Născută pe malul râului Ialomiţa, la limita dintre deal şi câmpie, Târgoviștea, capitala Țării Românești pe vremea lui Mircea cel Bătrân, păstrează și azi urmele trecutului, strecurate printre construcțiile comuniste. Astfel, vechea cetate de scaun a țării, locul în care a domnit Vlad Țepeș, cunoscut ca și Dracula, mai păstrează câteva din vechile fortificații. Târgoviște este orașul care a avut statutul de cel mai important centru economic, politic, militar și cultural al Țării Românești.
În prezent, Târgoviște expune ochilor privitorului și ai turiștilor Complexul Muzeal Curtea Domnească, Turnul Chindiei, Muzeul Poliției, Mănăstirea Dealu, Mitropolia, Muzeul de Istorie, Rezervația de Zimbri, Stejarul de 1.000 de ani, Parcul Chindia, Centrul Vechi, Palatul Brâncovenesc dar și Palatul Poştei (Poşta veche), Biserica Mitropoliei, grădina publică, de o frumuseţe deosebită, statuile şi clădirile istorice care dau un parfum de epocă străzilor și orașului.

Am fost în Târgoviște și, pentru câteva zile, am descoperit fosta capitală a Țării Românești. Gazda noastră în aceste zile a fost Hanul Voievozilor, pe care îl recomandăm din toată inima, și iată ce experiențe am trăit aici.
Hanul Voievozilor este renumit în Târgoviște pentru mai multe servicii. Este renumit pentru sala dedicată evenimentelor de orice gen evenimente personale, evenimente tematice, evenimente dedicate întâlnirilor corporate. Serviciile personalului sunt de calitate iar ambianța este memorabilă, într-un cadru elegant și stilat.

O altă recomandare a localnicilor pentru Hanul Voievozilor este despre patiseria care se află în același corp de clădire cu hanul. Patiseria este renumită pentru ștrudelele delicioase, pâinea pe vatră coaptă în cuptor, în mai multe sortimente, covrigi și pateuri apetisante și, mai ales, pentru cozonaci. În variantele cunoscute, cu nucă, rahat sau cu cacao, cozonacii sunt renumiți în zonă și fac deliciul târgoviștenilor și nu numai.

Ceea ce ne-a încântat pe noi, a fost cazarea de la Hanul Voievozilor. Sunt șase camere la dispoziția turiștilor și toate sunt spațioase, curate, foarte îngrijit dispus mobilierul având accesoriile de bun gust și stilate. Astfel, toate camerele au pat matrimonial, având posibilitatea (și spațiul necesar) introducerii, la cerere, a unui pat în camera 1.

Mobilarea camerelor abordează un stil minimalist care asigură turistului tot confortul necesar șederii pentru o lungă perioadă de timp. Albul imaculat al așternuturilor, alături de negrul paturilor generoase din fier forjat fac un contrast plăcut cu roșul aprins al păturilor și draperiilor. Câteva tușe de gri sunt binevenite și asigură o atmosferă de confort.

Fiecare cameră a Hanului Voievozilor are frigider și televizor. Camerele sunt aerisite, cu băi proprii, dotate cu tot ceea ce este necesar, iar câte un set de prosoape albe, imaculate sunt pregătite în fiecare cameră. De asemenea, în toată incinta hanului există acces la internet wireless.

În viitorul apropiat proprietarul Hanului Voievozilor va amenaja un spațiu de joacă pentru copii și, tot în proiect, se află și un grătar la care să aibă acces turiștii.
Ceea ce ne-a încântat pe noi la Hanul Voievozilor a fost curățenia și confortul camerelor fiind cazați într-una dintre ele pe o perioadă de trei zile. Într-adevăr, obosiți fiind după descoperirea comorilor istorice ale orașului Târgoviște, hanul ne-a oferit ceea ce aveam nevoie odihnă, liniște și relaxare.
Articol scris de Adriana Roman
Fotografii de Adrian Satmaru