Diploma Challenger pentru Arsenal Park Transilvania
Diploma Challenger pentru Arsenal Park Transilvania

Cu ocazia decernarii premiilor amfostacolo.ro cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Hunedoara, eveniment ce a avut loc la Hunedoara la Castelul Corvinilor, am avut plăcuta surpriză de a primi o invitație pentru vizitarea Complexului Arsenal Park Transilvania din Orăștie. La prima vedere un nume ce sugerează un muzeu sau o unitate militară. Auzisem de Arsenal Park și chiar era pe lista locurilor de vizitat, dar nu mă gândeam că va fi atât de curând. Precum spuneam, este anunțat premiul de Challenger pentru anul 2015 pentru Arsenal Park Transilvania. După înmânarea premiului de către domnul Cornel Bociort, l-am abordat pe Gabriel Predescu, directorul general al parcului. Fără nici un fel de reținere și cu bucuria întiparită pe figură ne-a invitat pentru o vizită de o zi la Orăștie. Așa se face că, ziua următoare am purces la drum.

De la Deva se fac 20 de minute lejer până la Orăștie apucând drumul vechi, nu

Comandamentul Arsenal Park Transilvania
Comandamentul Arsenal Park Transilvania

autostrada. Drum bun, frumos, soare, voie bună, plini de gânduri și de întrebări, momentan fără răspuns. De la Orăștie către parc sunt indicatoare peste tot, deci din punct de vedere al semnalizării drumului, nimic de obiectat.

Intrăm pe un drum asfaltat și dăm de o barieră cu gheretă pe marginea drumului. Ne întâmpină santinela și ne anunțăm prezența. Ni se dă drumul și intrăm în perimetrul parcului. Străzi asfaltate, marcate și bine întreținute. Chiar de la intrare ne întâmpină un elicopter Kamov KA-26. Imaginea clar profilată pe cerul albastru îți dă fiori… Pe partea dreaptă apar primele vile, iar drept în față o clădire pe care scrie mare “COMANDAMENT”. Drumul până la comandament este flancat de unități

Avion IAR-93
Avion IAR-93

mobile de artilerie. Chiar în fața comandamentului tronează un avion IAR-93, iar în partea stângă, lângă scări, o mitralieră antiaeriană ZPU 4. În depărtare se văd șenilate, amfibii și tancuri, toate întreținute și curate. Ai senzația că te aflii într-o unitate militară și nicidecum într-un parc. Senzația a fost ulterior spulberată în momentul în care domnul Gabriel Predescu a început să ne introducă în tainele parcului propriu-zis.

După o cafea și câteva cuvinte începem vizitarea muzeului în aer liber. Ni se deschid privirilor, amfibii, tancuri, avioane, transportoare, mitraliere, tunuri, fabricate de diverși producători, toate aranjate și poziționate în perfectă armonie cu terenul. Dacă tot a venit vorba de spațiu este bine de reținut ca terenul parcului însumează nici mai mult, nici mai puțin de 88 de ha, teren ce

Traseu Counterstrike
Traseu Counterstrike

cuprinde vile pentru cazare, camerele tanc sau tun, muzeul în aer liber, restaurantul, muzeul din restaurant, terasele de vară, SPA-ul, tiroliana, două trasee pentru live paintball counterstrike, locuri de antrenament și multe altele ce vor fi detaliate în articolele viitoare.

La prima impresie cuvintele sunt mult prea puține pentru a descrie toate cele vizitate pe parcursul unei zile, dar, cu siguranță, în articolele ulterioare fiecare obiectiv va fi tratat în parte acordându-i-se importanța ce i se cuvine. La următoarele vizite vom putea oferi informații mai multe și mai amănunțite despre fiecare obiectiv în parte. Deocamdată ne rezumăm la o privire de ansmblu asupra complexului ce include atât aventură cât și relaxare și confort.

 

Exponat din muzeul în aer liber
Exponat din muzeul în aer liber

Pe scurt, avem de a face cu cel mai mare muzeu de tehnică militară în aer liber cu peste 250 de exponate, instrucție militară, tir cu arcul, tir cu arme de foc, plimbări cu transportorul șenilat în Masivul Godeanu, concurs cu drezina pentru ceea ce privește experiența militară, pentru aventură avem cea mai lunga tiroliana într-un singur segment din România (607 m), Power Fun jumps – unic în România – salturi în gol de la 40 m înălțime, 6 trasee de cățărare în copaci însumând 77 de jocuri, patinoar și două trasee de cățărat pe zid, iar pentru relaxare avem 4654 metri pătrați de teren ce cuprind 3 bazine interioare cu apă caldă, 2 tobogane interioare, 5 căzi cu hidromasaj interioare, 5 saune, 3 saloane de masaj, 4 bazine exterioare cu 6 tobogane. Iata deci, că, din punct de vedere al relaxării după o zi plină de experiențe unice, Arsenal Park pune la dispoziție mijloace de relaxare și răsfăț demne de structuri profilate pe acest gen de activități.

Relaxare la Arsenal Park Transilvania
Relaxare la Arsenal Park Transilvania

Facilitățile oferite sunt destinate și potrivite oricărei vârste indiferent că ne referim la programe de instrucție militară, aventură sau relaxare. Arsenal Park Transilvania este locul ideal unde extremele devin realitate acompaniate de relaxare și un personal instruit, capabil să facă față celor mai exigente cerințe.

Sunt multe de scris și de povestit, așa încât am ales să detaliem fiecare aspect în parte în articole diferite pentru a crea o mai bună imagine a Parcului de aventură și relaxare de la Orăștie.

GALERIE FOTO