Este evident pentru toată lumea că băimărenii au ce să arate lumii și că știu să promoveze ce au mai de preț. Astfel, imaginea turnului fostului combinat metalurgic din Baia Mare, turn înalt de peste 350 de metri a fost foarte mediatizată, pe facebook adunând mii de like-uri. Se știe că turnul depășește în înălțime Statuia Libertății din New York, Big Ben-ul din Londra și chiar Turnul Eiffel din Paris. Iată, deci, doar un motiv pentru a vizita Baia Mare, orașul de pe râul Săsar.

Deoarece vorbim despre Maramureș, ținutul porților sculptate și al caselor de moroșeni, un alt motiv pentru a vizita Baia Mare este  Muzeul de Etnografie și Artă Populară, muzeul dedicat arhitecturii tradiționale. Nu trebuie uitat din lista obiectivelor de vizitat în Baia Mare, Planetariul, care a fost primul din țară, fiind inaugurat în 1969.

IMG_20180731_095838 copy
Hostel Hora, Baia Mare, județul Maramureș

O parte din zilele pe care le-am petrecut în Baia Mare, am fost cazați la Hostel Hora. Acest articol este despre această locație. Hostel Hora se află la intrarea în orașul Baia Mare, pe DN1C, drumul dinspre Satu Mare. De aici pornește drumul național DN18 spre municipiul Sighetul Marmației. Hostel Hora se află la o distanță de aproximativ 3 kilometri de centrul orașului, 5 minute față de gara centrală și de centrul comercial Gold Plaza și la 15 minute de aeroport.

IMG_20180731_100646 copy
Cameră la Hostel Hora, Baia Mare, județul Maramureș

Camerele Hostelului Hora sunt spațioase, moderne și sunt dotate cu tot necesarul unei șederi confortabile. Sunt 4 camere twin și 10 camere duble la dispoziția turiștilor dornici să viziteze orașul Baia Mare.

IMG_20180731_100717 copy
Cameră la Hostel Hora, Baia Mare, județul Maramureș

10 camere au paturi matrimoniale și 4 camere au câte două paturi separate și sunt dotate cu baie proprie, aparate de aer condiționat, au televiziune prin cablu și internet gratuit wireless de mare viteză.

IMG_20180731_100533 copy
Lobby-ul Hostelului Hora, Baia Mare, județul Maramureș

Camerele Hostelului Hora sunt situate la primul etaj al clădirii, la parter funcționând restaurantul Hostelului Hora. Pentru turiști, la cerere, se poate asigura pensiune completă. La Hostel Hora recepția funcționează non-stop, dotată cu spațiu de depozitare pentru bagaje iar parcarea este gratuită.

IMG_20180731_100100 copy
Restaurantul Hostelului Hora, Baia Mare, județul Maramureș
La Hostel Hora poți servi masa la terasa exterioară sau în restaurantul care are o capacitate de 130 de locuri. Restaurantul poate fi locul ideal pentru evenimente private dar și pentru evenimente corporate: seminarii, traininguri, workshop-uri.
IMG_20180731_100329 copy
Barul Hostelului Hora, Baia Mare, județul Maramureș
Nu uita și nu rata vizita în acest oraș. Dacă ești iubitor de artă, istorie și de tradiție, Baia Mare te așteaptă cu Muzeul de Istorie și Arheologie, Muzeul Satului, Muzeul de Artă, Muzeul de Mineralogie sau cu Muzeul Florean.
Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru