Ori de câte ori aș reveni, localitatea Moisei continuă să mă surprindă la fiecare pas. Fie că vorbesc din punct de vedere istoric, tradițional sau cultural, Moisei-ul are de oferit de fiecare dată ceva nou. Pe lângă bogăția oferită de Parcul Național Munții Rodnei și de păstararea tradiției, localitatea Moisei vine și cu o varietate foarte mare de locuri de cazare, relaxare și odihnă. Unul dintre aceste locuri se află doar la câteva zeci de metri de intrarea în  rezervație. Într-un cadru natural de excepție, la poalele Pietrosului Rodnei, înconjurată de verde și liniște, Pensiunea Paradisul Verde așteaptă cu nerăbdare să-și primească și să-și răsfețe musafirii.

Pensiunea Paradisul Verde, Moisei, județul Maramureș

Pe partea stângă cum urci pe strada Izvorul Dragoș, o mândră poartă maramureșeană și o clădire cu o arhitectură ce se încadrează perfect în peisajul zonal îți dă de știre că ai ajuns în Paradis, mai precis într-un Paradis Verde, unde ospitalitatea, curățenia și bunul gust te așteaptă cu drag și brațele deschise.

Pensiunea Paradisul Verde, Moisei, județul Maramureș

Încă de la intrare, este imposibil să nu remarci terasa acoperită din spatele pensiunii, un loc retras, chiar la baza muntelui, unde doar liniștea și susurul apei îți sunt companioni. Pe perioada verii, terasa din fața pensiunii lasă loc privirilor să hălăduiască libere către peisajele din rezervație și către pârâul Izvorul Dragoș.

Pensiunea Paradisul Verde, Moisei, județul Maramureș

La intrarea în pensiunea propriu zisă, restaurantul este cel care se face văzut.

Restaurantul Pensiunii Paradisul Verde, Moisei, județul Maramureș

O sală imensă cu mesele frumos dispuse în așa fel încât fiecare masă să aibă parte de spațiul necesar de intimitate, o paletă de culori care induce relaxarea și liniștea și ferestre mari ce poartă privirile către vârfurile montane și pajiștile înverzite în compania delicioaselor mâncăruri tradiționale maramureșene.

Restaurantul Pensiunii Paradisul Verde, Moisei, județul Maramureș

Camerele Pensiunii Paradisul Verde se înscriu perfect în categoria celor patru margarete și chiar depășesc cu brio.

Cameră de la Pensiunea Paradisul Verde, Moisei, județul Maramureș

Paleta de culori folosită la mobilier și accesorii, spațiul și compartimentarea nu fac altceva decât să îți dea senzația că te afli într-un loc de unde nu ai vrea să mai pleci.

Cameră de la Pensiunea Paradisul Verde, Moisei, județul Maramureș

De la balcon ai același peisaj de vis oferit de Parcul Național Munții Rodnei și ai ocazia să savurezi în liniște aerul tare, puternic ozonat, al munților.

Cameră de la Pensiunea Paradisul Verde, Moisei, județul Maramureș

Facilitățile oferite de Pensiunea Paradisul Verde din Moisei oferă un plus semnificativ față de alte locații. Clar iese în evidență piscina cu apă încălzită și jacuzzi-ul, ambele deschizând drumul către beneficiile hidroterapiei și relaxării.

Piscina de la Pensiunea Paradisul Verde, Moisei, județul Maramureș

Pictura de pe tavan și culorile ambientale maximizează această senzație de relaxare și îndeamnă la odihnă, visare și, bineînțeles, prelungirea sejurului.

Jacuzzi la Pensiunea Paradisul Verde, Moisei, județul Maramureș

Pentru pasionații de plimbări, Parcul Național Munții Rodnei este, la propriu, la o aruncătură de băț, de asemenea, Mausoleul Martirilor de la Moisei și Casa Memorială se află la doar câțiva kilometri. Pentru cei care doresc plimbări mai lungi sau drumeții, Cascada Măgura din Moisei reprezintă un obiectiv turistic pe care nu trebuie să îl omiteți, iar pentru cei dornici de ceva mai multă aventură, Cascada Cailor oferă un spectacol pe care nu îl puteți vedea în alt parte.

Pentru relaxarea și purificarea sufletului, Mănăstirea Moisei este permanent deschisă, iar Mănăstirea Pietroasa din Borșa, pe lângă liniștea sufletească, oferă și un peisaj de vis atât asupra Vârfului Pietrosu cât și asupra Munților Maramureșului.

Acestea sunt motivele pentru care sunt consvins că Pensiunea Paradisul Verde din Moisei reprezintă o alegere perfectă pentru cei care doresc, deopotrivă, să viziteze plaiurile maramureșene, să mănânce sănătos și tradițional, să beneficieze de toate avantajele relaxării și să se bucure de adevăratul port tradițional maramureșean.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru