sursa: cotidianul.ro
Mircea Dinescu

Târgul de Turism al Olteniei are o noutate care, cu siguranță, va atrage mai mulți vizitatori. Carismatic, critic sau sarcastic, visător sau profund, creator sau distrugător, Mircea Dinescu este o persoană care dă culoare și lumină locului în care poposește. Așadar, comunicatul de presă al partenerului nostru:

 

Mircea Dinescu participă la Târgul de Turism al Olteniei
“Portul Cultural  Cetate, recunoscut pentru gastronomia sa inspirată de vechi reţete boiereşti,  împreună cu ‘Vinul lui Dinescu’, produs la Crama Galicea Mare, vor avea un loc special la Târgul de Turism al Olteniei – ediția I, în perioada 18-20 martie 2016, la Craiova.

Din ce în ce mai popular ca destinaţie de turism, Portul – unde în acest an vor ancora din nou vasele de croaziera ce coboară sau urcă spre Viena cu turiști din Statele Unite, Canada, Africa de Sud, Australia şi Noua Zeelandă – continuă să găzduiască evenimente culturale organizate sub auspiciile Fundaţiei pentru Poezie ‘Mircea Dinescu’: SoNoRo Interferenţe, un workshop de muzică de cameră care precede şi pregăteşte Festivalul SoNoRo, tabere de traduceri (împreună cu Goethe Institut şi parteneri din Germania), tabere de sculptură (care au punctat deja viitorul Înger Parc – răspunsul polemic al lui Mircea Dinescu la proiectul Dracula Parc), spectacole de teatru în colaborare cu festivaluri de renume (Festivalul Shakespeare de la Craiova, Festivalul de Teatru de la Sibiu), rezidenţe pentru scriitori și artişti plastici, simpozioane şi întâlniri culturale cu parteneri regionali şi internaţionali și, la sfîrșitul fiecărei veri, Divanul Degustătorilor de film și artă culinară.

Salutăm prezența la Târgul de Turism al Olteniei a maestrului Mircea Dinescu, care ni se alătură pentru construcția celui mai important brand al nostru: „Oltenia”.

Iată ce gînduri i-a stîrnit lui Mircea Dinescu invitația la acest eveniment:

„Întors la Iasnaia Poliana după ce participase ca tînăr ofițer la războiul ruso-turc, Lev Tolstoi își notează în jurnal o frază emoționantă: „Astă noapte am visat la Calafat…”. Din pricina acestei fraze mi-am cumpărat eu pe malul Dunării, la Calafat, casa istorică a unui negustor de vinuri grec, situată chiar pe dîmbul de unde Regele Carol I a rostit și el, în clipa cînd tunurile noastre au început să tragă spre Vidin, o frază celebră: „Asta-i muzica ce-mi place!”.

Dacă vă mai amintesc și de vremea poveștilor de acum 80 de ani, cînd Dumnezeu a făcut un scurt popas la Maglavit – care-i la o azvîrlitură de băț de Port Cetate, trebuie să recunoașteți că brandul Olteniei, susținut de Tolstoi, Regele Carol I și Dumnezeu, ține chiar de miracol.””

Te așteptăm cu drag, Maestre!