Un colț de țară inedit, definit de trecutul glorios, dar și de natura generoasă, Curtea de Argeș ni s-a arătat în toată frumusețea ei la început de august, când am hotărât să petrecem ceva zile în acest adevărat leagăn al istoriei românești.

Descălicătorii de țară, dătătorii de legi și datini” au stabilit aici scaun domnesc astfel, Curtea de Argeș devenind prima capitală a Țării Românești. Locul acesta ocupă o filă importantă din istoria României iar trecutul său abundă de dovezi de glorie. În prezent, Curtea de Argeș este o sursă de comori nebănuite pentru iubitorii de istorie, artă populară, dar și pentru iubitorii frumuseților naturii.

_MG_9937 copy
Pensiunea Casa Domnească, Curtea de Argeș, județul Argeș

Gazda noastră în „orașul regilor„, cum i se mai spune orașului Curtea de Argeș, a fost Pensiunea Casa Domnească. Se află într-o zonă favorizată de proximitatea centrului orașului, la doar 150 de metri de piața publică din fața Curții Domnești, și de verdele colinei pe care este amplasată. Într-adevăr, este o locație unică, un loc unde istoria și natura bat la ferestrele pensiunii.

_MG_9936 copy
Pensiunea Casa Domnească, Curtea de Argeș, județul Argeș

De la intrare ești impresionat de ținuta elegantă a Pensiunii Casa Domnească, silueta impunătoare fiind susținută și completată de imaginea vie a curții verzi și a grădinii înflorite. Un ochi de specialist ar vedea amprenta unui maestru grădinar, care a dispus elementele vii: pomii, florile din ghivece, mușcatele atârnătoare, arbuștii ornamentali într-o perfectă armonie cu celelalte elemente: aleile pietruite, balansoarele, băncuțele și, nu în ultimul rând, toboganul, căsuța pentru pitici și trambulina, adică locul pentru zbenguiala celor mici.

_MG_9687 copy
Curtea Pensiunii Casa Domnească, Curtea de Argeș, județul Argeș

Locul și amplasarea pensiunii, centrul istoric al primei capitale a Țării Românești de la Curtea de Argeș, au inspirat numele Casei Domnești și, de asemenea, standardul ridicat al serviciilor oferite oaspeților săi. În imediata apropiere a Casei Domnești, prezența Bisericii Domnești și a ruinelor domnești Sân Nicoară aduc un plus de istorie, de mândrie locală dar și națională.

_MG_9706 copy
Ruinele Bisericii Sân Nicoară, Curtea de Argeș

Despre Casa Domnească

Această pensiune a fost categoric construită și amenajată pornind de la ideea creării stării de relaxare. Aici, de la intrare, ai senzația că ești acasă, o casă elegantă, intimă și caldă.

_MG_9924 copy
Recepția Pensiunii Casa Domnească, Curtea de Argeș, județul Argeș

Decorurile, accesoriile, iluminarea și materialele care au fost folosite la amenajarea interioarelor se completează, se îmbină armonios creând atmosfera de căldură, de intimitate.

_MG_9698 copy
Cameră la Pensiunea Casa Domnească, Curtea de Argeș

Camerele Casei Domnești sunt elegante, spațioase și îți vorbesc doar despre relaxare și eleganță. Mobilierul din lemn masiv ce se joacă cu câteva nuanțe de maro este într-o armonie vizuală perfectă cu celelalte elemente de decor: perdelele, cuvertura, covoarele.

În camerele Casei Domnești amenajările în stil clasic sunt completate de dotările moderne.  Minibar, telefon, televizor, aparate de aer condiționat, conectare la internet wireless sunt doar câteva elemente ale modernității care susțin șederea confortabilă în această elegantă locație.

_MG_9704 copy
Cameră la Pensiunea Casa Domnească, Curtea de Argeș

Decorurile clasice, prezența șemineului dar și iluminarea odihnitoare și muzica ambientală creează în Casa Domnească o atmosferă de rafinament și eleganță. Sunt disponibile 4 camere twin, 6 camere duble, o garsonieră și un apartament.

Restaurantul Casa Domnească

_MG_9923 copy
Restaurantul Casei Domnești, Curtea de Argeș, județul Argeș

În același ton de eleganță și rafinament, restaurantul mobilat și accesorizat clasic este un spațiu care oferă clienților săi o atmosferă ușor boemă întreținută de muzica ambientală și, nu în ultimul rând, de profesionalismul personalului. Discret și totuși mereu prezent, personalul care deservește restaurantul Casei Domnești este oricând la dispoziția clienților îndrumându-i cu privire la preparatele din meniu sau cu privire la alegerea băuturilor.

_MG_9695 copy
Restaurantul Casei Domnești, Curtea de Argeș, județul Argeș

Gama preparatelor oferite de restaurantul Casei Domnești sunt inspirații din bucătăria tradițională românească argeșeană, dar și din bucătăria internațională.

_MG_9693 copy
Terasa Casei Domnești, Curtea de Argeș, județul Argeș

Masa se poate servi și pe terasa restaurantului Casei Domnești, un alt spațiu elegant ce continuă, în aceeași notă de rafinament, să completeze atmosfera de excelență a locației.

Despre relaxare la Casa Domnească

_MG_9927 copy
Piscina Casei Domnești, Curtea de Argeș, județul Argeș

Cum altfel ar putea fi relaxarea minții și a trupului, aici, la Casa Domnească?

_MG_9929 copy

Elementele eleganței și ale rafinamentului le regăsim și la acest capitol. La dispoziția clienților săi, Casa Domnească oferă posibilitatea relaxării în jacuzzi, la piscină, în sala de masaj, sala de fitness, în cabina cu hidromasaj sau în saună.

_MG_9935 copy
Curtea Casei Domnești, Curtea de Argeș, județul Argeș

La cerere se pot organiza excursii în zonă: Curtea de Argeș – Lacul Vidraru – Transfăgărășan – Bâlea Lac, care cuprind și vizitarea mănăstirilor din Aninoasa, Slănic, Nămăiești, Robaia, Corbii de Piatră, Văleni, Cotmeana.

Recomandăm din toată inima vizitarea „orașul regilor„, Curtea de Argeș, a împrejurimilor și, bineînțeles, cazarea și masa la Casa Domnească care oferă eleganță, rafinament și profesionalism.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru