Dacă mergi de la Odorheiu Secuiesc la Gheorgheni, pe DJ138, dai de barajul și Lacul Zetea. Chiar la baraj, înainte de a traversa digul, un indicator bătut de vreme și de vremuri îți indică direcția către un loc de poveste, Vărșag. Drumul șerpuiește sinuos pe serpentine, un drum cu două benzi, îngust, dar foarte bine întreținut. Ai de mers ceva kilometri prin păduri de brad și de foioase, dar la final, peisajul și ospitalitatea încununează frumusețea de un pitoresc desăvârșit al meleagurilor secuiești.

3

Între lacul Zetea și Cascada Vărșag sau Cascada secuilor, într-un colț de rai, pe meleaguri inspirate parcă din cărțile de povești, în localitatea Vărșag, vă așteaptă cu porțile deschise Casa de oaspeți Boros Barna.

1

O cabană din lemn între două ape se ridică mândră pe malul Târnavei Mari. Trei camere amplasate la etaj asigură confortul și liniștea celor care doresc să petreacă aici câteva zile de neuitat. Fiecare cameră are două paturi. În două din cele trei camere, spațiul permite amplasarea unui pat suplimentar, dacă este nevoie. La parter se află camera de zi, bucătăria și baia. Închirierea Casei de oaspeți Boros Barna se face integral pe o perioadă de minim 2 nopți. Casa de oaspeți pune la dispoziție o bucătărie complet utilată, spațiu pentru grătar și relaxare, loc de joacă pentru copii și parcare în curtea cabanei. Accesul este destul de facil din DJ138, cabana fiind situată relativ aproape de centrul localității.

5

Casa de oaspeți Boros Barna este locul ideal pentru cei care doresc să scape de tumultul orașului și să petreacă în liniște câteva zile în mijlocul naturii. Pentru doritori se pot asigura mese tradiționale, drumeții în zonă și plimbări cu sania sau căruța, în funcție de sezon. Pentru cei care aleg să stea aici, domnul Boros Barna, apicultor pasionat, poate oferi spre degustare și vânzare, miere alpină din stupina proprie. Mierea alpină este una dintre cele mai căutate și apreciate alimente naturale. Aceasta are proprietăți nebănuite, fiind folosită și ca tratament în diverse afecțiuni. Bine de știut este că o miere naturală, fără alți agenți adăugați, cum este cazul mierii domnului Boros Barna, este ideală ca și antitusiv, întărește sistemul imunitar, ajută la remedierea afecțiunilor gingivale, constituie un îndulcitor natural, ajută memoria și atenuează alergiile.

6

Pentru amatorii de drumeții, cascada Vărșag sau Cascada Secuilor, Lacul Zetea, cetatea Tartod și izvorul Târnavei Mari constituie cele mai importante puncte de atracție din zonă. De asemenea, se pot face excursii în ținutul sării, la Corund, Praid și Sovata, distanțele până la aceste locații find relativ mici.