workshop-uri sau pur și simplu pentru a petrece câteva zile de relaxare la poalele munților Baiului. Este locul unde ești întâmpinat cu zâmbetul pe buze, este un loc foarte îngrijit și ospitalier, este locul unde te poți caza în condiții mai mult decât decente având la dispoziție toate utilitățile necesare pentru un sejur ne neuitat.
Articol scris de Adrian Satmaru
Fotografii de Adrian Satmaru