Am ajuns la Târgu Jiu spre seară, la apus. Așteptam cu nerăbdare să revăd ansamblul sculptural Constantin Brâncuși. Orașul m-a întâmpinat în lumina difuză a apusului. Coloana Infinitului parcă era poleită cu aur și urca încet către stele. Deși abia apăruseră primii ghiocei, vremea era bună, ideală pentru călătorii și fotografii. Aveam multe de făcut în Târgu Jiu și am hotărât să mă cazez la Upstairs Residence, la domnul Ciuncanu.

183406221
Pensiunea Upstairs Residence, Târgu Jiu

Nu știu cum aș putea spune mai bine, că pensiunea se află la margine de Târgu Jiu sau că pe strada unde este pensiunea se termină orașul. Cred că ambele variante au o sămânță de adevăr, dar prefer să spun că Pensiunea Upstairs Residence se află localizată în municipiul Târgu Jiu, în localitatea componentă Slobozia, la numărul 1. Oricum, de aici până la ansamblul sculptural nu se fac mai mult de 10 – 12 minute, deci s-ar putea spune că localizarea este foarte bună pentru o vizită la operele marelui Brâncuși.

159214584
Pensiunea Upstairs Residence, Târgu Jiu

De cum intri în curte, se vede pensiunea, fix în față, iar până la ușă, ești însoțit de vița de vie și florile din partea stângă. Intri într-un living bine organizat, un salon pentru servirea mesei sau o cameră de relaxare.  Lângă o sticlă de șampanie, stă înrămat premiul Booking Guest Review Awards, 9,9 pentru anul 2018. În capătul livingului, pe partea dreaptă, o bucătărie dotată cu toate cele necesare stă la dispoziția turiștilor. Curățenia și aerul proaspăt te însoțesc oriunde. Este de reținut că Pensiunea Upstairs Residence este printre puținele pensiuni care pune la dispoziția turiștilor mașină de spălat rufe. Toate aceste facilități sunt cuprinse în tariful de cazare. O notă de unicitate este micul dejun care poate fi preparat de turiști folosind produsele din grădina pensiunii.

183405888
Pensiunea Upstairs Residence, Târgu Jiu

În capătul livingului există o ușă din sticlă sablată care ascunde “rai-ul”, dacă pot spune așa. Imediat cum ieși pe ușă ajungi în grădina de zarzavaturi și, apoi în livadă. Pe partea dreaptă sunt găinile care, cred că, sunt foarte bucuroase să lase turiștii din când în când să le salte ouăle și să le savureze proaspete. După zicala, cel mai bun lucru este cel făcut de mâna ta, domnul Ciuncanu pune la dispoziția turiștilor produsele din ferma proprie, totul natural, fără pesticide. Nimic nu se compară cu un mic dejun pregătit cu zarzavaturi și legume din grădină și cu ouă culese din cuibar.

_MG_4531 copy
Cameră în Pensiunea Upstairs Residence, Târgu Jiu

Camerele Pensiunii Upstairs Residence sunt spațioase, foarte curate, bine organizate. Spațiul este optimizat pentru a obține un grad de confort maxim. Starea de bine și de relaxare sunt create de jocul discret de lumini dat de lămpile de pe noptiere iar patul curat și confortabil te îndeamnă la somn liniștit. Ici colo, câte un obiect de decor asigură echilibrul vizual al spațiilor. Curățenia este la loc de cinste, iar băile sunt, la rândul lor, generoase cu spațiul oferit dar și cu mobilierul specific.

Totul a fost făcut pentru ca oaspeții Pensiunii Upstairs Residence să se bucure atât de confortul șederii aici, cât și de atmosfera și unicitatea plaiurilor gorjene.

Pentru cei care vor să petreacă ceva timp pentru a-și prepara propriul grătar, Pensiunea Upstairs Residence pune la dispoziția oaspeților un grătar complet utilat chiar la intrarea în pensiune, în partea dreaptă.

Despre gazda mea, domnul Ciuncanu, am doar cuvinte de laudă. Este un om relaxat, ospitalier, foarte priceput în toate cele, un bun cunoscător al locurilor și culturii gorjene, un model de urmat pentru alți proprietari sau administratori de pensiune.

Din punctul meu de vedere ospitalitatea și bunul gust sunt primele care recomandă o locație, iar la Upstairs Residence, aceste două atribute sunt la superlativ.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Upstairs Residence

Galerie fotografii Upstairs Residence