Situat pe râul Cerna, în zona Valea Cernei, Herculane este un mic oraș, unde se află, poate cea mai renumită stațiune balneoclimaterică din România. Stațiunea este cunoscută pentru izvoarele cu apă fierbinte, cu multiple calități curative, descoperite încă din timpurile romanilor.

Herculane este situat în sud-vestul României, în județul Caraș-Severin, în Valea Cernei, între Munții Mehedinți, la vest și Munții Cernei, la est, la aproximativ 40 de kilometri de Drobeta-Turnu Severin.

Descoperirile arheologice din zonă demonstrează existența oamenilor pe aceste meleaguri. Stațiunea Băile Herculane are o istorie îndelungată, existând dovezi din Epoca Paleolitică ale traiului omenesc în această zonă. Bazele stațiunii au fost puse în anul 102 d.Hr., de împăratul Traian, romanii introducând cultul balnear preluat de la greci pe care l-au dezvoltat. În timpul celor aproape 165 de ani de dominare romană în Dacia, aristocrația romană venea aici, stațiunea fiind unul dintre centrele de relaxare ale Imperiului. Romanii au construit aici, la Therme Herculi (Ad Aquas Herculi Sacras), temple, băi, monumente și statui, închinate zeilor Hercules, Esculap și Higeea.

_MG_7876 copy
Pensiunea Deea, Băile Herculane, județul Caraș-Severin

Pentru zilele tale de vacanță și relaxare în Băile Herculane, recomandăm Pensiunea Deea, situată la 10 minute de mers pe jos de centrul istoric al stațiunii balneare, pe strada Zăvoiului nr. 31B. De la prima vedere, îți dai seama că poziția Pensiunii Deea asigură o ședere relaxantă, dacă nu chiar romantică: pensiunea este amplasată pe malul Cernei. Curgerea lină a apei se poate auzi din camerele pensiunii.

_MG_7877 copy
Vedere către Munții Domogled de la Pensiunea Deea, Băile Herculane, județul Caraș-Severin

Pensiunea Deea este o locație care asigură tot ceea ce ai nevoie pentru un sejur plăcut și … mai mult de atât. Camerele au balcon, acces gratuit la conexiunea WiFi, televiziune prin cablu, baie cu duș și articole de toaletă gratuite. Unele camere au vedere la râul Cerna iar altele la Munții Domogled.

IMG_7897 copy
Cameră la Pensiunea Deea, Băile Herculane, județul Caraș-Severin

Spațiul camerelor Pensiunii Deea este aerisit, mobilierul este confortabil, atmosfera din camere îmbie la relaxare și confort. Combinația veselă dintre culoarea lemnului și cele ale așternuturilor, perdelelor, covoarelor dă o stare de bine și de bunăvoie. Băile sunt curate și au tot necesarul pus la dispoziție de către gazde.

IMG_7909 copy
Piscină termală în aer liber la Pensiunea Deea, Băile Herculane, județul Caraș-Severin

Este bine de știut că la Pensiunea Deea există facilități de masaj și o piscină termală în aer liber, acestea fiind alte atuuri ale locației. La recepţia Pensiunii Deea sunt disponibile uscătoare de păr și, la cerere, gazdele pot oferi halate pentru piscină și pături în plus.

IMG_7906 copy
Zonă de servit masa la Pensiunea Deea, Băile Herculane, județul Caraș-Severin

Turiștii cazați la Pensiunea Deea au la dispoziție o bucătărie complet utilată și o zonă de servit masa. De asemenea, se poate servi masa și la una dintre cele două terase în aer liber. Una dintre terase are șezlonguri, iar cealaltă un grătar, unde turiștii își pot prepara și lua masa. Această terasă este amplasată pe malul râului Cerna.

_MG_7902 copy
Una dintre terase la Pensiunea Deea, Băile Herculane, județul Caraș-Severin

Locația Pensiunii Deea este excelentă și, în aceeași măsură sunt și serviciile. În apropierea pensiunii sunt magazine, restaurante și o stație de autobuz. Personalul pensiunii este amabil și totdeauna serviabil. Și, să nu uităm că Cerna susură în apropierea pensiunii, iar piscina cu apă termală este o desfătare la îndemâna turistului cazat la Pensiunea Deea.

_MG_7895 copy
Vedere de la Pensiunea Deea, Băile Herculane, județul Caraș-Severin

Ce poți vedea în Herculane: Ansamblul Cazinoului, Baia Diana, Bustul lui Mihai Eminescu, Hotel Decebal, Hotelul Traian, Podul de piatră peste Cerna, Podul din fontă peste Cerna, Piața Hercules. statuia lui Hercules, statuia zeiței Diana, Gara Băile Herculane.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru