Era începutul lui aprilie, abia dăduse un pic de soare. Vremea era foarte ciudată, când foarte cald pentru aprilie, când frig ca de februarie. Am făcut cumva astfel încât să îmi petrec două zile undeva, departe de București și de gălăgia orașului, undeva unde nu mai fusesem de ceva vreme. Așa am ales zona Jiului. Drumul până la Târgu Jiu a decurs fără evenimente notabile așa că am avut ocazia să mă bucur și de peisajul primăvăratic de pe Dealul Negru și apoi, de zona Horezu și împrejurimile orașului Târgu Jiu.
Am avut o surpriză foarte plăcută atunci când am constatat că orașul Târgu Jiu s-a schimbat în bine. Parcurile foarte bine întreținute și îngrijite, operele lui Brâncuși restaurate și păzite non-stop, gazonul verde crud, deși abia apăruseră primele raze ale soarelui primăvăratic, străzile curate și bine întreținute. Bineînțeles că am profitat de ocazie să vizitez Casa Natală Ecaterina Teodoroiu, Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu chiar lângă Prefectura Târgu Jiu, la doar câteva zeci de metri de Biserica Sfinții Voievozi, una dintre cele mai vechi biserici din oraș, am vizitat Parcul Central cu renumitele sculpturi ale lui Brâncuși, Masa Tăcerii și Poarta Sărutului, am trecut și pe la Coloana Infinitului, apoi am făcut un scurt tur al centrului. A fost o zi plină în care m-am bucurat din plin de ospitalitatea și frumusețea gorjeană. Am ales să-mi petrec noaptea la o pensiune lângă Târgu Jiu. Un scurt tur pe hartă și am hotărât să o iau către Munții Vâlcan, prin Turcinești.

La doar câțiva kilometri de la ieșirea din Târgu Jiu am dat peste o poiană absolut superbă, pe marginea drumului către Rugi. O deschidere largă cu mese din lemn masiv și câteva băncuțe într-un stejăriș de poveste. Liniștea era întreruptă doar de zarva păsărilor care se bucurau de venirea primăverii. Frunzele uscate ale stejarilor foșneau sub picioare, iar un vânticel subțire și rece amintea de prezența munților din zare. Am petrecut cțteva minute aici pentru a mă relaxa și a-mi umple plămânii de aerul curat și tare din zonă. Am continuat să urc și, la câțiva kilometri, zăresc pe partea dreaptă a drumului o pensiune impunătoare, oarecum pe vârful unui deal. Am decis să mă opresc aici.

Pensiunea Luminița, căci despre ea este vorba, tronează mândră, foarte aproape de Munții Vâlcan. O construcție superbă ce îmbină armonios modernul cu tradiționalul. Momentan dispune de patru camere pentru cazare, la primul etaj, urmând ca din toamna acestui an, 2019, să fie date în folosință încă 8 camere situate la etajul 2. Pensiunea Luminița face parte din categoria pensiunilor care pun la dispoziția musafirilor absolut toate utilitățile necesare în așa fel încât cei care se cazează aici să aibă îndeplinite toate condițiile necesare unui sejur de vis.

Camerele Pensiunii Luminița sunt mari, spațioase, luminoase, foarte curate și dotate cu toate cele necesare. Mobilierul este modern, iar atmosfera din camere este de liniște și relaxare. La etajul 1, unde se află camerele, este disponibilă o terasă acoperită, cu vedere către Munții Vâlcan și către livada din spatele Pensiunii Luminița.

De asemenea, tot de aici se vede terenul de tenis cu zgură și piscina în aer liber.

Piscina este dotată cu dușuri, separate de pensiune și vestiare, astfel că, cei care vor să facă o baie sau să se relaxeze nu sunt nevoiți să treacă prin restaurant sau prin recepția hotelului pentru un duș sau pentru a se schimba. Lângă piscină, în laterala Pensiunii Luminița, este o terasă unde se poate servi masa sau se poate savura o cafea, un ceai sau o bere.

Restaurantul de la parterul clădirii poate găzdui cu ușurință 80 de persoane, motiv pentru care, Pensiunea Luminița este foarte potrivită pentru organizarea evenimentelor speciale. La momentul sosirii mele aici se lucra de zor la amenajarea cortului pentru evenimente.
Bucătăria tradițională dar și cea internațională sunt reprezentate în meniul restaurantului Pensiunii Luminița. Preparatele servite aici sunt din fermă proprie, proprietarii având un lanț de carmangerii în județul Gorj. Pensiunea Luminița este foarte potrivită pentru toate categoriile de vârstă punând la dispoziție dotări dintre cele mai diverse. Piscina și livada fac deliciul copiilor veniți aici împreună cu familia.

Pe scurt, la doar 15 kilometri de orașul Târgu Jiu, Pensiunea Luminița, o pensiune absolut extraordinară, cu toate utilitățile are porțile deschise pentru cei care vor să petreacă câteva zile departe de tumultul orașului, într-o ambianță plăcută, la o aruncătură de băț de măreția munților savurând aerul curat din zonă.
Turist prin Romania recomandă Pensiunea Luminița ca fiind una dintre alegerile cele mai bune pentru cazare și masă din județul Gorj.
Articol scris de Adrian Satmaru
Fotografie de Adrian Satmaru
Galerie fotografii Pensiunea Luminița
Nu recomand deoarece nu sunt deloc seriosi si total neprofesionisti!