Festivalul de Ecoturism, în zona Fundata-Moieciu de Sus

Am descoperit un eveniment care îți va face poftă de vară: Festivalul de Ecoturism. Este la a doua ediție și se desfășoară în perioada 7 – 9 aprilie 2017, la Fundata, județul Brașov. Evenimentul este organizat de Centrul de Ecologie Montană și Primăria Fundata.

fundata-comuna-fundata-banner-7859-med
zona Fundata-Moieciu de Sus

Centrul de Ecologie Montană va avea un stand de prezentare. Turiștii și localnicii vor fi informați despre activitățile făcute în ultima perioadă și Strategia de Ecoturism a zonei Fundata-Moieciu, o viitoare ecodestinație numită Poarta Carpaților.

Activitățile culturale și sportive, din programul festivalului, au menirea de a pune în valoare cadrul natural și tradiţional de la poalele Munților Bucegi și Leaota, prin practicarea de meșteșuguri și degustarea de produse tradiționale, chiar în mijlocul frumuseții peisajului agro-pastoral și al biodiversității zonei.

Vor avea loc atât activități culturale, cât și activități sportive, printre care și un concurs de cros montan, de aproximativ 5 km.

Traseele ecoturistice din zona Fundata-Moieciu de Sus pot fi descoperite la pas sau printr-o plimbare cu bicicleta, ghizii vor însoți turiștii pe durata plimbărilor și vor pune la dispoziție hărți ecoturistice, pentru informare.

Pe scurt, vei descoperi cadrul natural și tradiţional de la poalele Munților Bucegi și Leaota, vom practica împreună meșteșuguri și vom degusta produse tradiționale, uimiți de frumusețea peisajului pastoral și de biodiversitatea zonei.

Traseele ecoturistice din zona Fundata-Moieciu de Sus pot fi descoperite la pas sau la o plimbare cu bicicleta, ghizii va vor însoți pe durata plimbărilor și o hartă ecoturistică vă va fi pusă la dispozitie pentru informare.
Ești gata să descoperi un labirint al potecilor cu atâtea atracții de-a lungul lor: peisaje, tradiții şi obiceiuri, arhitectura rurală autentică, bucate tradiționale. Bineînțeles, o ocazie și de a interacționa cu locuitorii care au făurit bucatele, meșteșugurile și duc tradițiile mai departe.

Ai ocazia să cunoști sau să recunoști peisajele cu care îți vei bucura sufletul în această vară.

Organizatorii Festivalului de Ecoturism: Centrul de Ecologie Montană și Primăria Fundata.