Pe DN67, între Horezu şi Târgu Jiu, fă un popas în Pădurea colorată. Este o manifestare artistică a gorjeanului Mihai Țopescu. Este protestul său împotriva defrișării ilegale a pădurilor. Este exprimarea revoltei unui artist care își amintește din copilărie cum pădurarul marca cu vopsea roșie copacii ce urmau a fi tăiați, copacii condamnați la moarte. Pădurea colorată este revolta copilului ce nu înțelegea de ce trebuie uciși copacii și nu pot fi lăsați să moară liniștiți.

FHD0106 copy
Drumul DN67, Pădurea colorată

Culoarea a devenit vocea artistului Țopescu, astfel a vopsit trunchiurile copacilor din pădurea aflată la marginea satului Poienari. Maestrul Țopescu, ajutat de voluntarii Asociației ArtLand „Grădina Paradisului”, a vopsit sute de copaci, creând o atmosferă de vis.

3
Drumul DN67, Pădurea colorată

Artistul a folosit vopsea ecologică, inofensivă pentru scoarța copacilor. Aceasta vopsea are la bază un var special care ţine departe dăunătorii și durează până la şase ani de zile de la momentul aplicării.

Succesul manifestării artistice realizate de artistul Mihai Țopescu a trecut granițele județului, devenind un punct de atracție turistică, fiind o formă de artă excepțională.

2
Drumul DN67, Pădurea colorată

Pădurea de la Poienari, amplasată pe drumul care leagă Târgu Jiu de Horezu, a devenit alături de alte obiective turistice din zonă, Transalpina, Mănăstirea Polovragi, Cheile Oltețului, o dumbravă minunată, unde turiștii se opresc pentru a se încărca de frumusețea unui spațiu natural, transformat într-un discurs artistic.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru