In 1918, la 1 decembrie, Adunarea Nationala de la Alba Iulia a adoptat o Rezolutie prin care s-a hotarat unirea tuturor romanilor din Transilvania, Banat si Tara Ungureasca (Crisana, Satmar si Maramures) cu Romania.

La temelia Romaniei Mari nu a fost o victorie militara ci actul de vointa al romanilor reprezentati de 1228 delegati si sustinuta de peste 100.000 de romani veniti din toate colturile Ardealului si Banatului.

Istoria ne invata ca se poate, ca putem sa ne unim vointele si sa (re)devenim un popor cu speranta in viitor si gandurile si planurile in prezent. Se poate. Putem. Putem sa cladim, putem sa construim, putem sa inventam, sa crestem, sa dezvoltam. Putem sa ne ascultam, putem sa ne intelegem, putem sa mediem si sa educam si ne educam. Putem ierta si intelege, putem alege sa privim inainte. Putem sa fim mandri pentru ceea ce avem si pentru ceea suntem. Putem.

In ianuarie 2014, am inceput acest jurnal despre calatoriile noastre in Romania. Am denumit blogul „Turist prin Romania” si incet, incet a devenit un blog despre frumusetea Romaniei, destul de citit. Am adunat peste 5,000 de cititori abonati ai blogului, am batut peste 150.000 de kilometri, toate judetele tarii le-am brazdat, am scris peste 150 de articole din care, 35 au fost preluate, am avut peste 15 campanii de promovare a unor obiective turistice, pensiuni, artisti. Am uitat sa spun despre noptile nedormite, somnul de 20-30 de minute furat pe trasee de 500 – 700 km strabatuti intr-o zi, am uitat de kilogramele de aparatura pe care le caram in spate, in drum catre urmatorul obiectiv. A meritat efortul? Merita! O spun si o repet si o cred cu toata taria. De ce? Este simplu raspunsul: pentru ca PUTEM.

Pentru voi, romani de pretutindeni, va uram „La multi ani!” si va dorim multa intelepciune in alegerile voastre si iubiti Romania. Voua, va dedicam un mic album cu imagini ale locurilor pe care le-am vazut si de care ne-am indragostit.

La multi ani Romania, la multi ani romani!